NoGi SM-kisoissa tutut nimet hallitsivat

Viikonloppuna Hattulassa järjestettiin NoGi (ilman Gi:tä) jiujitsun suomenmestaruuskisat.

Osallistujia oli paikalla jälleen ennätysmäärä (446) ja kisat oteltiinkin toistamiseen kaksipäiväisenä.

Lauantaina oteltiin miesten ja naisten sarjat sinivöisistä ylöspäin. Sunnuntaina oli avointen painoluokkien kamppailut sekä valkovöisten sarjat.

Mestaruudet menivät pitkälti tutuille nimille. Ruskea-/mustavöisissä Urholinin veljekset hallitsivat omia painoluokkiaan (Jesse -91,5 kg ja Riku +91,5 kg). He myös kohtasivat avointen painoluokkien finaalissa, jossa voiton vei tällä kertaa Jesse.

Urholin olikin tyytyväinen kisasuoritukseensa sekä kisajärjestelyihin. Hän muisti erikseen mainita, että oli tyytyväinen, kun kerrankin oli lyhyt matka Porista kisapaikalle. – Kisat on loistavasti järjestetty niin kuin aina SBJJL:n kisat ovat. Hommat toimivat niin kuin pitääkin. Omat fiilikset ovat vallan hyvät, kun sai ottaa kovia matseja Suomen huippujen kanssa. Oma seura menestyi hyvin ja porukka sai hyviä ja arvokkaita suorituksia ja mitalisijoituksia, Urholin kertoo.

Toinen suuri menestyjä ruskea-/mustavöissä oli Lahden Gentai, joka saavutti kaksi kultaa sekä yhden hopean. Kultaa saivat Tuomas Simola (-85,5 kg) sekä Tommi Pulkkanen (-73,7 kg). Hopeaa saavutti Riku Hapulahti (-79,5 kg).

Simola oli myös tyytyväinen kisajärjestelyihin ja iloitsikin ennätyksellistä osallistujamäärää. – Toivon tosin oikeaan SM-sarjaan (ruskea-/mustavöiset) lisää osallistujia, jotta päästään hävityistä mitaleista eroon, Simola toteaa.

Kisojen menestynein joukkue oli Team MMA 300/10th Planet Tampere, joka metsästi viikonlopun aikana huimat 14 mitalia, joista 6 oli Suomen mestaruuksia. Kirkkaimpana tähtenä loisti Elvira Karppinen, joka voitti naisten ylimmissä vyöarvossa (purppura/ruskea/musta) kultaa sekä omassa sarjassaan että avoimessa painoluokassa.

Erityismaininnan ansaitsee myös valkovöisenä otellut Ariel Cohen, joka voitti oman painoluokkansa (-73,5 kg) sekä avoimen sarjan. Saldoksi tuli hurjat 11 ottelua.

Kuten aina, ylempien sarjojen voittajat saivat itselleen matka-avustusta kohti NoGi European Openeita.

Kaikki tulokset voit katsoa Suomen Brasilialaisen Jujutsun Liiton sivuilta.

Kuva: Jarno Juutinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.