Vapaaotteluliitto jää ilman valtiotukea tänä vuonna, syynä myöhästynyt hakemus

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät valtionavustukset liikuntajärjestöille julkaistiin maanantaina.

Kamppailulajeja tuettiin perinteisesti mukavilla summilla, korkeimpana nyrkkeily (200 000e) ja paini (335 000e).

Valitettavasti Suomen Vapaaotteluliitto ei kuulu tuensaajien joukkoon tänä vuonna.

Ylitarkastaja Hannu Tolonen vahvistaa JamiKuparinen.com sivustolle syyksi sen, että hakemus on jätetty myöhässä.

Liiton puheenjohtaja Heikki Kaijalainen ottaa asiasta täyden vastuun.

– Kyseessä on inhimillinen virhe. Hakemus tehtiin pääosin valmiiksi mutta sitä ei tullut koskaan viimeisteltyä. Syynä tähän kokemattomuus näinkin laajojen ja moniosaisten hakemusten teossa. Kuvittelin tehneeni sen loppuun ja palauttaneeni, mutta näin ei ollut asia.

Tuntemuksiaan Kaijalainen kuvaa yhdellä sanalla.

– Hävettää.

Viime vuonna liitto sai tukea 17 000 euroa.  Merkittävä summa, joka jää nyt puuttumaan liiton budjetista.  Mieleen herää väkisinkin, että mistä tämä lovi täytetään?

 – Tämä tietysti tarkoittaa, että tänä vuonna rahaa on vähemmän käytettävissä. Selviten tämä tulee näkymään arvokisoissa. Resursseja tukea kisaintoisia ottelijoita ei ole samalla tavalla kuin viime vuonna. Tarkoittaako se pienempiä kisajoukkueita vai pienempää prosentuaalista tukea, ei olla vielä lyöty lukkoon.

– Maailmanloppu tämä ei kuitenkaan ole. Arvokisat ovat aina olleet liiton selkeästi suurin kuluerä, muuten toimimme pitkälti seurojen ja hallituksen pyyteettömällä ”rakkaudesta lajiin” asenteella. Mikään rahallinen summa ei voi korvata seuroissa tehtävän työn arvoa tai määrää. Lajiharrastajan kukkarossa tämä ei tule näkymään

Joitan muutoksia edessä on kuitenkin tulossa, sen Kaijalainen myöntää.

– Kulunleikkauksia on edessä. Asia on ollut jo pitkään tiedossa, nyt ne vain tulevat nopeammin vastaan kuin oli suunniteltu.

Kiusalliseksi asian tekee sen, että 2015 liitto oli samassa tilanteessa. Hakemusta ei ollut silloinkaan jätetty aikamääreiden puitteissa ja liitto jäi ilman valtiontukea. Kaijalainen myöntää että asian olevan valitettavaa ja petrattavaa löytyy. Ratkaisun suhteen hän kääntää pallon yleisön suuntaan.

– Jos lukijoiden tai lajiväen piirissä on ketään joka kokee tämänkaltaisen asian omakseen ja näkee että voisi auttaa niin ottakaa ehdottomasti yhteyttä. Kaikki apu on tervetullutta.

– Liitto on toiminut aiemminkin vuosia ilman valtiontukea ja tulee toimimaan jatkossakin. Kelkkaa ei vain pystytä työntämään eteenpäin samalla tavalla kuin viime vuonna.

2 Replies to “Vapaaotteluliitto jää ilman valtiotukea tänä vuonna, syynä myöhästynyt hakemus”

  1. Ei jumal***a mikä tunari. Luulisi tajuavan siirtyä muihin tehtäviin. Ei minkään lajin pitäisi kestää tuollaista. Kantaisi vastuun teostaan siirtymällä syrjään. Ainoa oikea tapa osoittaa nöyryyttä tälläisen ”erehdyksen” edessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.