Onnellinen Suvi Salmimies katsoo jo kohti seuraavia haasteita

Vapaaottelija Suvi Salmimies (7-4-1) nappasi uransa seitsemännen voiton lopettamalla kokemattoman Evelina Puidaiten (1-2) nopeasti toukokuussa järjestetyssä NFC 2 -otteluillassa. Kouvolainen ei itse ole kuitenkaan otteluun täysin tyytyväinen.

–  Vaikkakin olen ääriäni myöten kiitollisuutta täynnä, että sain matsin NFC2 iltaan alkuperäisen vastustajan loukkaannuttua, niin koin tietynlaista mielipahaa siitä, että minun oli runnottava aloitteleva ammattilainen. Olen tunteellinen pöhkö.

Vaikka suurin osa minun matseista on mennyt täyteen aikaan ja en välttämättä ole niissä näyttänyt kaikista vaarallisimmalta ottelijalta niin tiesin, että tässä kyseisessä ottelussa tasoero tulee näkymään niin selkeästi, että enemmänkin haluan ottelun päättyvän vain niin, että kenellekään ei aiheudu tarpeettomia vammoja, Salmimies toteaa.

Puidaite tuli otteluun lyhyellä varoitusajalla, kun Salmimiehen suunniteltu vastustaja Zaram Dos Santos vetäytyi ottelusta viikkoa ennen tapahtumaa. Tieto vastustajn vaihdoksesta saavutti Salmimiehen nopeasti, mutta hänen mukaansa muutos ei sekoittanut häntä. Tärkeintä oli Salmimiehen mukaan hyvä fiilis ja ottelujännite päällä.

Ottelu NFC 2:ssa tuli vain reilu kuukausi Salmimiehen edellisen koitoksen jälkeen. Huhtikuun alussa ”Rockchick” nähtiin uransa ensimmäistä kertaa ulkomaisissa kehissä, kun hän kohtasi Katarzyna Saduran Puolassa.

Salmimies kertoo että vaikka ottelusta tulikin tappio, kokemus oli silti kullan arvoinen.

– Kokemus oli hyvä ja todisti minulle juurikin sen, mitä olin ajatellut. Vieraan kielen kuulemista lukuunottamatta valmistautuminen ja keskittyminen olivat täydellisessä tasapainossa vaikka ulkomailla oltiinkin. Painonveto hoitui ja osattiin tankata kotimaan ulkopuolellakin.

Itse ottelu meni suurelta osin suunnitelmien mukaan, muutama pieni häikkä oli ja tulos oli ennemminkin se mikä ei sitten suunnitelmien mukaan mennyt. Sain kolme hyvää erää tuliaisiksi ensimmäiseltä ulkomaan komennukselta ja siihen pitää olla tyytyväinen vaikka ei ottelun tulokseen ole, Salmimies summaa.

Salmimies on otellut viimeiset vuodet tiuhaa tahtia. Hän astui häkkiin 2016 neljä kertaa ja on tänä vuonna otellut jo kahdesti. Salmimies itsekin myöntää, että ottelut ja niihin liittyvä painonveto on ollut kuluttuvaa.  Tauko ei ole kuitenkaan päällimmäisenä mielessä.

– Otteleminen on tuntunut hyvältä muutaman edellisen ottelun ja varsinkin kaksi edellistä sillä harjoittelussa olen muuttanut joitakin asioita ja keskittynyt ihan yksittäisiin tekniikoihin tai osa-alueisiin, jopa osa-alueiden osa-alueisiin. Pidän pari viikkoa pienemmillä sykkeillä sydämen ihan vaan antaakseni sille hieman armoa ja mahdollisuuden palautua ja välttää turhat sairastumiset ja sitten treenataan taas kovaa, Salmimies lupaa.

Useimman vapaaottelijan tavoitteet ovat maailmalla isoissa rahakehissä. Salmimies myöntää että hän itsekin haaveilee näistä, isona lisämotivaationa toimii hyvin menneet The Ultimate Fighter tryoutit muutama vuosi takaperin.

– Olisi hienoa päästä USA:han ottelemaan vielä jonakin päivänä. Jokunen tuttu sieltä tarttui piireihin karsinnoissa silloin käydessä. Kyllä UFC:ssa ja Invictassa minua huonompiakin ottelijoita on eli taidoista ei ole kyse näissä asioissa kaikin puolin ainakaan. UFC olisi ehkä ainoa organisaatio, jonka takia jaksaisi sinne 125 paunaisiin tiputtaa vielä, Salmimies pohtii.

Ottelemisen ulkopuolella Salmimies kertoo elämän olevan tasapainossa ja hyvällä mallilla. Hän haluaa lähettää myös terveiset kesään valmistautuville lukijoille.

– Olen ehjä, rakastunut ja vatsa täynnä juuri nyt. Enempää ei voisi toivoa. Kaikki on todella hyvin.

Toivon mukavaa treenin täyteistä kesää jokaiselle. Biitsi on paras paikka lyödä pistareita ja tehdä juoksuvetoja sitten, kun on kunnolla hellettä. Kesä on ehkä Suomessa ainakin kamppailu-urheilijan offseason, mutta tatamin varjoista löydät silti päivittäin tositekijät. Siellä ne lymyää ja on valmiina syksyn tullen taas ryömimään kalman kalpeina ihmisten ilmoille vääntelemään raajoja ja lyömään toisia nenään muiden viihdykkeeksi. Ne ansaitsee sen työllään, että tulette paikan päälle katsomaan tapahtumia. Kaikkien heidän puolesta lämpimästi tervetuloa. Syyskuun lopulla Suomessa ihan once in a lifetime mahdollisuus nähdä ADCC MM-kisat Espoossa. Liput on jo myynnissä. Sen, jos missaat niin häpeä, Salmimies muistuttaa.

Kuva: Teemu Siikarla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.