Sunna Davidsdottirin viesti Minna Grusanderille ”Let’s do this!”

Turkulainen vapaaottelija Minna Grusander (3-1) kohahdutti yleensä seesteistä ja rauhallista #FinnMMA yhteisöä lähettämällä julkisen haasteen MMAVikingin kautta Islantilaiselle Invicta FC nousukkaalle Sunna Davidsdottirille (3-0).

Toki Turkulaiseen tapaan ”call out” oli kohtelias ja hyväntahtoinen.  Juuri tämä olikin se mikä lopulta tarttui Davidsdottirin silmään ja normaalista poiketen sai hänet lähtemään mukaan SomeKampanjaan.

– Hänen haasteensa oli hyväntahtoinen, joten tunsin oloni arvostetuksi. Tämä oli urani ensimmäinen kerta kun joku haastaa minut ja pidän sitä osoituksena siitä mitä olen saavuttanut lajin parissa.

-Jos Grusander olisi haastanut minut epäkunnioittavasti tai negatiivisella tavalla en olisi vaivautunut vastaamaan, mutta näin että kyseessä oli motivoitunut urheilija joka jahtaa unelmaansa. Ymmärrän sen täysin ja kunnioitan sitä. Hän on asettanut itselleen tavoitteen ja strategian miten saavuttaa sen. Voin samaistua siihen.

(Kuva: Freyr Hallmar)
Davidsdottir saattaa olla vielä kasuaalikatsojalle tuntemattomampi nimi, mutta Islantilainen on kotimaassaan suuri tähti, onhan hän lajin ensimmäinen naisedustaja Islannista.  32-vuotias ”Tsunami” saavutti amatööritasolla 2015 IMMAF Euroopan avoimissa mestaruuden, jonka jälkeen hän siirtyi ammattilaiseksi. Hän on otellut uransa kaikki kolme ottelua Invictassa, ja voittanut niistä jokaisen.
Grusander voitti samaisena vuotena amatöörien maailmanmestaruuden ja on sen jälkeen tehnyt vakuuttavaa työtä niin Suomen kehissä, kuin myös Japanissa Pancrase organisaatiossa. Naisia yhdistävä IMMAF menestys onkin yksi seikka, jonka Davidsdottir näkee ottelussa kiinnostavana.
– Pohjoismainen naisten ammattilaisottelu Invictan otteluillassa kiehtoo minua, koska näen että se olisi helposti markkinoitavissa. Olemme molemmat omissa maissamme roolimalleja ja esimerkkejä, siitä että huipputasolla kilpailu on mahdollista jos vain laittaa fokuksensa asian eteen. Grusanderin maailmanmestaruus on myöskin seikka joka kiehtoo minua suunnattomasti.  Se on todella vakuuttava saavutus, ja kertoo minulle kuinka varteenottava vastustaja hän on.
 Loppupeleissä työnantajani päättää ketä vastaan ottelen, mutta jos he ovat avoinna ottelulle ja kaikki yksityiskohdat saadaan kuntoon niin olen enemmän kuin valmis ottelemaan.
Davidsdottir nähtiin viimeksi Invicta häkissä 15.7. jolloin hän voitti Kelly D’Angelon tuomariäänin. Tämän jälkeen hän on omien sanojensa mukaan viettänyt aikaa nauttien Islannin luonnosta ja sen antimista. Senpä takia hän myöntää että ei ole vielä täysin tutustunut Grusanderiin.
–  Olen ehtinyt katsomaan muutaman klipin Youtubesta, ja jo niistä tuli selväksi että Grusander on kivenkova kilpailija. En koskaan aliarvioi vastustajiani ja jos pääsemme samaan häkkiin, odotan että vastaani tulee valmis, strateginne ja kovapäinen Suomalainen. Hän on varmasti motivoitunut ja vaarallinen, mutta niin olen minäkin.
Sen vähän mitä tiedän hänestä, ja mitä tiedän itsestäni uskoisin että ottelumme tulisi jälleen olemaan ”Fight of The Nigh”. Enkä haluaisikaan muuta.
(Kuva: Scott Hirano)
Se toteutuuko ottelu jää vielä tässä vaiheessa nähtäväksi. Davidsdottir myöntää kuitenkin olevansa innoissaan ajatuksesta.
– Koen että me pohjoismaalaiset ottelijat olemme tällä hetkellä hurjassa nousussa kohti kamppailu-urheilun terävintä kärkeä, ja vaikka ajottain joudumme kohtamaan toisemme häkissä koen että välillämme on veljellisyyttä ja siskollisuutta. Olemme kaikki veistetty samasta puusta ja ymmärrämme ja kunnioitamme toisiamme.
Olen kiitollinen Suomalaisten seuraajieni tuesta ja uskollisuudesta, ja olenkin huomannut että sosiaalisessa mediassa teidän määrä on koko ajan kasvussa. Olen tästä erittäin kiitollinen. Ilman teitä faneja, me ottelijat emme voisi tehdä sitä mitä rakastamme. Kiitos teille!
Kuva: Sunna Davidsdottir/Kristjans Baldur

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.