Missä olet: Mika Hämäläinen ”Olen saavuttanut sata kertaa enemmän kuin ikinä uskoinkaan”

Primus Fight Teamia edustava Mika Hämäläinen (8-1) tunnetaan hurmaavan persoonansa lisäksi hurjasta ja aggressiivisestä ottelutyylistään. Jalkalukkospesialistiksi ristitty Hämäläinen onkin lopettanut lähes jokaisen voittonsa brutaaleilla luovutusotteilla.

Uran isoimmaksi voitoksi voidaan varmasti laskea tyylikäs jalkalukko Ruotsalaisesta kamppailu-urheilun raskassarjalaisesta Simon Sköldistä.

Hämäläistä ei ole kuitenkaan nähty kehissä sitten Cage 35 toukokuussa 2016. Moni on kysellyt missä ”Liharekka” on.  Syyksi paljastuu valitettavasti loukkaantuminen. Tällä kertaa todella paha sellainen.

– Hiljaiseloa oon vietellyt vapaaottelu treeneistä/kilpakehistä nyt hyvän aikaa kun tammikuun lopussa pimeenä talvi-iltana treenit loppu ennen aikojaan raakaan loukkaantumiseen jossa rintalihaksen jänne korkkasi kokonaan irti käsivarren kiinnikkeestä.

Vielä ei ole päässyt lajiharjotteluun palaamaan vaikka kova hinku jo ois, mutta Kalle Lybäck teki mulle niin jäätävän rinnan että kohta ku mä punnerran nii maapallo liikkuu, en minä.

Loukkaantuminen hoidettiin pikaisesti leikkauksella, josta toipuminen on Hämäläisen mukaan ollut hankalaa. Pääosin siksi, että keho ja mieli on ehtinyt tottua tasaiseen grindiin.

– Kuntoutusaika on toki raskasta aikaa kun on tottunut treenaamaan kovaa ja elämä on todella paljon rytmittynyt urheilemisen ja siinä kehittymisen ympärille. Kuntoutusaikaa on toki helpottanut elämän rytmien ja prioriteettien muuttuminen muutenkin kun aika tasan vuosi sitten tuli yks kääpiö lisää meidän perheeseen.

– Haastavinta paranemisessa on ollut myöntää itselle että ei ole kunnossa ja ei pysty jotain tekemään, kun on pitänyt itseään pirunmoisena alfauroksena ja särkymättömänä hydraulipuristimena. Onneksi paranemisprosessi on jo pitkällä ja ollaan jo päästy vahvistamaan hajonnutta rintaa, joka on vielä hämäläiseksi vielä heikko, mutta silti vahvempi kuin keskiverto voimanostajalla.

Lisääntyneelle vapaa-ajalle Hämäläinen kertoo löytäneensä paljon korvaavia aktiiviteettejä.

– Ajan käytön suhteen ei ole ollut ongelmia kun on perhe, perhokalastus ja olen myös kunnostautunut pahuksen hyvänä e-uheilijana counter-striken parissa.

– Olen toki myös käyny kattelemassa kavereiden otteita häkin puolella, sen minkä kiireiltään kerkiää.

Ammattiuransa 2012 aloittanut Hämäläinen on siitä harvinainen ottelija, että hän astui elämänsä ensimmäisen kerran vapaaottelukehään Virossa, ei Suomessa. Siitä Hämäläisen mieleen muistuukin eräs tarina.

– Hyviä muistoja on kertynyt uran varrella läjäpäin. Tässä tulee ehkä ensimmäisenä mieleen täysin ensimmäinen amatöörimatsi jonka ottelin Virossa MMA Rajussa. Turusen Vesa joka silloin veti Sisu Gymin porukkaa sai houkuteltuu mut matsiin kuukauden treenillä ottelemaan vaikka en ikinä ollut edes nähnyt vapaaottelumatsia livenä. Tiesin et mä osaan kuitenki painia joten ääntä kohti vaan. Matsi meni hyvin ja voitin mutta sen jälkeen aloin tankkaamaan virolaista hanavettä ja sen bakteerikanta sai mun Juha Tapioo herkemmän vatsan ihan nurin. Pötköttelin sitte lautan lattialla mitali kaulassa ihan päällikkönä eikä mitään kiinteetä tullu 24 tuntiin suusta eikä perseestä

Ammattilaisurallaan Hämäläinen profiloitui vahvasti Cage –organisaation ottelijaksi, jossa hän on ehtinyt esiintyäkin jo kunnioitettavat kuusi kertaa. Ensimmäisestä ottelustaan Cage 21, Hämäläiselle on kuitenkin jäänyt uran mukavimmat muistot.

– Kiva muisto on Turun Cage 21 tapahtumassa jossa voitetun matsin jälkeen tuli pikkupoika otteluohjelma kädessä pyytämään multa ekaa kertaa nimmaria. Ajattelin vaan että mä oon joskus ollu toi poika ja hölmistyneenä söhäsin jotain mun nimeen viittaavaa

Vaikka vielä alle 30v Hämäläisellä on takana jo 8 vuotta ammattilaisuraa ja edessä toiset samanlaiset, kertoo hän silti lähestyvänsä lajia samalla ajatusmaailmalla kun uransa alussa.

– Ottelu-uralta oon saavuttanu jo sata kertaa enemmän kuin sen mitä ajattelin saavuttavani kun ensimmäistä kertaa astelin Sisu gymin poikien treenisalille. Nälkä toki kasvanut syödessä koko ajan ja luonne tahtoo olla semmonen että paras pitäs aina olla oli kyseessä sitten perhokalastus, piirtäminen, vapaaottelu tai mikä tahansa mikä itsee sattuu kiinnostaa.

– Mitään tarkkaa päämäärää en oo itelle asettanut, vaan tavoite on aina voittaa seuraava matsi. Jos siihen tavotteeseen pääsee, niin lopulta lanteilla killuu komia vyö. Oon aina tehny tätä siks, koska tää on vaan pirun siistiä hommaa ja sit kun tuntuu että ei oo enää siistiä niin lopetan. Se voi olla vuoden tai viiden vuoden päästä, mutta tässä vaiheessa voi jo sanoa että hittokun on ollu siisti reissu.

Loppuun, kuten tapana on pyysimme Hämäläistä lähettämään terveiset lukijoille. Ne ovat tuttua #Liharekka tavaraa.

– Käykäähän tapahtumissa ja seuraavana kerran ku Hämäläinen astelee häkkiin nii olkaahan paikalla, koska sillon meno on ku koulupesäpallossa. KAIKKI PÄÄSÖÖ LYÖMÄÄN

Kuva: Fightsport arkisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.