USADA kumosi ”Cyborgin” dopingkäryn

Vapaaottelija Cris ”Cyborg” Justino (17-1-1) voi huokaista helpotuksesta. USADA julkaisi myöhään perjantai iltana tiedon, että brasilialaistähti saa kuin saakin ”jälkiluvan” käyttämäänsä lääkeaineesen, ja hänet vapautetaan kaikista dopingrikkeistä.

Justino antoi positiivisen näytteen joulukuussa. Näyte sisälsi kiellettyä Spironolactonea, joka luokitellaan diureetiksi. Sitä on myös käytetty yleisesti peittämään muiden doping aineiden käyttö.

Justino julkaisi pian käryn käytyä tiedotteen, jossa kertoi aineen olevan lääkärin määräämä, ja johtuvan raskaiden painonvetojen aiheuttamista sivuoireista.

USADA totesi tiedotteessaan että tutkittuaan Justinon sairauskertomuksia, he uskovat tämän selvityksen ja myöntävät takautuvan käyttöluvan lääkkeelle.

Näin ollen Justinon dopingmerkintä poistetaan sekä hän palautuu aktiivisten ottelijoiden listalle välittömästi.

USADA myös toteaa, että ehtona yllämainitulle Justinon pitää jatkossa hakea käyttölupaa aktiivisesti, sekä toimittaa tasaisin väliajoin tietoa terveydentilastaan.

Cyborg itse kommentoi asiaa lyhyesti omilla sivuillaan, kertoen olevansa erittäin tyytyväinen USADA:n toimintaan sekä olevansa valmis ottelemaan heti ensimmäisen mahdollisuuden tultua.

Kuva: USADA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.