NFC 2: Mitä Turussa on tarjolla kahden viikon kuluttua?

Turussa suurella Gatorade areenalla järjestetään 16pv päästä Nordic Fighting Championship (NFC) organisaation toinen tapahtuma (NFC 2).

Otteluilta päättää kevät kauden, mutta syystä tai toisesta tapahtuma tai organisaatio ei ole herättänyt juurikaan puhetta edes lajiväen keskuudessa.

Huolestuttavaa tämä on siksi, että paperilla organisaation ottelijakaarti on erittäin mielenkiintoinen. Tarjolla on niin vanhaa kaartia, tämän hetken tähtiä kuin nousevia nimiä.

Ajattelin siis helpottaa hieman lukijoiden elämää ja lyhyesti kertoa mitä kortista tällä hetkellä tiedämme ja mitä sieltä mahdolllisesti on tulossa.

Jo tiedossa olevat ottelut: 

Olli Santalahti (4-2) vs Freddy Campbell (3-1)

FFG:n huippulahjakas Olli Santalahti hakee viidettä perättäistä voittoa vahvaa Italialaista Cambellia vastaan.  Santalahti yhdistää vahvan ja fyysisen mattopelin kokoajan kehittyvään pystyyn.

Agressiivinen Campbell laittaa kaiken peliin heti ottelun alust lähtien, tästä parhaiten kertoo se että lähes kaikki ottelut ovat päättyneet lopetukseen ensimmäisessä erässä.

Jani Ridasmaa (8-4) vs Niko Puhakka (29-18)

Tämä SuomivsSuomi matsi oli jo suunnitteilla viime vuoden Carelia Fightiin, mutta loukkaantuminen pilasi ne suunnitelmat.

Puhakka on yksi niitä harvoja todellisia vanhan liiton miehiä, jotka vielä kiertävät kehiä ja ovat oikeasti kilpailukykyisiä. Puhakan hyvä kaatopeli sekä vahva kontrolli johdattivat hänet voittoon NFC 1:illassa.  Tämän jälkeen Puhakka on nähty kerran häkissä.

Hurjan pystypelin omaava Ridasmaa palaa häkkiin yli vuoden tauon jälkeen. Team East Fronttia edustavaa Ridasmaata ovat vaivanneet lukuisat loukkaantumiset, mutta kun hän pääsee häkkiin asti, hänellä on voimaa lopettaa ottelu yhteen lyöntiin.

Timo-Juhani Hirvikangas (10-3) vs Marc Gomez (20-8)

Illan pääottelussa nähdään Turun oma Hirvikangas, joka on jossain määrin pakkovoiton edessä. ”Tipiä” pidetiin pitkään yhtenä vahvimmista UFC toivoistamme, mutta loukkaantumiset ja vaikeudet löytää otteluita johtivat pidempään taukoon vapaaottelun parista. Kun mies sitten teki paluun viime marraskuussa, hän kärsi kirvelevän tappion Khalid Tahalle.

Jos Hirvikangas haluaa vielä vakavasti päästä UFC:hen Gomez on melko täydellinen vastustaja osakkeiden nostoon.

Nuori Gomez on kovassa kuuden ottelun voittoputkessa. Yksi näistä uhreista oli Toni Tauru, jonka Gomez voitto viime vuoden EuroFC 01 -illassa. Hän ei ole hävinnyt ottelua kahteen vuoteen, ja hänen lopetusprosenttinsa on kova 60%.

Lisäksi kortilla nähdään häkissä käytävää thainyrkkeilyä. Otteluparina on Daniel Forsberg vs Thomas Kamara.

Ottelijat kenellä ei ole vielä julkaistua vastustajaa

Volodymyr Holubiev (1-0)

Houmand sekä Holubiev edustavat kortilla nuorta ja lupaavaa uutta sukupolvea. Holubiev on itselleni hieman tuntemattompi tapaus, mutta hän  tietojeni mukaan toimii Turun seudulla monien huippunimien harjoitusvastustajana ja on vapaaottelupuolella ollut  vahvasti Housmandin harjoituskaverina joten varmasti mukaan on tarttunut jos jonkinlaisia kikkoja. Hannan Housmand  (1-0)

Housmand on erittäin räjähtävä ja sähäkkä ottelija, joka painaa hurjaa tahtia sekä pystyssä että matossa. Jos hän pystyy ottelemaan aktiivisesti, näkisin että muutaman vuoden sisällä kotimaan kehät ovat jo mennyttä aikaa.

Suvi Salmimies (6-4-1)

Salmimies lähtee hakemaan pikaista voittoa maaliskuun tappion jälkeen. Salmimies tunnetaan vankkumattomasta työmoraalista ja tekemisestä ja nyt toivoisikin, että vastaan asettuisi ottelija joka saisi Salmimiehestä parhaat puolet esiin.

Toni Valtonen (27-15)

Valtonen omaa hurjan määrän kokemusta ja sen mukana tulee myös vankka itesluottamus omaan tekemiseen. Valtonen pystyy tarvittaessa lyömään kilpaa pystyssä, kuin myös painia matossa.

NFC 1:ssä nähtiin vakuuttava paluu häkkiin ja nyt jännityksellä nähdään miltä aktiivisesti treenanneen ja itsensä hyvään kuntoon hankkineen Valtosen tekeminen näyttää.

Kuva: NFC

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.