Sten Saarenmäe valmiina parhaaseen versioon Edward Wallsista : ”Toivottavasti hän ottaa minut vakavasti, sillä en ole tulossa pelleilemään”

15.2. otellaan Kulttuuritalolla Cage 50 -juhlatapahtuma, jonka pääottelussa nähdään yksi mielenkiintoisimmista pääotteluista miesmuistiin. Vastakkain asettuu yksi Cagen kirkkaimmista tähdistä Edward Walls sekä useamman menestyksekkään vierailun kotimaan kehiin tehnyt Sten Saaremäe.

Otin yhteyden lammen yli Tallinnaan ja tiedustelin mitä Saaremäelle kuuluu alle viikko ennen ottelua.

– Minulle kuuluu todella hyvää, tyttäreni täytti vuoden viime lauantaina ja olen ylpeä isä! Odotan innolla tulevaa ottelua, se tulee olemaan yksi elämäni kovimmista haasteista, mutta niitä varten täällä ollaan. Koen että olemme molemmat painoluokkamme kärkiottelijoita pohjoismaassa ja kohtaamme ihan aiheesta. Cage on tehnyt hienoa työtä ottelun markkinoinnissa enkä voisi olla tyytyväisempi miten tämä kaikki on loksahtanut paikalle.

Ottelu julkaistiin yleisölle heti edellisen Cage 49 pääottelun jälkeen ja Cage on koko alkuvuoden rummuttanut mukavan aktiivisesti mainosmateriaalia ja haastatteluja molemmilta osapuolilta ja onnistunut luomaan ottelun ylle (ainakin omalle kohdalle) jännitettä ja odotusta. Halusinkin toki heti kättelyyn tietää miten asiat etenivät kuliseissa?

– Sain yhteydenoton ja ottelutarjouksen viime marraskuussa, enkä tarvinut pitkää harkinta-aikaa, itseasiassa hyväksyin ottelutarjouksen välittömästi. Koin että tämä on hyvä tilaisuus todistaa taitoni ja ottaa urallani askel seuraavalle tasolle. Tiesin myös että on vain ajan kysymys milloin kohtaamme, joten parempi hoitaa tämä pois alta. Cage on mahtava organisaatio ja olen todella ylpeä saadessani tilaisuuden otella pääottelussa, olen myös iloinen miten hienosti suomifanit ovat ottaneet tämän ottelun vastaan ja olenkin saanut heiltä paljon kannustavia viestejä.

Ottelijoiden tyylit ovat mielenkiintoinen kontrasti, Saaremäkeä voisi verrata dieselveturiin joka jatkaa eteenpäin tulemista, kun taas Walls on tekninen vastaiskijä. Saaremäe onkin maininnut haastatteluissa, että yksi syy miksi hän halusi Wallsin kohdata, on ottelutyylin tarjoamat haasteet.

– Wallsin ottelutyyli ja taidot ovat mielenkiintoinen haaste jota olen pyrkinyt viime kuukaudet ratkomaan. Walls on hyvä joka osa-alueella, hän on fyysinen ja räjähtävä ottelija ja kaiken lisäksi hän on myös älykäs otelija. Edelliset vastustajani ovat olleet melko samantyylisiä (vahvoja painijoita) joten on virkistävää kohdata uudenlainen haaste.

Odotan kohtaavani parhaan mahdollisen Edwards Wallsin ja toivon että hän ottaa minut vakavasti, sillä en ole tulossa pelleilemään. Olen tulossa valmiina taistelemaan ja hänen on parempi olla valmiina samaan. Olen varma että hän on hyvin valmistautunut, hän on todellinen kamppailija ja herrasmies joten minulla ei ole epäilystäkään hänen valmiudestaan. En halua antaa liikaa tietoa etukäteen, mutta olen tehnyt taustatyöni hyvin ja olen elämäni parhaassa kunnossa.

Millainen olisi Saaremäen ihanne skenaario ottelun lopputuloksesta? Miten hän visioi ottelun loppuvan?

– Ykkös skenaario on tietysti se että tyrmään Wallsin, eikö jokainen ottelija toivo sitä otteluiltaan?

Haastattelun loppuun Saaremäki halusi lähettää vielä terveisiä suomalaiselle kamppailuväelle sekä Edward Wallsille.

– Hei naapurit! 15.2. tulen vierailemaan ja lupaan esittää teille sellaisen shown, jota ei kyllä kannata jättää välistä. Käykää ostamassa lippunne ja tulkaa tukemaan minua ja muita kamppailijoita, luvassa on mahtava otteluilta. Kiitos kaikille tuesta ja viesteistänne, ne merkkaavat minulle paljon! Nähdään pian.

– Edward Wall, let’s fricking go!

Cage 50 otellaan Kulttuuritalolla 15.2. Kortilla nähdään Wallsin ja Saaremäen lisäksi, Janne Elonen-Kulmalan paluu sekä tutut nimet Jesse Urholin, Olli Santalahti, Tuomas Grönvall, Chamia Chabbi, Patrik Kapanen, Markus Rytöhonka sekä Toni Lampinen.

Kuva: YAKUZA FIGHTS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.