Pros Pick: McGregor vs Nurmagomedov

Lauantaiyönä Suomen aikaan Las Vegasissa otellaan kauan odotettu UFC 229.

Illan pääottelussa nähdään ”MMA historian isoimmaksi otteluksi” tituleerattu Conor McGregor vastaan Khabib Nurmagomedov.

Internet on täynnä analyysejä, mielipiteitä ja ennakoita erinäisten asiantuntijoiden ja penkkiurheilijoiden toimesta, JamiKuparinen.com sivusto päätti kysyä mielipiteitä suoraan ammattilaisilta.

Otin yhteyden 12 vapaaottelun ja mattopainin ammattilaiseen ja alla on heidän sensuroimattomat ja rehelliset näkemykset ottelusta.

Kiitos kaikille osallistuneille!

Anton Kuivanen:

Oman painoluokan kärkiottelu edessä ja molempien äijien matseja on tullut seurattua mielenkiinnolla. Vahvuudet ja syömähampaat ovat poikkeuksellisen selkeet ja erilaiset. Tää asetelma tekeekin matsista tavallista mielenkiintoisemman, sillä toisen vahvuuksille altistumisessa piilee vastustajan näennäiset heikkoudet.

Molemmilla on hyvät mahdollisuudet voittoon. Khabibilla painin ja Conorilla iskujensa turvin. Matsin voittaa se joka säilyttää fokuksen paremmin ja onnistuu toteuttamaan omaa peliään tarkemmin ja päättäväisemmin.

Veikkaan Khabib UD.

Jesse Urholin :

 En oikee tiedä miksi en oo niin hypeissä tästä matsista ku vois kuvitella. Conorin pressi vaikutti muutamaa valonpilkahdusta poislukematta vähän väkisin vääntämiseltä jos vertaa aiempiin. Puhui vaan päälle ja rääky menemään.

Toki aion silmä kovana seurata minkä pystyn. Osuu just päällekkäin Romanian ADCC EM kisojen kanssa joten livenä tuskin pääsee seuraamaan.

 Ottelu itse tullaan varmasti aika tarkkaa alussa ottamaan. Khabib ei taatusti halua juosta Conorin vasempaan suoraan ja Conor ei halua jäädä kasan alimmaiseksi. Täyteen aikaan en kuitenkaan usko että tää matsi menee. ”Khabib mauls people” eli Khalabeebi joko vie alas ja laittaa 4 unssista suuhun tai Conorin tarkkuus on liikaa Khabibille ja uni tulee jostain vastalyönnistä. Todella mielenkiintoiset ennakkoasetelmat ja tyylit.

Tuomas Simola :

Tämä on mielestäni kamppailu-urheilua seuraavalla täydellinen ottelu. Kaksi urheilullisesti maailman parasta ottelijaa kohtaa primessa. Miehet edustavat eri maailmoja ja heidän välinen vihanpito vaikuttaa hyvinkin aidolta. En malta odottaa!

Näen tämän myös merkittävänä vedenjakana UFC:n tulevan politiikan suhteen. Conorin aikakauden myötä UFC:n linja on muuttunut enemmän showpainoitteiseksi ja rankingit ovat alkaneet menettää merkitystään. Khabib voittamattomalla recordi edustaa taas vahvasti vapaaottelun urheilullista linjaa ja monesti pohtiikin haastatteluissa ketkä ottelijat mahdollisesti ansaitsevat titteliotteluita. Jos Conor voittaa saa showsirkus vahvistuu, Khabibin voitto laittaa nykysuuntaukselle jarruja.

Odotan räjähdysherkkää ja jännittävää, mutta kuitenkin yksipuolista ottelua, suuntaan tai toiseen. Tasaista sotaa tästä ei tule. Joko Conor pitää ottelun pystyssä ja counteraa Khabibin ryntäykset kovilla pommeilla ja sitä kautta puolustaa etäisyydeltä tulevat alasviennit. Tai Khabib onnistuu rikkomaan etäisyyden ja väistämään/suojaamaan suurimmat iskut ja raahaa ottelun mattoon.

Oma veikkaukseni on että Khabib rynnii Conorin kovasta lyöntivoimasta huolimatta iholle kiinni ja raahaa ottelun kanveesin tasolle. Ensimmäinen erä ja ehkä toinenkin erä toimii enemmän väsytyksenä kun Khabib rummuttaa kovalla temmolla matossa. Kolmannessa erässä tuomari pelastaa murjotun Conorin ja Khabib voittaa TKO:lla.

Sami Mehamedi :

Onhan tää niin urheilullisesti ku bisnesmielessä kovin kevyensarjan vaparimatsi koskaan. Oma ajatus suht samanlainen kun ilmeisesti monella muullakin eli kumpi vaan voi voittaa ehkä jopa 50/50, mutta matsista ei tuu tasainen.

Jos matsi kestää alle 1,5 erää niin Conor voittaa. Jos siitä yli niin Khabib. Toivon Khabibia, mutta betsit ehkä laitan Conorille riippuu kertoimista.

Antti Latva-Kyyny:

Nurmagomedovin ja McGregorin ottelua hypetetään kaikkien aikojen isoimpana UFC-otteluna ja sen odotetaan pistävän maksutelevision katsojaennätykset uusiksi. Otteluna kaksikon kohtaaminen on todella mielenkiintoinen, mutta vaikea uskoa, että juro ja jenkkiyleisölle aika tuntematon Nurmagomedov myisi reippaasti enemmän kuin McGregorin aiemmat vastustajat. Irlantilaisen vähäinen mielenkiinto ottelun promoamiseenkaan tuskin on auttanut asiaa, tai sitten radiohiljaisuus on vain lisännyt mielenkiintoa – mistä näistä tietää? Veikkauksena 1,3 miljoonaa myytyä PPV-lähetystä.

Ottelusta tuskin tulee tasaista vääntöä, vaan toinen osapuoli tulee viemään sen selvästi. Joko McGregor pehmittää Nurmagomedovin vähitellen samaan tapaan kuin Alvarezin edellisessä ottelussaan, tai dagestanilainen onnistuu kaadoissa ja marinoi vastustajaansa useamman erän vahvalla painilla. McGregor pyrkii todennäköisesti liikkumaan hyvin, pitämään etäisyyttä lyöntivoittoisesti pitkillä iskuilla ja varomaan Nurmagomedovin matalaa yhden jalan kaatoa. Sitten kun Nurmagomedov turhautuu ohi menneisiin kaatoyrityksiin ja iskujen vastaanottamiseen kasvoilla, niin jäljelle jää enää pystypainitilanteen hakeminen uhkarohkealla ryntäyksellä ja silloin McGregor lyö armotta ja todella kovalla prosentilla vastapalloon. Nurmagomedov puolestaan lähtee prässäämään normaalia varovaisemmin ja pohjustaa yhden jalan kaatoyritystään suorilla lyönneillä. Saattaa jopa olla, että Nurmagomedov on se joka ottaa taka-askelia. Matossa rauhallista McGregorin väsyttämistä positiopainilla ja lyönneillä ja toiveissa voitto kuristuksella loppuerissä.

Uskon, että McGregor pystyy välttelemään kaatoja riittävän hyvin ja voittaa tyrmäyksellä. Miesten välillä on iso ero voimapainissa Dagestanin suuntaan, mutta pystyottelussa ja etenkin etäisyydenhallinnassa se on vielä isompi Irlannin suuntaan. Nurmagomedov on liian itsevarma hyökkäyksissään ja juoksee McGregorin miinaan ennemmin tai myöhemmin.

McGOAT tyrmäyksellä (vasen koukku) R2.

Maiju Suotama:

Odotukseni ottelua kohtaan ovat korkealla, kyseessä on kaksi huippua ja oman sektorinsa spesialistia. Molempien taustat ja toki taustalla lymyävät omat urheilun ulkopuoliset juonenkäänteet tekevät asetelmasta vain herkullisemman. Uskon molempien astelevan otteluun elämänsä kunnossa ja valppaana tekemään jälkeä haluamallaan ottelun osa-alueella.

Mielestäni on oikeutettua todeta asetelman olevan urheilullisesti ja urheiluarvoiltaan uskottava, iso osa ulkopuolisesta showsta on tehty ennalta sopien tarkoituksena saada kassakone kilisemään riemukkaammin. Tämä showelementtien mukana oleminen täytyy hyväksyä, pelkästään niillä perusteilla kuinka paljon näkyvyyttä McGregor on tuonut lajille tai ehkä oikeammin muotoillen UFC:lle näkyvyyttä ja uusia seuraajia.

McGregor on hallitsee pystyottelun, etäisyyden ja tarkkuuden mestarillisesti, joten yllätyselementti on läsnä. Kuitenkin mitä pidemmälle ottelu etenee sitä vahvemmaksi kääntyvät Dagestanin karhun aseet.

Näen Nurmagomedovin voittavan ottelun TKO:lla matossa ottelun ehtoopuolen eristä neljännessä.

Minna Grusander:

Itsehän seuraan lajia ns. vapaaottelufanina tosi vähän. Tykkään tietenkin katsoa hyvää vapaaottelua ja kyllä sen myötä tästä itselläkin into ja kiinnostus kovin kasvaa. Tulevaa ounastellen olenkin vahvasti muiden analyysien varassa, mutta osaltaan juuri se on tässä hienoa – molemmilla ottelijoilla on mielettömällä tasolla se oma vahva osa-alueensa ja ne ovat molemmilla erit, jolloin matsi on upea paikka juurikin kaikille analyyseille, sekä nyt etukäteen että toivottavasti upean vapaaotteluiloittelun jälkeen myös jälkikäteen.

Ja koko matchuppihan on vaparia upeimmillaan, kun kaksi mielettömän taitavaa mutta eri tyylistä ottelijaa kohtaa. En edes yritä osata odottaa matsista mitään tiettyä, vaan varmaan spoilaan twitteristä lopputuleman ja ehkä matsin käännekohdatkin, ja otan sopivalla hetkellä jälkeenpäin mukavan asennon sohvalta ja nautin matsista. Toivon, että matsi ei mene täyteen aikaansa, mutta loppuu kuitenkin vasta neljännessä tai viidennessä erässä jomman kumman ottelijan toimesta

Samuel Muuronen:

Hype matsin ympärillä on kova ja valehtelisin jos väittäisin ettei oma viisarinikin värähtäisi poikkeuksellisen voimakkaasti tälle striker vs grappler -asetelmalle.

Ottelussa kohtaa kaksi oman taiteenlajinsa äärimmäistä kärkiukkoa; McGregorin pystyottelu on parasta mitä nykyvapaaottelulla on tarjota, samaan aikaan kun 26-0 listaisen Nurmagomedovin painille ei ole löytynyt pysäyttäjää.

Odotan matsista todellista taidonnäytettä, jossa voittaja vie kaiken ja amatööriltä näyttävä häviäjä kokee selkäsaunan, jonka paranteluun kuluvat bepanthen- ja Ben & Jerrys -purtilot mitataan kiloissa.

Näen matsissa kaksi dramaattisen erilaista lopputuleman mahdollisuutta: joko Irantilainen lyö Nurmagomedovilta älyn ämpäriin millimetrin tarkalla pystyottelutyökentelyllä tai vaihtoehtoisesti näemme matossa mieskäsittelyn, joka muistuttaa eka- ja kutosluokkalaisen välistä kukkulan kuningas -mittelöä. Ottelun voittaa se joka onnistuu viemään ottelun omalle mukavuusalueelleen ja/tai kykenee välttämään myrskyn epämukavuusalueellaan. Jokainen erä alkaa pystystä ja liikkeen, sekä ”framejen” luomisen mestari McGregor haluaa luoda tilan jonne syöksymisen seuraukset ovat kohtalokkaat. Järkyttävän kovatasoisen yhden jalan alasviennin ja raastavan ottelutyylin omaavan Nurmagomedovin ei puolestaan auta jäädä etäisyydelle ihmettelemään ja samaan aikaan olisi vältettävä Jose Aldomainen nyrkkiin ryntäys. Clinchissä ja häkkiä vasten matsi on maahanvientejä mestarillisesti ketjuttavan Khabibin show, mutta Dagestanin painjyrän on oltava jatkuvasti tarkkana, sillä Conor yhdistää vaarallisia iskuja hyvin myös painiscramblejen jatkotilanteisiin.

Mediamylläkkä ja show ottelun ympärillä ovat saaneet monet turhautumaan ja epäilemään sirkuksen urheilullista arvoa. Fakta on kuitenkin, että 6.10 häkkiin astelee kaksi modernin vapaaottelun todellista ammattilaista. Asetelma on poikkeuksellisen herkullinen, mikä näkynee ppv-ostoina niin just bleed-, kuin hardcore-fanienkin keskuudessa. Ottelun todennäköisyydet ovat vaakakupissani Nykäsmäisen 50-60, mutta uskon lopulta että Conorin puutteet vapaaottelun grappling-osastolla ovat pienempiä kuin Khabibin vajaavaisuudet pystyssä.

Mystic Mac via tko r2

Abdul Hussein:

Ittellä on kyl hiton kovat odotukset conor vs khabib matsiin ihan sen takia vaan, että en osaa päättää millään että kumpi sen ottelun tulee viemään. Odotan alkuun ainakin sitä että conor pääsee osumaan, mutta en tiedä osuuko heti tarpeeksi kovaa. Jos ei osu niin khabib alkaa pääsemään otteluun mukaan ja todennäköisesti voittaa ottelun.
Kyllä tämä ottelu on ehdottomasti urheilullisesti uskottava ja sen näkee että se on henkilökohtaista kummallaki ottelijalla! Jos se ois showelementtien vaikutusta niin pressejä oltais tehty lisää jne. Mun veikkaus on se että Khabib voittaa koska conor ei millään ehdi pääsemään huippukuntoon näin pitkän tauon jälkeen.
Timo-Juhani Hirvikangas:
Lähtökohtahan on matsille oikein kutkuttava, beeffiä takana ja Conorin patentoitu suunsoitto on hypettäny matsin omaan arvoonsa. Itselleni suurin kysymysmerkki on conorin kunto, onko treeni maistunut vai jokin muu?
Odotan että matsista tulee viihdyttävä ja kovatempoinen, kumpikaan ei pärjää toistensa parhaalla osa-alueella joten se kumpi pääsee toteuttamaan omaa peliään tulee voittamaan. Jos Conor mielii voittaa pitää hänen pitää etäisyys, irrottautua chlincistä nopeasti ja hakea tarkkoja vastalyöntejä kun khabib prässää päälle, kevyet jalat , terävät lyönnit ja hyvä sivuttaisliike on conorin avaimet voittoon. Jos Khabib mielii voittaa, hänen täytyy otella niinkuin ennenkin, kovalla paineella iholle ja painiklinikka pystyyn, vaaran paikat on sisäänmenoissa missä khabibilla on ollut tapana tulla aika suoraviivaisesti, pieniä sivuttaisliikkeitä ja hämyjä eteen, ettei conor pysty lukemaan ihan niin helposti niin khabib vie.
Oma veikkaus khabib by ground and pound 4 erä. Näen että conor on vaarallinen aina erien alussa ennen kuin khabib pääsee iholle, jos khabib pääsee prässäämään kehää vasten, conor todennäköisesti hapottaa kätensä ja paras terävyys katoaa muutamassa erässä, toki jos conor on treenannut hyvin hän on vaarallinen vielä viimisiissä erissä.

 

Joni Salovaara:

Kova hype tietysti!. Uskon, että ihan kaikilla on! Showelementtejä on tietysti mukana näin isossa ottelussa ja pitääkin olla. Lisäksi Conor tuo aina taitojensa lisäksi otteluiden ympärille myös showta ja eritasoista viihdettä. Tuon kuorrutuksen lisäksi molemmat ottelijat ovat aivan maailman huippuottelijoita ja heidän välinen asetelma harvinaisen mielenkiintoinen, kun taustalla on vielä kahnausta ottelijoiden leirien välillä.

Kyllä Khabib on minun mielestä ennakkosuosikki. Mieletön dominointi melkein jokaisessa ottelussa, puhdas rekordi jne. Conorin kyky ratkaista otteluita on kuitenkin harvinaislaatuista ja kyllä se pystyy Khabibiakin satuttamaan ja varmasti tyrmäämäänkin, mutta en pysty uskomaan, että Khabib juoksee tai jää nyrkin alle kuten Conorin muutamat edellisistä vastustajista.

CM on taitava häkissä ja myös psyykkaus pelissä ennen otteluita! Conorin kyky paineistaa vastustajansa ennen ottelua ja otteluviikolla on tuottanut noihin aikaisempiin isoihin voittoihin hyvät löhtökohdat. Toistaiseksi Khabib ei ole näyttänyt tunteitaan, mutta vielä on viimeisen viikon höykytykset katsottava. Conoria ei pidä millään muotoa aliarvioida häkissä. Se on äärimmäisen typerää ja vaarallista. Mutta kyllä Khabibin mielivaltainen kovuus edellisissä otteluissa antaa selkeän edun ja jos on pakko veikattava,

Minun veikkaus on: Khabib voittaa keskeytyksellä neljännessä. Tuomareille ottelu ei tule menemään.

Tero Pyylampi:

On tämä mielenkiintoisimpia UFC-matseja minun näkökulmastani pitkään aikaan. Hype on kohtuu kova ja mielenkiintoista kyllä nähdä, että kuka vie.

 Matsi on niin fifty-sixty, että toivon pitkähköä tasaista taistelua. Conorilla on hyvät eväät tehdä tuhoa pystyssä ja Khabibilla on matossa. Khabibilla on tapana mennä eteenpäin armottomasti, niin uskon ettei matsista tule liian varovaista kyttäilyä.

Khabib voittaa alasvienneillä, armottomalla grindauksella matossa ja mattolyönnein. Conor todennäköisesti puolustautuu ja selviää hyvin useammankin erän ja menee kohtuu todennäköisesti tuomareillekin asti. Veikkaan Khabibin voittoa näillä eväillä. En tosin ylläty aivan mahdottomasti, vaikka Conor onnistuisikin nakuttamaan voiton pystyssä, on hän sen verta kovia vastustajia voittanut ennenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.