UFC 217: Vallanvaihto

Näillä sanoilla yksi vapaaottelun arvostetuimmista journalisteista summasi hetki sitten päättyneen UFC 217 -otteluillan.

Dramaattinen ilta tarjosi jännitystä ja huikeita hetkiä lähes koko kestonsa ajan. Ilta huipentui kolmessa pääottelussa, joissa kaikissa nähtiin vallanvaihto, kun kaikki puolustavat mestarit menettivät vyönsä.

Kuningatar syöstiin valtaistuimelta

Yllätysten sarjan aloitti Rose Namajunas, joka tuli otteluun Joanna Jędrzejczykiä vastaan isona altavastaajana. ”Thug Rose” ei kuitenkaan antanut tilanteen hämmentää itseään.

Ottelu päättyi yllättävästi jo ensimmäisessä erässä kun haastaja osui hyvällä koukulla tiputtaen mestarin mattoon. Lopetus tuli vain muutamaa sekuntia myöhemmin lähes kymmenen mattolyönnin jälkeen.

Namajunas kertoi ottelun jälkeisessä haastattelussa ottavansa pientä taukoa, ennen kuin päättää seuraavasta haasteesta.

Jędrzejczyk oli nöyrä tappion jälkeen eikä tarjonnut mitään tekosyitä tappioon. Hän myös kertoi toivovansa välitöntä uusintaottelua.

Vihanpito sai väkivaltaisen päätöksen

Pitkään kytenyt riita TJ Dillashawn ja Cody  Garbrandtin välillä tuli päätökseensä illan toisessa pääottelussa.

Molemmat ottelijat olivat sisuunteneita toistensa sanomisista ja ottelu olikin vauhdikas ja täynnä toimintaa. Ensimmäinen erä päättyikin jännittävästi kun mestari tiputti haastajan juuri kellon soidessa.

Dillashaw tuli kuitenkin takaisin vahvasti. Villissä ristiinlyömistilanteessa Dillashaw osui vahvemmin ja tiputti mestarin. Kuten edellisessä ottelussa myös tässäkin lopetus tuli mattolyöntien jälkeen.

Tuore mestari haastoi heti ensimmäiseksi kärpässarjan haastavan mestarin Demetrious Johnsonin superotteluun.

Legendan paluu

4 vuotta. Näin pitkä aika on kestänyt siitä, kun Georges St-Pierre viimeksi otteli.

Häkissä ei kuitenkaan nähty yhtään ruostetta vaan GSP näytti täysin samalta kuin ennen lähtöään.

Häkin toisessa päässä seissyt puolustava keskisarjan mestari Michael Bisping oli ennen ottelua hyvin itsevarma ja kertoi tyrmäävänsä haastajan ensimmäisessä erässä.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan GSP otteli vahvasti ja itsevarmasti. Hän horjutti Bispingiä kauniilla ”superman” lyönnillä ja vei tämän mattoon oikein ajoitetuilla alas vienneillä.

Toisessa erässä Bisping pääsi jo otteluun mukaan, GSP:n hieman väsyessä. Mitään suurempaa vahinkoa kumpikaan ei tässä erässä saanut tehtyä mutta jännitysmomentti kasvoi hetki hetkeltä.

Kolmas erä olikin sitten GSP:n juhlaa. Hän vei näyttävästi Bispingin mattoon ja takoi siellä hurjaa mattolyömistä. Bisping väläytteli myös osaamistaan aiheuttamalla selältään lyömällä verta vuotavia haavoja GSP:n kasvoihin.

Lopetus tuli lopulta kolmannen erän loppuhetkillä. Ottelu oli päätynyt takaisin pystyyn, jossa haastaja osui hyvällä koukulla mestaria leukaan ja jatkamalla mattotilanteessa selkäkontrolliin. Sieltä GSP kaivoi takakuristuksen, joka oli niin tiukka että Bispingin oli pakko luovuttaa.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa GSP oli onnensa kukkuloilla. Hän kiitteli toistuvasti yleisöä sekä Bispingiä haasteesta. Tulevaisuudestaan hän ei tässä vaiheessa vielä kertonut mitään.

Bisping oli lyhytpuheinen. Hän kiitti perhettään sekä yleisöä. Ottelu edeltävät hän kuittasi viihteenä ja ajantappona.

Kaiken kaikkiaan ilta jää historiaan yllättävänä. Tämä lienee ensimmäinen kerta UFC:n historiassa kun kolme mestaruutta vaihtuu yhden illan aikana. Vedonlyöjien kannalta ilta oli menestyksekäs, lähes kaikki altavastaajat voittivat ottelunsa.

Lyhyitä ajatuksia:

– UFC:ssä ei ole enää yhtään voittamatonta mestaria.

– GSP:llä on edessä mielenkiintoinen päätös. Maksava yleisö haluaa varmasti nähdä hänen yhdistävän keskisarjan vyön Robert Whittakeria vastaan. Toisaalta Tyron Woodley ilmaisi halunsa kohdata hänet.

– Lähitulevaisuudessa oteltava Cruz/Rivera ottelu toivottavasti tuo meille seuraavan haastajan Dillashawlle.

– Vaikka Rosen voitto oli hyvin vakuuttava, en näe että hänen valtakautensa on pitkä. Putkessa olevat Jessica Andrade sekä Glaudia Gadelha ovat tyylillisesti juuri sellaisia ketkä on tuottanut Namajunakselle aiemmin ongelmia.

– Wonderboy on vaikeassa asemassa voittonsa jälkeen. Kaksi mahdollisuutta alle vuoden sisään mestaruuteen, ja kummastakin jäi luu käteen. Hän tarvitsee vakuuttavan voiton isosta nimestä ennen kuin kukaan haluaa nähdä häntä mestaruusottelussa. Ehkä nyt nosteessa oleva voittamaton Darren Till?

Tästä vielä uusien mestareiden (ja Joannan) ottelun jälkeiset tunnelmat:

 

Videot: UFC

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.