Patrik Pietilä pikapaikkaajaksi UFC-veteraania vastaan : ”En aio lähteä kumartelemaan ketään”

Lahtelainen Primus Fight Teamin vapaaottelija Patrik ”Posi” Pietilä (10-7) lähtee Ruotsiin ottelemaan UFC/Pride/M1/Cage Warriors veteraani David Bielkhedeniä (26-12) vastaan. Kyseessä on Superior Challenge 19, ja ilta otellaan 11.5.

– Olen todella innoissani tästä ottelusta! Pääsen kohtaamaan lajin pioneeriin, joka on otellu myös UFC:ssä ja nähny kyllä kaiken mahdollisen lajin parissa!

Bielkhedenin piti kohdata illassa alunperin Silmar Nunes, mutta tämä vetääntyi ottelusta loukkaantumisen takia. Organisaatio laittoi tämän jälkeen viestiä jo tutuksi tulleelle Pietilälle (hän otteli 2016 organisaatiossa, tällöinkin pikapaikkaajan

– Superior Challenge otti yhteyttä ja kyseli olisko ketään kuka lähtis ottaa Bielkhedeniä vastaan ja me otettiin taustajoukkojen kanssa nopee palaveri asiasta ja tultiin siihen tulokseen, että tässä matsis ei oo mitään muuta ku voitettavaa!

Bielkhedeniä voi hyvällä omatunnolla kutsua lajiveteraaniksi. Hän on otellut ammattilaisena jo vuodesta 2001 lähtien ja on urallaan ehtinyt kiertää ympäri maailmaa, otellen vuonna 2008 UFC:ssä. Kyseisen vuoden aikana hän ehti kerätä 2-1 listan, isoimpana otteluna tappio Diego Sanchezia vastaan. Tämän jälkeen Bielkheden on tehnyt tuhoa Euroopassa. Tällä hetkellä hänellä on 9-ottelun voittoputki, isoimpana päänahkana Cody McKenzie.

– Bielkheden on vahva ja todella kokenut vihu, otteluun lähden selvänä underdogina mutta se ei mua haittaa! Annan kaikkeni niin kuin aina teen ja uskon aidosti, että pystyn voittamaan Bielkhedenin fiksulla ottelemisella!

Superior Challenge on Bielkhedenille käytännössä kotiorganisaatio, hän on noussut SC häkkiin jo hurjat 9 kertaa, ja on tällä hetkellä organisaation hallitseva välisarjan mestari. Pietilää vastaan vyö ei kuitenkaan ole pelissä, syytä tähän Pietilä itsekään ei tiedä.

– En tiedä miks vyö ei ole panoksena ja se onkin oikeastaan ainoa asia mikä on miinus tässä ottelussa. Kun käteni nostetaan 11.5 niin aion puhua itselleni uusinnan bielkhedeniä vastaan panoksena mikäs muukaan kuin superiorin WW titteli!

Erittäin fyysisenä ja vahvana painijana tunnettu Bielkheden on kieltämättä haastava vastustaja Pietilälle, jota ei ole nähty ottelemassa joulukuisen voiton jälkeen. Lahtelainen kertoo kuitenkin, että ottelutauko on käytetty hyväksi ja treenaaminen on ympärivuotista. Tälle vuodelle on asetettu tavoitteet, ensimmäisenä niistä toki voitto 11.5.

– Olen jumpannut koko alku vuoden tiiviisti. Olen tehnyt kampailun ohessa lastensuojelussa töitä muutamaa päivää viikkoo joka on hyvi mahdollistanut täysipainoisen harjoittelun. Olen nyt viime aikaoina paljon käynyt lyömässä lahden kalevassa ja painimassa lahden hurjien kanssa! muutamat lenkitki juostu joten kunnosta matsi ei kiinni jää.

– Tänä vuonna olisi tarkoitus otella kolmesti ja tietysti voittaa jokainen kamppailu! Olisi myös hienoa saada joku useamman ottelun sopimus johonkin organisaatioon, niin pystyis valmistautumaan paremmin ja stressin määrä matseja odotellessa ei olisi niin suuri.

Superior Challenge 19 otellaan 11.5. Illassa nähdään Pietilän lisäksi myös Juho Valamaa ja Mika Kuronen Tapahtuman voi katsoa suorana Viaplayn kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.