Olli Santalahti haluaa otella, muttei saa siihen mahdollisuutta

Yksi #FinnMMA skenen vähemmän puhuttu aihe on ollut suomikamppailijoiden vaikeus löytää otteluita.

Tällä hetkellä tilanne on se että, perinteiselle ottelukortille mahtuu 7-10 otteluparia ja tapahtumia on kahdella kädellä laskettava määrä vuodessa. Valitettavana seurauksena tälle on se, että joillekkin ottelijoille tulee mahdollisuus otella ehkä kerran vuodessa, jos sitäkään.

Yksi näistä kärsijöistä on turkulainen FinnFighters’ Gymin Olli Santalahti (5-2). Paperilla hän on lähes täydellinen ottelija. Erittäin aggressiivinen ja lopetushakuinen ottelutyyli, viisi perättäistä ensimmäisen erän lopetusta, hän tulee arvostetusta seurasta.

Silti Olli ei saa ottelua.  Mikä tässä mättää?

–  Mielestäni se ettei minulle tarjota Suomesta otteluita kertoo lähinnä siitä, että organisaatiot pelaavat rajalliset varansa ”omien ottelijoidensa” ja tuttujen kuluihin. Järjestäjät pelkäävät marginaalisia lisäkuluja, jos tapahtuma ei ”tällä kertaa” myykkään riittävästi lippuja jne.

– Tämä on toisaalta ymmärrettävää, mutta evää näinkin pienessä maassa kuin Suomi, ottelijoiden ottelumahdollisuudet ja lisänäkyvyyden jollet satu asumaan kehä 3. sisäpuolella.

Yrityksen puutteesta Santalahtea ja hänen taustajoukkojaan ei voi syyttää. Sähköpostia ja puhelua on lähtenyt kaikille varteenotettaville otteluntarjoajille.

– Olemme olleet todella yhteyksissä lähestulkoon kaikkiin niihin vähäisiin tapahtumanjärjestäjiin mitä täällä tällä hetkellä on. Olisin valmis ottelemaan seuraavassa FNF:ssä tai Cagessa ilomielin jos minulle saadaan joku vähänkin laadukas vastustaja toiseen kulmaukseen. Ilmeisesti tässä tulee vastaan organisaatioiden budjetti.

–  Olemme olleet myös yhteydessä ympäri Eurooppaa mm. Ruotsiin, Saksaan, Espanjaan ja Englantiin. Kaikkialta on osoitettu mielenkiintoa, mutta sen hetkiset ottelukortit ovat olleet silloin täynnä. Tällä hetkellä odotan vain kutsua ottelemaan ja olen yrittänyt pitää oman valmiuteni kahdessa viikossa, jossa kerkeän pudottamaan painot välisarjaan. Jos jollain lukijalla on kontakteja tai tietoa mahdollisesta ottelupaikasta, otan ne ilomielin vastaan.

Viimeksi Santalahti esiintyi toukokuussa NFC 2-illassa, jolloin hän lukotti Freddy Alexanderin tyylikkäästi ensimmäisessä erässä. Kuten yllä mainittiin voitto ja lopetus olivat Santalahden viides putkeen.

– Viime ottelusta saakka olen harjoitellut kovaa, oikeastaan olen viettänyt eniten aikaa elämästäni eri harjoitussaleilla koskaan. Viimeisin ensimmäisen erän lopetus oli viides putkeen ja jätti kovan palon takaisin häkkiin.

Vaikka ottelematta oleminen turhauttaakin Santalahtea, hän kertoo ettei ole lannistunut tilanteesta vaan käyttää aikansa itsensä kehittämiseen. Hän myöntää kuitenkin että otteluiden vähyydellä on omat haittapuolensa.

– Treenaaminen on minulle kaikki kaikessa. Seuraavalla kerralla nähdään taas vaan vielä parempi Santalahti häkissä ja ei tarvitse ihmetellä miten tuli taas ensimmäisen erän keskeytysvoitto. Ainoa mikä harmittaa otteluiden saamattomuudessa on se, että nousu isompiin organisaatioihin pitkittyy koska en saa annettua niitä näyttöjä häkissä mitä he haluavat.

Tulevaisuudestaan Santalahti ajattelee positiivisesti. Vaikka kotimaassa olisi varmasti mukava otella, pitää ottaa vastaan se mitä annetaan.

– Oma fiilis omasta tulevaisuudesta on äärimmäisen kirkas! Harjoittelen koko maan parhaimpien treenikumppaneiden kanssa päivittäin 1-2 kertaa ja kokoajan mennään eteen päin. Olen motivoitunut siihen että kun aika koittaa, aion todellakin näyttää kaikille että ei tässä ole laiskoteltu vaikkei ole ollut sovittuna mitään otteluita.

– Minulle on oikeastaan se ja sama missä ottelen. Jos kotimaiset organisaatiot eivät minua kortilleen ota sen takia ettei Suomesta löydy vastustajaa, niin sitten yritetään muualta.

Syksyiset terveiset Santalahti haluaa lähettää organisaatioiden edustajille ja matchmakereille.

– Ottelen, jos pyydätte

Kuva: Teemu Siikarla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.