Toni Tauru valmiina pistämään kaiken peliin 8.3. : ”Tämä saattaa olla mulle se kuuluisa last stand”

Kouvolalainen vapaaottelija Toni ”Dynamite” Tauru (11-6-1) astuu 8.3. ONE organisaation häkkiin Myanmarissa. Vastaan asettuu debyyttiään tekevä Gary Mangat (13-2).

Viimeksi Tauru on otellut reilut 1,5v sitten. Tällöin käteen jäi todella väkivaltainen tappio Leandro Issalle. Ottelun seuraukset olivat karut niin fyysisesti kuin henkisestikkin. (Kuuntele tästä tarkemmin asiasta Taurun itse kertomana )

– Häkkiin nouseminen pitkästä aikaa tuntuu mahtavalta. Jännitystä mä vielä odottelen, mutta kyllä sekin sieltä tulee.

– Tässä on ollut tauon aikana kaikenlaisia suunnitelmia ja projekteja, osa liittyen vapariin ja osa ihan muuhun. Olen tehnyt aika paljon opettajan sijaisuuksia vuoden 2018 aikana, se oli asia mitä olen miettinyt useasti, nuorten kanssa työskentely. Se kortti jää katsottavaksi tulevaisuuteen. Toisaalla olen tehnyt koulutuksia ja valmennuksia ja niihin aika pitkälti mun tämän hetkiset työkuviot liittyy.

Pitkä tauko ja kamppailun ulkopuolinen toiminta tuntui Taurun mukaan hyvältä, hetkittäin jopa liian hyvältä. Ajatus uran lopettamisesta kävi ihan oikeasti mielessä.

– Kyllä mä jossain vaiheessa mietin myös että olikohan mun kilpailut nyt tässä ja mahdollisesti eteenpäin siirtymistä. Tässä maailmassa on ongelmana se että kaikkea olisi siisti tehdä, mutta jos jossain haluaa oikeasti olla hyvä niin siihen pitää keskittyä sataprosenttisesti eikä aikaa välttämättä jää hirveästi muulle. Mulla se on nyt ollut yli 10 vuotta vapaaottelu. Ollut aika ristiriitaiset fiilikset sen suhteen, olenko valmis päästämään irti kaikesta tästä mikä on iso osa mun persoonaa ja sitä mikä mä itse tunnen olevani.

– Toisaalta en tiennyt että jos jatkan niin missä jatkan. Venäjän sarjoihin mulla on ollut ovet auki jo pitkään ja niitä harkitsinkin. Olen kuitenkin aina halunnut otella nimenomaan Aasiassa ja kun ONE otti yhteyttä ja kysyi olisinko halukas jatkamaan heillä, niin sen enempää miettimättä tartuin tilaisuuteen.

Paluu uutisen yhteydessä Tauru ilmoitti myös solmineensa uuden pitkän 6-ottelua sisältävän sopimuksen ONE:n kanssa. Luvassa on ainakin siis muutama vuosi kisailua. Tauru kertoo olleensa iloinen uudesta sopimuksesta, joskaan se ei tullut täysin yllätyksenä.

– Varmaankin ONE halusi pitää kiinni ottelijasta joka on valmis ottamaan ketä tahansa vastaan, ei ikinä peru matsejaan ja hoitaa asiansa. Se ei enää tänäpäivänä ole itsestään selvää, ikävä kyllä.

Kuten yllä mainittiin paluupäiväksi on nyt varmistunut 8.3. Tauru paljastaa, että näin ei kuitenkaan aina ollut, paluun oli tarkoitus tapahtua jo huomattavasti aiemmin.

– Mun piti alunperin otella jo joulukuussa, sen jälkeen tammikuussa ja matkalla painoluokkakin vaihtui. Tämä on sinäänsä uusi tilanne kun en ole koskaan aiemmin vetänyt näin alas, ONEssa kun ei nestevetoa sallita. Knoppitietona sellainen nyanssi että olin ottelemassa ensimmäisessä tapahtumassa jossa tämä otettiin käyttöön. UFC-legenda ja ONEN johtoportaaseen kuuluva Rich Franklin ajoi systeemiä ONElle ja hän oli omakohtaisesti vahtimassa kun annoin ensimmäisen virtsanäytteen.

– Olen jokatapauksessa treenannut ja vetänyt treenejä kaiken aikaa, toimin päävalmentajana MMA Utilla ja jumppailen pääasiassa Team EastFrontin ukkojen kanssa. Oli siinä mielessä helppo polkaista uusi matsiin valmistautuminen käyntiin kun homma pyöri jo valmiiksi rutiinilla.

Vastustajastaan Taurulla on omien sanojensa mukaan hyvä tuntuma, ja kaikki ennusmerkit viittaavat jälleen viihdyttävään otteluun. Tämä tosin on aina ollut Taurun tavaramerkki.

– Gary Mangat on uusi kasvo ONE rosterissa. Vasuri, monipuolinen ja oikein viihdyttävä ottelija. Saadaan varmasti komea taistelu aikaiseksi. Pistäkää seurantaan 8.3 Suomessa iltapäivän aikoihin ONE appin kautta. (https://www.onefc.com/download-app/)

Vaikka takataskussa onkin pidempi ottelusopimus, Tauru kertoo lähtevänsä otteluun sillä asenteella kuin se voisi olla hänen viimeinensä.

– Ehkä tämä on nyt mulle se kuuluisa last stand, pistetään kaikki peliin vielä kerran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.