Toni Tauru kohtaa perjantaina tutun vastustajan : ”Molemmat ovat tehneet kotiläksynsä”

Kouvolan lahja vapaaottelulle Toni ”Dynamite” Tauru palaa perjantaina häkkiin ONE Championship : Masters Of Fate otteluillassa. Vastaan astuu tuttu mies, entinen ONE mestari Geje Eustaquioa vastaan.

Miehet kohtasivat joulukuussa 2016, tällöin Tauru kuristi Eustaquioan ensimmäisessä erässä.

Kuten 2016, ottelu käydään Manilassa johon Tauru matkusti alkuviikolla, sain kunnian kysellä mieheltä viime hetken kuulumiset

– Olosuhteisiin nähden ihan hyvä meininki tällä hetkellä. Ollut melkoisen tiukka aikataulu painonvedon suhteen, oon moneen kertaan tuumaillut että saattaa olla viimoinen repäsy näin alhaiseen, mutta pyysivät tähän niin hoidetaan homma kuitenkin mallikkaasti. Siihen vielä päälle tämä suomalaisille niin tuttu syksyinen flunssakausi niin välillä meinannut vähän hermoa kiristää. Kellä omia lapsia on niin tietää että esikoulussa/koulussa pöpöt aika tiuhaan vaihdetaan kavereiden kanssa.

Painovedoilla Tauru viittaa 61,2kg, jossa ottelu käydään. Normaalipäivänä Taurun paino pyörii 70kg paikkeilla joten nipistys on ollut tiukkaa.

Edellisen kohtaamisen jälkeen Geje on otellut 7 kertaa, voittaen neljä ja häviten kolme, suurimpana meriittinä painoluokan mestaruus, jonka hän hävisi vuoden alussa. Tauru kertoo katsoneensa Gejen ottelut tarkkaan ja odottavansa kovaa haastetta.

– Tuleva revanssi matsi on mulle ihan mielenkiintoinen, viime kerralla ei ottelu ehtinyt kunnolla edes alkaa kun sain jo napattua selän haltuun.Aikaa on tietysti kulunut ja Geje on välissä kivunnut painoluokan mestariksi asti. Ovat tehneet kotiläksyjä ja painipuoli on kehittynyt hänell’ä kovasti. Vastaavasti mä keskityin mun 1,5v tauon aikana hieromaan pystytaitoja ja sain siitä paljon irti. viime matsin jälkeen palasin kuitenkin juurilleni ja aloin kehittämään taas painipuoltani. Ollaan varmasti tällä kertaa kumpikin kokonaisvaltaisempia vapaaottelijoita, mutta on kuitenkin selvää kummalla on minkäkin osaalueen vahvuudet.

Geje voiton jälkeen Taurulla on ollut hieman vaikeammat ajat, alla on nyt kolme tappiota, viimeisin maaliskuussa.. Tauru kertoo kuitenkin ettei murehdi menneitä, katse on vahvasti kohti tulevaa.

– Ei mun mieltä paina menneet ottelut, ne on ollut ja mennyt enkä voi niihin enää vaikuttaa. Niin kauan kun pyydetään niin otteleminen kiinnostaa kyllä. Olen oman paikkani jo lunastanut. Siitä varmaan kertoo sekin että viimeisen nelisen vuotta oon otellut erinäisiä maailmanmestareita vastaan useamman kerran. Pelkästään ONE mestareita on listalla 3 kappaletta.

Ottelu käydään kauniissa Manilassa, paikalle odotetaan joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 15 000 katsojaa. Tauru kertoo nauttivansa ison yleisen edessä taistelemisesta, tämä onkin hänen kolmas esiintyminen maassa.

– Tää on mun kolmas reissu Manilaan ja oon siellä viihtynyt, naama on jo tuttu paikallisille faneille niin tietävät mitä odottaa. Matsi on tosissaan isolla areenalla 15k ja ONE illat on järjestään ollut loppuun myytyjä. On se aika makeeta kun astuu sinne yleisön mylvinnän sekaan ja filippiinit on kyllä äänekkäitä faneja. Aina kun joku osuma vaihdetaan niin yleisön kohahduksen paitsi kuulee niin myös tuntee. Siinä uppoutuu sellaiseen jännään transsiin ja pelaa peliä todella keskittyneesti.

Tuleva ottelu on Taurulle uran 20:s . Paljon on tehty ja paljon on nähty. Voittoja ja tappiota on tullut, nälkä otella on silti pysynyt samana.

– Koen olevani tässä vaiheessa uraani siinä pisteessä ettei mun tarvitse enää todistaa mitään kellekkään. Huippu on nähty ja todella syvällä on käyty. Keskityn nykyään siihen että ottelen itseni takia. Ja jatkan niin kauan kun se tuntuu sen arvoiselta. Kuka tietää tän matsin jälkeen kun kaikki menee hyvin niin onhan se vyömatsikin ihan realistinen vielä.

Tukijoille ja seuraajille Taurulta lähtee suuret kiitokset ja terveiset.

– Terveisenä lukijoille niin ladatkaa ONE app, siltä saa katsoa livenä tapahtumat ilmatteeksi ja muutenkin seurata tapahtumia ja urheilijoita. Pistäkää samalla mun insta @taurutoni seurantaan. Viimereissulla aloin käyttämään tarinoita et jengi pääsee seuraamaan mitä kulisseissa tapahtuu ja muutenkin ehkä vähän henk kohtasempaa settiä. Mun tukijoukoille iso kiitos, oon saanut taas isosti apua ystäviltä, perheeltä ja sponsoreilta että treenaaminen sujuu saumattomasti. Kiitos.

Kuva: ONE Championship

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.