Suvi Salmies valmiina tulevaan Cage 48 otteluun : ”Aion näyttää yleisölle ja vastustajalleni parhaimman version itsestäni”

Vapaaottelija Suvi Salmimies (10-6-1) ottelee lauantaina Cage 48 illan toisessa pääottelussa Eurooppalaisen vapaaottelun kärkinimien kohtaamisessa. Salmimies on rankattu arvostetun Tapologyn Euroopan Pound for Pound-listan #2 nimi ja hänen vastustajansa Maguy Berchel (10-3-1) on Ranskan #1 naisottelija. Panokset ovat kovat, voittajalle avautuu ovet maailmalle isompiin dollarikehiin.

Kyselin Salmimieheltä kuulumiset vielä muutama päivä ennen kisailua.

  • Mulle kuuluu tosi hyvää ja voin hyvin. Vähän oli surullinen tapahtuma tuossa, kun mun rakas hevonen kuoli yllättäen. Eläimet on aina ollu mun parhaita ystäviä, niin suren ja juhlin Amorionin elämää just tällä hetkellä molempia.

Ottelu otellaan totuttua pienemmässä painoluokassa, puntarille pitäisi nousta 56,7kg. Salmimiehen on viimeksi otellut kyseisessä painoluokassa 2015, sen jälkeen suurin osa matseista on käyty 61kg tai erinäisinä ”catchweighteinä”.

  • Valmistelut ja painonvedon valmistelukin on menneet suunnitelmien mukaan. Alemmissa catchweighteissä on tullut jo oteltua viime matsit ja ollut tarkoitus niidenkin osan olla jo tuon virallisen alemman painoluokan otteluja, mutta vastustajien vaihtumisen tähden ne on muuttuneet hieman. Mieli on kova ja sinut tän kanssa, kropalle se toki on aikamoinen shokki aina, kun tiputetaan enemmän. Kuitenkin näillä näkymin kaikki sujuu ja onnistuu ellei mitään ihmeellisiä mutkia matkaan tule.

Salmimies nähtiin viimeksi tositoimissa helmikuussa, jolloin hän koki shokkitappion ottelussa Karoline Martinsille. Ottelu oli täysin Salmimiehen hallinnassa ja näytti vahvasti siltä että tarjolla olisi joko keskeytysvoitto kolmannessa erässä tai vähintään 3-0 kaikkien tuomarien korteilla. Kuitenkin kolmannen erän puolivälissä Martins sai kuin vahingossa tiukan giljotiinikuristuksen kiinni ja Salmimies joutui taipumaan. Tappio tuli harmilliseen kohtaan, alla oli kolmen ottelun keskeytysvoittoputki ja katseet olivat jo vahvasti eteenpäin Suomen ulkopuolelle. Ottelun jälkeen Salmimiehestä ei ole paljoa vapaaottelumedioissa kuulunut, halusinkin tietää että miten hän itse suhtautui tappioon ja missä hän on viimeiset 6kk ollut?

  • Aika on kulunut treenatessa, musaa ja töitä tehdessä. Teen kahta töitä, ovihommia ja lastensuojelulaitoksen sijaisuuksia. On ollu mukava saada tehdä nuorten kanssa töitä. Tappio edellisestä matsista oli tosi vaikea niellä. Ehkä eniten sen takia, että mua suoraan sanoen vitutti, että ura otti siinä aivan turhaa takapakkia. Kyllä kaikki tietää, et olen vuosia tehny töitä breikatakseni maailmalle. Ei tuollainen tappio ole yhtään sen kauniimpi kuin kunnon selkäsauna siinä mielessä. Ei kukaan katso, miten matsi meni vaan mikä oli tulos, maailmalla siis.

Salmimies on maininnut jo useammassa haastattelussa että kokee uransa olevan siinä pisteessä että jotain suurta pitää tapahtua, jotta jatkamisessa olisi järkeä, toisinsanoen maailmalle pitää päästä. Pohdinkin että mitä tämä ottelu Salmimiehelle merkitsee, ja onko ottelumotivaatiota vaikea löytää?

  • Motivaatiotaso on korkea joka ainoa kerta, kun ottelun hyväksyn. Ennenkuin hyväksyin ottelutarjouksen niin kävin mielessäni läpi, että huvittaako mua otella. Eli kävin nää motivaatio- ja haluamisasiat tarkkaan läpi. En kuitenkaan hyväksyisi matsia ellen olisi valmis sitoutumaan täysin ja tuomaan yleisölle ja vastustajalle parhaimmalla mahdollisella tavalla valmistautuneen Suvin. Mua hävettäisi mikä tahansa muu tarjoilla porukalle. Lopettamisesta olen puhunut juurikin siitä syystä, että en tiedä miten esim. tämän jälkeen enää puhuisin itseni juuri ottelemaan täysillä tavallaan ”aina samoissa piireissä”. Eli oot ihan oikeassa, että ottelumotivaation löytäminen voi olla vaikeaa, mutta niinkuin sanoin niin yhtä ainoaa ottelua en hyväksyisi ellen olisi täysin sitoutunut ja innoissani häkkiin astelemassa.
  • Totta kai tällaisella ottelulla on aina suuri merkitys, kun vastaan asettuu varmasti kaikin puolin ottelun arvoinen vastustaja. Urasta en osaa sanoa, koska aiemmin esim. jotku voitot ei ole merkinneet uralle mitään ja kaikki tappiot kykenee silti kiskaisemaan monta askelta taaksepäin. Koen, että olen jo aikamoinen veteraani, joka varmasti monia naurattaa. Ei sen väliä, koska kaikki asiat, myös mun ura, on sellainen mitä teen itseni vuoksi ja just niin kauan ku se siltä tuntuu.

Salmimiehen vastustaja lauantaina on ranskatar Maguy Berchel, joka on tähän astisella urallaan ehtinyt otella ympäri Eurooppaa, joskin Salmimies on selkeä loikkaus vastustajien taito ja kokemustasossa. Monipuoliseksi itseään kuvaava Berchel on vaarallinen ja jossain määrin arvaamaton vastustustaja, fakta jonka Salmimies tiedostaa hyvin.

  • Maguy on todella räjähtävä pystyssä. Siinä saa olla tarkkana. Hän kuitenkin iskee paljon ainakin videoiden perusteella laajakaarisia vaikkakin nopeita koukkuja. Sinne pitäisi pystyä lyömään tarkkoja suoria väliin. Toivotaan, että hän myös lähtisi kaatamaan mua. Lupaan, että matossa ei ole helppoa kenellekään mua vastaan. Maguylla on myös hyvä kunto. Katsotaan, josko hänellä on hieman pienempi painonveto kuin mulla, niin pitää itse kuulostella sellainen vauhti otteluun, että jaksaa painaa vaikka sen kolme erää jos niikseen tulee.

Urallaan jo 13-kertaa Cagessa otellut Salmimies nousee lauantaina häkkiin illan toisessa pääottelussa, hieno kunnianosoitus pitkään organisaatiota edustaneelle ottelijalle.

  • Toisessa pääottelussa ottelemisen otan arvostuksen osoituksena kaikista näistä vuosista, joita olen Cagen kanssa kiitollisena ja nöyränä ottelijana saanut otella. Toki tarjosin paikkaa Mikille lähettämällä viestin organisaatiolle, kun kuulin, että hän ottelee samalla kortilla ns. välimatsin. Pääottelut kuitenkin pidettiin paikallaan. Olen ihan tyytyväinen paikkaani kortilla, mutta itselleni ei ole väliä monesko ottelu olen. Samalla tavalla ottelen joka tapauksessa.

Salmimies on yksi organisaation suosituimpia nimiä ja hänen otteluissaan onkin aina paikalla vahva ja vankka fanijoukko, heille ja toki muillekkin Salmimies haluaa lähettää lyhyet terveiset.

  • Ootte parhaita. Kiitos jokaiselle, joka on sormensakaan nostanu tykätäkseen ja kommentoidakseen ja viestejä lähettääkseen kaikkialla. Ja älytön kiitos niille, jotka on mut tähän otteluun treenanneet.

Kuva: Teemu Siikarla/FightSport arkisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.