Suvi Salmimies lähtee valloittamaan Puolaa

Kouvolalainen vapaaottelija Suvi Salmies (6-3-1) lähtee ottelemaan huhtikuussa Puolassa järjestettävään Ladies Fight Night 5 -tapahtumaan.

– Olen odotellut todella kovin ensimmäistä ulkomaan komennusta, mutta en ole ollut varma olenko siihen valmis. Aika paljon olemme Paanasen Jukan kanssa näitä asioita pyöritelleet ja päätimme, että aika on nyt oikea, Salmimies kertoo.

Puolassa häkin siniseen kulmaan astelee Katarzyna Sadura (2-2). Sadura on aloittanut ammattilaisuransa vasta viime vuonna, mutta Salmimies tunnistaa vastustajan vaaralliseksi. Hän kuvailee puolalaista monipuoliseksi potkijaksi, joka voisi viitata kenties taekwondotaustaan.

– Hänellä näyttäisi olevan tapana tulla alkuun kovaa päälle, mutta näkemissäni otteluissa on näkynyt myös piiputtamisen merkkejä. Pystyottelija, pitkä ja ulottuva, niitähän olen nähnyt hajaäänitappioiden muodossa, Salmimies veistelee.

Team East Frontia edustava Salmimies nähtiin viimeksi tositoimissa marraskuun Cage 37 -otteluillassa. Marraskuussa mukaan tarttui voitto Vanessa Melosta hajaäänin. Moni odottikin Salmimiehen ottelevan tuttuun tapaan helsinkiläisorganisaation otteluillassa.

– Cagen kanssa ei ole vielä lyöty mitään virallisesti lukkoon, mutta ei ne minusta noin vaan eroon pääse! Alustavia puheita oli alkuvuoden kortilla ottelemista, mutta tässä on tullut nyt hieman pidempi tauko kamppailemisesta, Salmimies toteaa.

Sadura-otteluun Salmies kertoo valmistautuneensa pitkälti painimalla. Hän nostaa erikseen sekä oman Gracie Barra Kouvolan että Porin Kamppailukeskuksen kohteiksi joissa kehitystä on tapahtunut eniten.

Tulevaisuuden osalta Salmimies on jo ehtinyt laittaa kalenteriinsa muutaman merkinnän. Hän haluaisi otella tänä vuonna kolme kertaa ja toivoo ehtivänsä myös No-Gi SM-kisoihin sekä muihin painikisoihin. Myös muut maat kiinnostavat Puolan jälkeen.

– Ja tottakai tärkein tavoite on aina olla hyvä ihminen, Salmimies muistuttaa.

Teksti: Jami Kuparinen

Kuva: Teemu Siikarla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.