Suomalaiset kummissaan Cage Warriorsin toiminnasta

Kuluva viikko on ollut synkkää aikaa sekä Jani Salmelle ja Aleksi Mäntykivelle että suomalaisille vapaaottelufaneille.

Alunperin ensi viikonloppuna Liverpoolissa järjestettävä CW82 -ilta oli kuin FinnMMA kannattajan märkä uni. Aleksi Mäntykivi tekisi debyyttinsä organisaatiossa kovaa Martin Stapletonia vastaan, ja illan esipääottelussa Jani Salmi haastaisi Chris Fishgoldin organisaation mestaruusvyöstä.

Sitten alkoi tapahtua. Ensin tuli tietoa, että Fishgold on loukkaantunut ja Salmelle etsitään korvaavaa vastusta. Pian tämän jälkeen sama tieto tuli Stapletonista.

Nyt molemmat ottelijat saivat tietää, että korvaavaa ottelua ei tipu. Tämä tietysti herättää molemmissa vahvoja tunteita.

– Loukkaantumisellehan ei mitään mahda, joskin näin lähellä matsia harvoin kukaan sparraa niin kovaa että kädet hajoavat. Tottakai ketuttaa etten saa uutta vastusta ja pääse ottelemaan tuossa illassa, Mäntykivi toteaa.

Salmelle ilman ottelua jääminen on kova pala. Otteluun valmistautuminen on ollut rankkaa, ja organisaation vaatimuksista rahaa on palanut omasta pussista mm. kulmamiesten paikalle lennättämiseen.

– Harmittaa todella paljon. Itse ottelun peruuntuminen syö miestä, mutta eniten ahdistaa CW:n tapa toimia. Heitä ei ottelijan etu kiinnosta pätkääkään.

Salmella on viesti kaikille kanssa ottelijoille, jotka harkitsevat yhteistyötä organisaation kanssa.

– Cage Warriorsin ottelijasopimukset ovat yksi vitsi, enkä suosittele kenenkään allekirjoittavan niitä. CW:lle ne eivät merkitse mitään.

Samoilla linjoilla on myös Salmen manageri ja Primus Fight Teamin asioita hoitava Olli Hartikainen.

– Organisaation menettely on täysin anteeksiantamatonta. Sopimuksia ei kunnioiteta, ja sain selityksenä kuulla että näin lyhyellä varoitusajalla ei löydy vastustajaa.  Tämä on täyttä paskapuhetta, aikaa on hyvin ja jos ukkoja aletaan oikeasti kaivamaan, niin heitä löytyy tässä ajassa vielä useita.

Hartikainen myös harmittelee yleisesti kuinka asiointi Cage Warriorsin kanssa on ollut hankalaa. Tietoa tulee heikosti ja pientenkin asioiden hoito on hidasta.

– Lajikenttä on kovin ohut ja kaikki tekijät tuntevat toisensa. Ammattilaisvapaaottelu toimii pitkälle maineperustaisesti ja huono kello tunnetusti kuuluu valtavan pitkälle. Promootion maineen kannalta tällainen toiminta on täyttä myrkkyä. Tästä jää nyt poikkeuksellisen huono fiilis.

Aleksi Mäntykiven asioita hoitava Jukka Paananen on tuttuun tapaansa asian suhteen jäänviileä, eikä halua enempää mennyttä harmitella.

–  Sain ilmoituksen CW organisaatiolta, että Aleksille ei etsitä uutta vastustajaa. Tämä on harmillista varsinkin kun ottelijalta peruuntuu jo toinen matsi putkeen, mutta ei tässä jäädä surkuttelemaan vaan uudet suunnitelmat on jo kiikarissa.

 

Samoilla linjoilla on myös Hartikainen.

 

– Asian vatvominen ei kauheasti auta, eikä meillä ole ajatusta tuhlata voimavaroja kiukutteluun. Katsomme jo tulevaisuuteen tästä viisastuneena ja Jani ottelee kotipromootion riveissä Turussa 6.5. Hyvälle urheilijalle on paljon kysyntää ja lukuisia työmahdollisuuksia. Yksi ovi on nyt suljettu ja siinä lukee Cage Warriors. Matka ja menestystarina jatkuu.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.