UFC: Teemu Packalen kohtaa Marcin Heldin Gdanskissa

Huhupuheet pitivät paikkaansa ja turkulainen Teemu Packalen (8-2) nähdään jälleen UFC-häkissä. ”Pacu” kohtaa Gdanskissa 21.10. järjestettävässä otteluillassa kotikehän Marcin Heldin (22-7).

Packalen itse odottaa kohtaamista innolla.

– Kaikkihan sen tietää että Held on melkoinen jiujitsu väkkärä. Kaveri on taitava, jonka pysty on aika eteenpäin menevää rynnimistä. Uskon että hän on hieman taitavampi matossa kuin minä, mutta ei parempi. Taito ei aina ratkaise sitä kumpi siellä voittaa.

Turha kuitenkaan sitä liikaa lähteä analysoimaan, olen kokonaisvaltaisempi ottelija ja se riittää.

Molemmat sekä Packalen että Held ovat tunnettuja taidoistaan juurikin mattotilanteissa, luvassa voikin olla jiujitsun juhlaa ja liikkeen kauneutta. Packalen itse lähtee kuitenkin hakemaan puhtaasti voittoa tavalla tai toisella.

– Uskon, että sinne mattoon mennään jommankumman toimesta.  Tavoitteena nyrkki suuhun tai käsi suoraksi.  Mitään uutta ei lähdetä tekemään.

– Kaikki ottelut lähtevät pystystä ja sinne mattoon kasan päällimmäiseksi on pitkä matka. Kaikki mitä tapahtuu sillä välin tulee ratkaisemaan ottelun.  Se kumpi väsähtää ja alkaa tekemään virheitä tulee häviämään. Eikä se tule olemaan minä.

Viimeksi Packalen nähtiin tositoimissa maaliskuussa, jolloin hän kärsi tyrmäystappion Marc Diakieselle. Ottelu oli kovassa nosteessa olevalle Packalenille tyly opetus, josta turkulaisen mukaan opittu paljon. Samoja virheitä ei tulla toistamaan.

Held taasen on viimeksi otellut toukokuussa, jolloin myös hän koki tyrmäystappion. Held on hävinnyt kaikki kolme UFC-otteluaan.

Packalenin ja Heldin ottelua voidaankin varmaan mieltää ”Loser Leaves UFC” tilanteeksi. Packalen itse näkee tilanteen samana, mutta kertoo että ei halua sen tarkemmin miettiä tulevaisuutta vaan ottaa ottelun kerrallaan.

Puolassa sijaitseva Gdansk on lyhyen lentomatkan päästä ja odotettavissa onkin että paikalle ilmestyy suuri määrä suomifaneja. Packalen tiedostaa tämän ja aikookin tarjoilla faneilleen unohtumattoman shown.

– Satavarmasti tulee paljon #FinnMMA faneja, mutta uskon että siellä on vielä enemmän Puolalaisia. tullaan hiljentämään halli ja pistetään suomibileet pystyyn. Käännetään puolalaisetkin Pacu faneiksi.

Kuva: Fightsport arkisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.