Søren Bak valmis Cage Warriors mestaruusotteluun – ”Aion murskata Paddyn kotiyleisön riemuksi”

Tanskalainen vapaaottelija Søren Bak (11-1) ottelee 1.9. arvostetun Cage Warriors organisaation kevyensarjan mestaruudesta Liverpoolin kuuluisalla Echo areenalla.

Häntä vastaan asettuu paikallinen supertähti Paddy Pimblett (14-2).

Monet ovat ehtineet tituulerata tämän ottelun Eurooppalaisen vapaaotteluhistorian isoimmaksi kamppailuksi.

Suomalaiselle vapaaottelukansalle viikinkitamineisiin pukeutuva Bak on tuttu kahdesta vierailustaan maassamme. Bak esiintyi voitokkaasti Cage 30 tapahtumassa 2015, jolloin hän katkaisi Aleksi Nurmisen pitkän voittoputken. Tästä noin vuotta myöhemmin Bak esiintyi EuroFC:n ainoassa otteluillassa Espoossa. Kovanyrkkinen Aleksi Mäntykivi yllätti silloin kaikki tyrmäämällä voittamattoman Bakin ensimmäisessä erässä.

Näistä reissuista meille jäi hyvät välit Bakin kanssa, ja otinkin mieheen yhteyden ottelun alla ja kyselin ”True Viking”:n tunnelmat.

– Otteluun on nyt hieman alle kuukausi, ja täytyy sanoa etten oikein osaa kuvailla tunteita yhdellä sanalla. Minua jännittää, olen innoissani, hieman hermostunut mutta täysin valmis astumaan häkkiin ja tekemään tarvittavan että vyö tulee mukaani takaisin kotiin.

Bakin vastustaja Paddy Pimblett on yksi Cage Warriorsin historian suosituimpia ottelijoita. Räväkän ottelutyylin ja rennon scouser asenteen taakse kätkeytyy kuitenkin erittäin vaarallinen ottelija. Vasta 23-vuotias ”Baddy” on pitkään ollut eurooppalaisten vapaaottelijoiden ranking listoilla ykkösijalla, sekä hänen nimensä on liitetty vahvasti UFC:hen.

Bak myöntää, että Pimblett on vaarallinen vastustaja, mutta sellaiset vastustajat tuovat hänestä parhaat piirteet esiin.

– Odotan Paddylta paljon. Hän haluaa varmasti aloittaa nopeasti ja vahvasti, onhan hän kotiyleisönsä edessä. Hänellä on varmasti ensimmäisen erän keskeytysvoitto mielessä. Luvassa on varmasti rankka ottelu, mutta sellaista lähden Liverpoolista hakemaankin.

Bak kertoo myös että häntä ei haitaa organisaation hieman väkisin asettelema ”hyvä vs paha” asetelma, jossa hänestä on leivottu muottiin sopiva ”pahis”.

– Ymmärrän miksi organisaatio toimi näin. Fanit pitää saada kiinnostumaan ottelusta ja ”hyvä vs paha” on toiminut kautta historian. Eikä se lopulta ole kovinkaan kaukana totuudesta. Olen viikinki, joka aikoo tehdä ryöstöretken Liverpooliin. Kaipa se tekee minusta pahiksen.

Bak teki Cage Warriors debyyttinsä viime lokakuussa. Alle vuodessa hän on nakuttanut kolme tyylikästä voittoa kevyessä sarjassa, viimeisin ensimmäisessä erässä kuristus entisetä tittelihaastaja Alexander Jacobsenista.

Organisaation kevyensarjan vyö vapautui aiemmin tänä vuonna kun sen hetkinen tittelinhaltija Chris Fishgold solmi sopimuksen UFC:n kanssa.

Pimblett hallitsi aiemmin Cage Warriorsin höyhensarjaa, kunnes koki shokkitappion viime vuonna. Nyt hän on noussut painoluokkaa ylöspäin ja alla on tyylikäs ”hyppytriangeli” kuristusvoitto helmikuulta.

Kuten Bak aiemmin mainitsi, hän odottaa vaarallista ja aggresiivista alkua ottelulta, lopputuloksesta hän on kuitenkin varma.

– Aion maalata kanveesin punaiseksi 1.9.

Lajipiireissä ollaan vahvasti yhtä mieltä siitä, että ottelun voittaja nähdään lähitulevaisuudessa UFC:ssä. Bak myöntää, että kaikki tiet vievät sinne mutta tässä vaiheessa mennään ottelu ja voitto kerrallaan.

– UFC on tottakai tähtäimessä, mutta sinne päästääkseen minun pitää ensin valloittaa Cage Warriors. Se tapahtuu murtamalla Pimblett.

Samassa Liverpoolin illassa nähdään myös suomalaisväriä kun Bakin tyrmännyt Aleksi Mäntykivi (11-4) kohtaa niin ikään paikallisen Jack Grantin (14-4). Organisaatio maalaili pressitiedotteeseen tulevaisuuden kuvaa, jossa tämän kyseisen ottelun voittaja olisi mahdollisesti seuraava tittelihaastaja.

Kyselin tottakai Bakilta mietteitä mahdollisuudesta kohdata Mäntykivi uudelleen.

– Revanssi Aleksista kuulostaa hyvältä idealta, lopputulos tosin ei taitaisi suomalaisia miellyttää.  Mitä titteliotteluun tulee, minä olen raivannut tieni organisaation ykkösnimien läpi, Mäntykiven ainut saavutus lienee minun tyrmäämiseni.  Odotan innolla näkeväni hänet taas häkissä, vastaan tulee vaarallinen haastaja. Tsemppiä matsiin!

Suomalaisia lämmöllä muisteleva Bak haluaa lähettää vielä haastattelun lopuksi terveisiä lukijoille.

-Muistan teidät yhtenä äänekkäimmistä ja hienoiten myös ulkomaalaisottelijoita kunnioittavina faneina kenen edessä olen saanut esiintyä. Toivottavasti näen ja kuulen mahdollisimman monia teistä Liverpoolissa 1.9.

Kuva: Cage Warriors

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.