Polaris 5: Tuomas Simola taisteli uransa eteen

Viikonloppuna kamppailtiin Lontoossa arvostettu grappling ammattilaisiltama Polaris 5, jossa nähtiin ensimmäistä kertaa myös suomalaisia kamppailijoita.

Tamperelelainen MMA TEAM 300/10th Planet Jiujitsu taituri Elvira Karppinen kohtasi toistamiseen skottilainen Ffion Daviksen, joka pääsi vahvalla alulla sekä kovalla positiopainilla nappaamaan voiton kaikin tuomariäänin.

Illan kaksi muuta kotimaista urheilijaa tulivat molemmat Lahdesta. Pääkortilla esiintynyt bjj guru Tommi Pulkkanen sekä monelle tuttu Tuomas Simola.

Pulkkanen hävisi oman ottelunsa hajaäänituomiolla britti Bradley Hilliä vastaan. Ottelu oli erittäin tekninen ja tilanteet vaihtelivat puolin ja toisin molempien kamppailijoiden etsiessä lopetuspaikkaa.

Simola voitti oman ottelunsa niin ikään paikallista Jamie Scottia vastaan. Scott on paikallisen 10th Planet Jiujitsun päävalmentaja, ja olikin sitkeä ottelija. Simolan vahva fyysinen paini sekä hurja tahti väsyttivät Scottin, joka ei päässyt aivan viime hetkiä lukuunottamatta tekemään ottelussa juuri mitään omia tekniikoita.

Simola kertoo itse, että ottelu oli yksi hänen elämänsä tärkeimpiä. Alkuvuoden pettymys ja ADCC MM-kisoita karsiutuminen olivat ajaneet yhden suomen lupaavimmista painijoista lähes lopettamisen partaalle.

– Jäin keväällä tavoitteestani, joka oli karsia ADCC MM-kisoihin, joten tästä muodostoi minulle henkilökohtainen ”MM-kisa”. Ajatusmaailmani oli koko ajan että tämä on se minun suuri hetkeni.  En koko kesänä miettinyt uraani tästä ottelusta eteenpäin.  Edessä oli pelkästään 19.8. Polaris 5.

Latasin tähän itselleni todella kovat paineet. Tiesin etukäteen että Scott on sellainen kaveri, jonka voitan jos ottelen omalla tasollani.  Jos tavoitteeni on olla maailman paras, niin tämä matsi on voitettava. Jos olisin hävinnyt, niin koko matkani maailman parhaaksi olisi taistelua tuulimyllyjä vastaan. Sanoin itselleni että tämä on voitettava jos haluan jatkaa.

Voitto oli toki suuri helpotus, mutta se oli myös itseluottamusta nostattava juttu. Tämä teki tulevien vuosien tavoitteista kristallin kirkkaat. Haluan voittaa jokaikisen vastustajani ja aion tehdä sen eteen töitä jokapäivä.

Illan pääottelussa nähtiin Garry Tononin ja Dillon Daniksen välinen ottelu, joka meni lopulta tasaisen väännön jälkeen tuomariäänin Tononille.

Kuva: Polaris

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.