UFC 216: Kevytsarja sai mestarin ja Mighty Mouse teki historiaa

Myöhään lauantaiyönä oteltu UFC 216 jää monella tapaa historian kirjoihin yhtenä erikoisimmista otteluilloista miesmuistiin.

Ottelukortti koki lukuisia muutoksia. Kaksi ottelua peruuntui kokonaan ja illan pääottelu oli lähellä peruuntua, Sekä Nik Lentz, jonka oli tarkoitus kohdata Will Brooks sekä Derrick Lewis joutuivat vetäytymään omista otteluistaan. Lewiksen selkävaivat johtivat siihen, että vain muutama tunti ennen iltaa hänen alkuperäinen vastuksensa Fabricio Werdum joutui kohtaamaan kortin alkupäästä nostetun Walt Harriksen.

Mighty Mouse teki historiaa

Demetrious Johson osoitti jälleen olevansa yksi lajin parhaimmista ottelijoista. Hän teki käytännössä mitä halusi haastajalleen Ray Borgille, kunnes viidennen erän puolivälissä päätti tehdä jotain ennennäkemätöntä. Hän puolittain heitti Borgin ”suplexilla” ja kun Borg oli ilmassa, hän vaihtoi otteen suoraan käsilukkoon. Borg koitti sinnitellä mahdollisimman pitkään, mutta joutui lopulta alistumaan.

Voitto oli UFC:n historian ainoan kärpässarjan mestarin historiallinen 11-tittelipuolustus. Johson on nyt ainut mestari UFC:n historiassa  joka on tähän kyennyt. Hän on käytännössä puhdistanut painoluokan kaikista potentiaalisista haastajista ja voittanut osan heistä jo kahdestikin.

Voin hyvällä omatunnolla sanoa että Demetrious Johson on paras ottelija jota olen koskaan nähnyt ja hän on ansaitusti Pound-for-Pound listalla ykkössijalla.

Kevytsarja sai uuden mestarin

Kevytsarjan tämän hetkinen hallitsevan mestarin Conor McGregorin ollessa toistaksi ottelutauolla, UFC päätti luoda uuden ”väliaikaisvyön”, joka teoriassa takaa voittajalle lottotiketin, jonka voi parhaassa tilanteessa rahastaa lajin suurinta kassamagneettia vastaan.

Vyöstä taistelivat kiistatta painoluokan kovimpiin nimiin kuuluva Tony Ferguson. Hän oli ennen tätä ottelua voittanut 9-ottelua putkeen ja häntä pidettiin yleisesti ykköshaastajana. Toiseen kulmaan nostettiin nopeasti painoluokan huippunimeksi noussut rääväsuu Kevin Lee, joka oli omalta osaltaan tehnyt vakuuttavaa jälkeä. Lee oli reilussa vuodessa nakuttanut viisi voittoa, joista neljä oli tullut lopetuksella.

Ennen ottelua koettiin vielä muutamia piinallisia hetkiä, kun Lee ei päässyt ensi yrittämällä sovittuihin painoihin. Nevadan urheilukomissio myönsi kuitenkin hänelle luvan yrittää pudotusta vielä tunnin verran ja ”Mo Town Phenom” pääsi lopulta painoihin. Yleinen kysymys kuitenkin oli vaikuttaisiko tämä hänen ottelusuoritukseensa.

Lee aloitti ottelun hyvin ja osui vahvasti sekä pystyssä että matossa. Hän voitti selkeästi ensimmäisen erän, mutta alkoi hieman jo hyytyä toisen erän puolivälissä, kun Ferguson taas nosti tahtia ja pääsi mukaan otteluun. Kolmas erä alkoi Leen vahvalla alasviennillä, mutta mattospesialisti Ferguson nappasi ensin todella tiukan käsilukon ja kun Lee pääsi siitä vielä irtautumaan, hän vaihtoi otteen kolmiokuristukseen joka riitti ratkaisuun.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Ferguson lähetti McGregorille tylyt terveiset.

– Missä olet ”McNuggets”, senkin paskakasa. Aion vetää sinua lättyyn. Parempi tulla puolustamaan vyötäsi. Puolusta tai mitätöi pelle”

Kuva: UFC

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.