NFC2 – Tuloksia ja tunnelmia Turun Gatorade Centeristä

Lauantaina Turun Gatorade Centerissä oteltiin historian toinen Nordic Fighting Championship – organisaation vapaaottelutapahtuma, NFC2. Ottelukortilla oli alun perin seitsemän ottelua, mutta perinteisesti ottelukortit ovat eläneet, eikä nytkään vältytty viime hetken muutoksilta. Suvi Salmimiehen vastustajaksi kaavailtu Farah Fairn Dos Santos perui osallistumisensa loukkaantumisen takia. Apuun saatiin kuitenkin jo lähes legendan mainetta nauttiva Marius Mazulis ja hänen ottelijansa, liettualainen Evelina Puidaite (1-1).

Myös raskaansarjan konkarin, Toni Valtosen vastustaja Yuriy Zakharets vetäytyi ottelusta viimehetkillä ilmeisen vakavankin onnettomuuden takia, eikä paikkaajaa onnistuttu lyhyellä varoitusajalla löytämään. Tätä kirjoittaessa Zakharets on ilmeisesti edelleen sairaalahoidossa.

Ottelut käynnistyvät klo 18:00 kahdella ju-jitsu matsilla ja perään jatketaan vapaaottelulla. Mukaan oli mahdutettu myös yksi häkissä käytävä thai boxing – ottelu. Alta luettavissa tulokset ja analyysit lähes reaaliajassa.

 

TIMO-JUHANI ”TIPI” HIRVIKANGAS vs. MARC GOMEZ

Illan pääottelu käytiin suomen ”Tipi” Hirvikankaan ja espanjalaisen Marc Gomezin välillä. Ottelu alkaa ripeänä pystyotteluna ja molemmat hyökkäävät aktiivisesti, mutta myös puolustavat onnistuneesti. Minuutin kohdalla ”Tipi” ajaa Gomezin häkkiä vasten ja onnistuu kampittamaan tämän mattoon. Gomez pääsee kuitenkin ylös ilman suurempia vammoja ja ottelu siirtyy keskikehään. Hirvikangas osuu kahden jabin sarjalla kovaa ja tarjoaa polvipotkun perään ja vie vielä päätteksi vastustajansa mattoon komealla heitolla. Gomez kuitenkin pääsee jälleen nopeasti ylös. Hirvikangas osoittaa olevansa vahva myös pystyssä ja hallitsee erää molemmilla osa-alueilla.

Toinen erä käynnistyy jälleen nopeatempoisella pystyottelulla ja molemmat käyttävät hienosti paikkansa hyväkseen. Hirvikangas kuitenkin osuu hieman paremmin ja on aloitteellisempi. Gomezin hyökkäykset päätyvät pääsääntöisesti Hirvikankaan suojaukseen. Hirvikangas sitoo Gomezin häkkiä vasten ja lähtee hakemaan alasvientiä. Espanjalainen kuitenkin puolustaa hienosti, eikä suomalainen onnistu alasviennissä. Gomez pääsee paremmin mukaan erän loppupuolella, mutta ei ehdi saada vahinkoa aikaiseksi ennen summeria.

Gomez tietää olevansa perässä ja lähtee kovalla sykkeellä viimeiseen erään. Espanjalainen osuu vaarallisen näköisesti ja Hirvikangas katsoo parhaaksi viedä ottelun omalle vahvuusalueelleen maton puolelle. Suomalainen pääseekin hakemaan nilkkalukkoa, mutta Gomez saa rimpuiltua itsensä tilanteesta vapaaksi. Hirvikangas on selvästi väsynyt ja se näkyy huolimattomuutena ja hitautena Gomezin käydessä päälle. Hirvikangas vie jälleen ottelun mattoon ja sitoo vastustajan häkkiä vasten. Gomez kampeaa vielä aivan erän lopussa ylös, mutta Hirvikangas sitoo niin vahvasti, ettei Gomez pääse hyökkäämään. Viimeinen erä espanjalaisen hyväksi.

Voittaja: ”Tipi” Hirvikangas, hajaäänituomiolla

NIKO PUHAKKA vs. JANI RIDASMAA

Illan toinen pääottelu käytiin kahden kokeneen kamppailijan välillä. Lyhyen tutkimisen jälkeen Ridasmaa saa pari väkevää suoraa Puhakan päähän ja tämä pakottaa Puhakan yrittämään alasvientiä. Puhakka onnistuu ja pääsee ahdistamaan vastustajansa häkkiä vasten. Ridasmaa saa kammettua itsensä hetkeksi pystyyn, mutta Puhakka toistaa alasviennin ja päätyy Ridasmaan guradiin. Alasvienneistä huolimatta RIdasmaa onnistuu paremmin pystyssä ja puolustaa hyvin matossa, vieden erän itselleen.

Ridasmaa lähtee virkeämpänä toiseen erään ja osuu heti alkuun pari kertaa. Puhakka vie jälleen ottelun mattoon ja pääsee guardiin. RIdasmaa kuitenkin sitoo erinomaisesti, eikä Puhakka pääse lyömään kunnolla. Ridasmaa pääsee hetkeksi ylös, mutta Puhakka vie nopeasti uudelleen mattoon. Ridasmaa sitoo jälleen tehokkaasti, eikä Puhakka pääse iskemään kunnolla. Puhakka on kuitenkin erässä selkeästi aloitteellisempi ja aktiivisempi, joten pisteet menevät hänelle.

Kolmannessa erässä Puhakka vie heti ottelun mattoon ja jatkaa kovaa yritystä. Ridasmaan kunto kestää hyvin puolustuksessa, mutta Puhakka hakee aktiivisesti osumia saaden niitä myös perille. Puhakka myös pitää vastustajansa tiukasti häkkiä vasten, eikä Ridasmaalle jää liikkumavaraa. Viimeinen erä ei tuo ratkaisua ennen täyttä aikaa, joten ratkaisu jää tuomareille.

Voittaja: Niko Puhakka, kaikin tuomariäänin

DANIEL FORSBERG vs. THOMAS KAMARA (thai boxing 3×3 min)

Voittaja: Daniel Forsberg, kaikin tuomaripistein

OLLI SANTALAHTI vs. FREDDY ALEXANDER CAMPBELL

Ottelun alku saa jopa hieman koomisia piirteitä, kun Campbell onnistuu sohaisemaan itseään silmään. Hetken tauon jälkeen päästään taas ottelemaan. Molemmat varovat tekemästä virheitä. mutta Campbell osuu kipeän näköisesti potkulla Santalahden pään sivuun. Erän puolen välin kohdilla Campbell lähtee viemään Santalahtea mattoon, mutta suomalainen kääntää tilanteen itselleen heti edulliseksi ottaen tiukan otteen italialaisen kädestä. Santalahdella on hyvin aikaa hakea ote kunnolla kiinni, eikä Campbell saa rimpuiltua itseään irti tilanteesta. Ote kiristyy ja lukko napsahtaa kiinni, eikä Campbellilla ole kuin yksi vaihtoehto.

Voittaja: Olli Santalahti, 1. erä 2:24, suora käsilukko

SUVI SALMIMIES vs. EVELINA PUIDAITE

Puidaiten kokemattomuus näkyi selvästi ja Salmimies vie vastustajansa mattoon helpon näköisesti heti erän alussa.  Liettualainen on selkä häkkiä vasten suomalaisen puristuksessa ja Salmimies pääsee hakemaan parempaa positiota. Salmimies kääntää vastustajansa irti häkistä ja hakeutuu mountiin jakamaan lyöntejä selvästi heikommalle vastustajalleen. Tuomari tutkii hetken tilannetta todetakseen, ettei Puidaite kykene enää puolustautumaan kouvolalaisen iskuja vastaan. Selvä ensimmäisen erän TKO voitto Salmimiehelle.

Voittaja: Suvi Salmimies, 1. erä 1:52, TKO

HANNAN HOUSMAND vs. ALEXIS GIANNAKOPOULOS

Kreikkalainen hyökkää heti Housmandin jalkoihin ja yrittää alasvientiä. Housmand reagoi kuitenkin nopeasti, puolustaa alasviennin ja käy vastustajansa kaulaan kiinni. Ottelu ei ehdi vanhentua minuuttiakaan, kun Housmand nappaa kovan giljotiinin kiinni, eikä jätä mitään arvailujen varaan.

Voittaja: Hannan Housmand, 1. erä 0:30, giljotiinikuristus

VOLODYMYR HOLUBIEV vs. HENRI LINTULA

Ensimmäinen erä lähtee varovaisesti liikkeelle. Lintula lähtee hakemaan giljotiinia ja osuu polvelle vastustajan alasuojaan. Pienen hengähdystauon jälkeen jatketaan ja mennään välittömästi mattoon. Hetken painin jälkeen Lintula kierähtää vastustajan selkään ja pääsee hakemaan takakuristusta. Molemmilla on iho vielä sen verran kuiva hiestä, että ote kiristyy. Holubiev taputaa itsensä ulos ensimmäisessä erässä.

Voittaja: Henri Lintula, 1. erä 1:44, takakuristuksella.

  • Teksti: Tuomas Piispanen
  • Kuva: Nordic Fighting Championship

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.