Timo-Juhani Hirvikangas :”Annoin kaikkeni Marc Gomezia vastaan”

Vapaaottelija Timo-Juhani Hirvikangas (11-3) nappasi tiukan työvoiton Espanjan Marc Gomezista toukokuun NFC 2 -otteluillassa. Aaltoileva ottelu tuomittiin lopulta Hirvikankaalle hajäänin.

Hirvikangas kertoo olevansa otteluun ja suorittamiseen tyytyväinen, ottaen huomioon vaikeat valmistautumis olosuhteet.

– Olen tottakai onnellinen että voitin, eka erä oli hyvää ja samanlaista olis ollu seuraavat erät jos tankissa ois ollu enemmän.  Valmistautumien ei mennyt niin  kuin olisin toivonut. Käteni jouduttiin leikkamaan, ja se söi aikaa jumppaamisesta. Parantuminen ei mennyt suunnitelmien mukaan, se haittasi jossain määrin. Samoin aivan viime hetkillä päälle iski paha flunssa joka ei hellittänyt millään.

Joten olosuhteet huomioiden olen tyytyväinen suoritukseeni, annoin kaiken mitä oli, enempään en pysty, Hirvikangas toteaa.

Ottelun lopputulos on herättänyt jonkin verran keskustelua. Hirvikangas myöntää ettei ottelusta muista vielä näin äkkiseltään paljoa, mutta kokee tehneensä tarpeeksi voittoon.

– Kokonaisuutena tuntui kyllä että voitin, sain kovemmat osumat perille , minulla oli maahanviennit sekä lukotusyritykset, Hirvikangas summaa.

Tulevaisuudella ”Tipi” on jo asettanut selkeät suunnitelmat. Ajatuksissa on myös ollut häneen usein yhdistetty UFC.

– Vapaaottelu on vieläkin se ykkösjuttu ja tavoitteena olisi saada kesällä kunnon ehjä peruskuntokausi alle , että pääsen syksyllä ottelemaan hyvässä kunnossa.  Ei jää mitään jossiteltavaa.

Mitä UFC:hen tulee, olisihan se hienoa päästä sinne missä ne kovimmat ukot on, loppupeleissä ei minulla ole niin väliä missä ottelen, kovia ukkoa löytyy kyllä muualtakin. Japanissa olisi kiva käydä, olen aina tykännyt heidän kulttuuristaan ja tavasta miten ottelijoita arvostetaan, Tipi kertoo.

UFC:hen pääsyä sekä ottelemista yleisesti on varjostanut lukuisat loukkaantumiset. Tipi itse on asiaa paljon pohtinut, mutta ei osaa sanoa miksi hänelle on sattunut niin paljon huonoa tuuria.

– Suurinta syytä on vaikea sanoa, varmasti monen seurauksen summa. Treenaa liian kovaa, painonpudotukset, ei kuuntele tarpeeksi omaa kehoa. Lepo jää liian vähille. Nämä ovat niitä asioita joita on tarvinnut opetalla vuosien varrella.

Tottakai se on turhauttavaa kun ei pääse ottelemaan, vielä pahempaa on kun ei pääse treenaamaan, Helpostihan siinä voisi masentuna, minut pitää järjissään vaimoni ja lapset, Tipi kiittää.

Pitkittyneistä ottelutauoista huolimatta Hirvikangas on pysynyt vuodesta toiseen vapaaottelufanien mielessä. Siitä Tipi on kiitollinen.

– Kiitokseni kaikille, jotka olette seuranneet uraani ja eläneet tekemisessä mukana. Kiitos kun ette ole luovattaneet minun suhteeni, Hirvikangas toteaa.

Kuva: Teemu Siikarla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.