Olli Santalahti kokee pitkän amatööriuran tuovan varmuutta ja rohkeutta

Vapaaottelija Olli Santalahti (5-2) nappasi toukokuun lopulla otellussa NFC 2 -illassa uransa viidennen voiton nopealla käsilukolla Freddy Alexander Campbellista (3-2). Santalahti itse on tyytyväinen suoritukseensa, joskin myöntää Campbellin hieman yllättäneen hänet.

– Campbell oli ottelun alussa hyvin yllättävä, vaihteli ottelupuolta ja potki pysäytyspotkuja jalkoihin. Hetken aikaa meni siihen, että sain selville miten hän ottelee, jonka jälkeen aloin löytämään omaa varmuuttani pystyotteluun jossa olisin mieluusti jatkanutkin ottelemista, Santalahti kertaa.

Santalahti on voittanut nyt viisi ottelua putkeen, kaikki ensimmäisessä erässä. Santalahti näkee hyvälle vireelle selkeän syyn.

– Koen että kaikkien viiden ottelun lopetukset ovat tulleet sen ansioista, että olen kerryttänyt hyvin monen ottelun amatöörikokemuksen ennenkuin jatkoin ammattilaisuraani. Nyt otteluissani koen että alun jännityksen jälkeen löydän saumat vastustajan pelistä, millä saan ottelun keskeytettyä, eli kokemus puhuu tässäkin lajissa.

Voittoputket eivät varsinaisesti vaikuta itseeni, mutta kyllä ne jotain korreloivat että tehdään asioita oikein, Santalahti pohtii.

Santalahden tarina vapaaottelun saralla on melko harvinainen. 2012 lyhyen amatööriuran jälkeen Santalahti siirtyi ammattilaiseksi, mutta kahden perättäisen tappion jälkeen hän päättikin palata takaisin amatööriksi ja hienosäätää taitonsa veitsenteräviksi. Amatööriotteluita kertyikin lopulta miehen omien sanojen mukaan lähes 50kpl.

– Siirryin liian nopeasti vaikeassa elämäntilanteessa ammattilaiseksi. Kyseisen vuoden 2012 kesällä tein myös seuravaihdon FFG:lle. Uudet valmentajakuviot ja oman pelin eheyttäminen näyttivät että oli syytä kehittää omia mattotaitojani ennen uudelleen siirtymistä ammattilaiskehiin. Mielestäni pitää olla joku oma vahvuusalue vapaaottelussa, niin tietää varmasti, että matsissa on alue missä on parempi kuin muut, Santalahti summaa.

Tavoitteet Santalahdella on perinteiset. Lajin katto-organisaatio UFC houkuttelee, mutta sinne ei ole mikään kiire.

– Olen jo lajin pariin hakeutuessani päättänyt tavoitteekseni saavuttaa se kuuluisa UFC-häkki. Se on ollut unelmani alusta asti. Halu kohti isompia kehiä on ehdottomasti kova, mutta näillä näkymin eteneminen tapahtuu rauhassa, ja punnitsemme valmentajatiimini kanssa mahdolliset ja vertaanotettavat ottelutarjoukset, Santalahti toteaa.

Kuva: Teemu Siikarla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.