Tina Hanninen ei ole valmis luovuttamaan

Hyvinkääläinen vapaaottelija ja Suomen kolmas UFC-ottelija Tina Hanninen on pitänyt hiljaiseloa jo pidemmän aikaa. Syyt ovat melko selkeät.

– Loukkaantumiskierre on saanut vähän jatkoa. Minut operoitiin uudestaan tänä vuonna. Viime vuonna leikattu käsi oli hyvin parantumassa, mutta kun alettiin tekemään matsisuunnitelmia ja harjoittelemaan, olkapää meni uudelleen rikki. Piti saada itseään ja ajatuksia koottua, että ollaan taas menossa lääkärille veitsen alle.

Hanninen kertoo, että vaikka leikkauksesta kuntoutuminen tulee olemaan aikaa vievä prosessi hänen mielialansa on silti hyvä.

– Tuntuu että sitä mukaan mitä parempaan kuntoon käsi tulee ja mitä enemmän pystyy taas uudestaan tekemään, sitä enemmän mieli kohenee. Toivo on, että kun malttaa vähän aikaa niin sinne matolle taas pääsee, Hanninen toteaa.

Loukkaantumisen alkuperä löytyy jo pidemmän ajan takaa. Käsi oli jo oireillut ennen Hannisen viimeisintä ottelua 2014 Claudia Gadelhaa vastaan. Lopullinen loukkaantuminen kuitenkin tapahtui ottelun tuoksinassa.

UFC on kokenut monia muutoksia Hannisen viime kamppailun jälkeen ja organisaation uudet omistajat ovatkin tehneet isoja leikkauksia ottelijarosteriin. Hannisen sopimus on kuitenkin pysynyt voimassa loukkaantumisesta lähtien.

– Sopimukseni on ollut koko ajan voimassa, muutaman kerran on jo ollut matsisuunnitelmiakin. Heille ollaan aina ilmoitettu asiallisesti loukkaantumisista ja leikkauksista. Olen ollut siinä mielessä onnekas, että tilanteeni ei ole koitunut sopimuksen kohtaloksi.

Loppupeleissä minulle on tärkeintä, että pääsen harjoittelemaan ja lopulta ottelemaan. Olisi sääli jos sopimus tämän takia olisi purkautunut, mutta ottelijana kaipaan eniten sitä ottelemista. En ole mikään organisaatio uskollinen, minulle on tärkeintä aina ollut otteliminen ja laji. Se kantaa edelleen tätä hommaa eteenpäin, Hanninen kertoo.

Kohta kolmen vuoden pituiseksi venähtänyt ottelutauko on ammattilaisottelijalle paha paikka, ja aina ei asioista selviä yksin. Hanninen onkin lähestynyt asiaa modernilla tavalla. Lähestymällä vapaaottelufaneja ja pyytämällä heiltä apua.

– Pidempi loukkaantumiskierre on tullut taloudellisesti aika kova paikka. Päädyimme yhteistyöhön somevaikuttajien Jarno Nurmisen sekä LarsLapamadon kanssa. He ideoivat minulle logot sekä GoFundMe kampanjan.  Ideana oli se ettemme odota keneltäkään täysin vastikkeetonta apua, vaan sieltä pystyy omaa lahjoitustaan vastaan lunastamaan fanipaitoja sekä muita tuotteita.

Tässä ei haeta kenellekkään mitään taloudellista hyötyä, vaan pyydämme apua kulujen kattamiseen. Tavoite on päästä +/- 0 tilanteeseen.

Hanninen kertoo olevansa erittäin iloinen siitä miten hyvin projekti on otettu vastaan. Hanke on ollut käynnissä vasta alle viikon ja tavoitteena olevasta rahasummasta on jo neljäsosa kerättynä.

Ottelemaan paluu ei kuitenkaan ole ihan vielä realistista. Kuntoutusprosessi on vasta alulla ja töitä tehdään käden ehdoilla.

– Harjoitukset ovat käynnistyneet ja juttuja tehdään sitä mukaan mitä pystytään. Jos kaikki menee hyvin eikä tule mitään takapakkia, näkisin että ensi vuoden keväällä voisi olla sopiva. Nyt otetaan tarkasti, minut on leikattu neljästi tämän vamman takia. Päätettiin että otetaan mielummin varovasti kuin aletaan kiirehtimään. Tässä vaiheessa ei ole merkitystä palaanko kuukautta aiemmin vai myöhemmin.

Monelle Hannisen kokema loukkaantumiskierre olisi ollut liikaa ja luovuttaminen olisi ollut helppoa. Hanninen ei kuitenkaan ole itse tähän ajautunut.

– Kaikenlaisia ajatuksia on joutunut käymään läpi, että mitä tässä pitäisi tehdä, mikä on järkevintä ja onko tämä kaikki sen arvoista.  Varsinkin siinä vaiheessa kun alkoi näyttää siltä, että käsi joudutaan uudestaan leikkaamaan.

Missään vaiheessa en varsinaisesti kuitenkaan ajatellut että haluan lopettaa, että tämä oli tässä.  Koko ajan ajatuksena on ollut se, että pääsisin vain tekemään sitä mistä nautin. Ei ole tehty mitään pidemmän aikavälin suunnitelmia, vain että pääsisin tekemään sitä mihin tässä lajissa rakastuin, Hanninen paljastaa.

Lajifaneille Hannien lähettää pienen elämänohjeen.

– Toivon, että jos joku joutuu tähän samaan tilanteeseen tai joutuu taistelemaan loukkaantumisten kanssa, niin jaksaa vaan tsempata ja uskoa että kyllä se siitä paremmaksi muuttuu. Huonompi kausi voi kestää joskus pidempään mutta kyllä valoa on aina tunnelin päässä.

Pitää rohkeasti uskaltaa ottaa tukea vastaan lähipiiriltä ja treenikavereilta. Anna elämän viedä sinne minne se sinut vie, Hanninen filosofioi.

Kuva: Fightsport

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.