Minna Grusander ottelee viikonloppuna uransa isoimmassa ottelussa: ” Tämä iskee tajuntaan vasta kun vyö on lanteillani”

Turkulainen vapaaottelija Minna Grusander (6-1) ottelee lauantaina Invicta FC organisaation avoimesta hiukkassarjan mestaruusvyöstä Kansas Cityssä, Missourissa.

Grusander kohtaa illan pääottelussa Texasilaisen Jinh Yu Freyn (6-3).  Frey on otellut Invictassa jo pidemmän aikaa ja on ehtinyt jo kerran haastaa silloisen mestarin Ayaka Hamasakin. Silloin käteen jäi tappio kaikin keskeytyksellä.

Grusander lähtee otteluun pienoisena altavastaajana, mutta tuttuun tapaan positiivinen #Brutsku ei vaivaa asialla päätään.

– Olen ollut viime päivät oikein levollisin mielin, toki samalla erittäin innoissani lauantaita odottaen.

 – Tyylillisesti pidän matchuppia erittäin hyvänä: Frey vaikuttaa pakittelevalta vastaanlyöjältä ja mulla on tapana puskea vahvasti eteenpäin.

Sitä lienee olla mahdoton missata, että vastassa on vasuri. Ollaan kumpikin aika puhtaasti just vapaaottelijoita, siis suhteellisen tasavahvoja kaikilla osa-alueilla.

Mielenkiintoinen lisämauste ainakin tilastoissa näyttäisi olevan se, että mä olen ilmeisesti pari senttiä pidempi, mutta vastustajalla olisi kuitenkin vastaava parin sentin reach-etu.
Debyyttinsä Invictassa vakuuttavasti maaliskuussa voittanut Grusander sai tietää ottelevansa organisaation vyöstä jo hyvissä ajoin ja kertookin sen auttaneen huomattavasti valmistautumisvaiheessa.
 – Matsi oli tiedossa hyvissä ajoin eli sain keväästä asti treenata pitkään hyvällä fokuksella matsia kohti. Treenit sujuivat oikein hyvin, kuten myös viimeistelyt matsia kohden.
Grusander kertoo myös, että ei ole antanut ottelun panoksen vaikuttaa tai edes olla osana ajatuksiaan ottelusta.

– Oikeastaan heti siitä lähtien, kun ottelu sovittiin, on lauantain matsi ollut mulle vaan seuraava matsi, ja sitä se on edelleen. Eiköhän tä kaikki sitten lauantaina vyö lanteilla iske kunnolla tajuntaan!

Urallaan jo isoissa otteluissa olleen Grusanderin mukaan pääottelustatus ei ole vaikeuttanut myöskään viime hetken valmisteluja ”Fight Weekillä”.
– Invicta on mahtava organisaatio ja haluaa pitää fightweekin ottelijoilleen kevyenä. Suurin osa porukasta saapuu vasta tänään, joten ite jo eilen saavuttuani oon saanut olla oikein hyvin omassa rauhassani.
– Zen-tila, oma fightweek-kupla, on kohdillaan, kevyeissä treeneissä LC Davisin kanssa kroppa tuntui erittäin hyvältä ja muutenkin olo on oikein hyvä. Painonvetokin on nätisti mallilaan.
Kuten tapana on Invictan otteluillat näytetään suorana UFC:n Fight Pass suoratoistopalvelun kautta. Ottelu on saanut jo hyvää pöhinää sosiaalisssa mediassa ja odotettavissa onkin että suuri osa #FinnMMA skenestä on liimantunut ruuduun ääreen sunnuntaiaamu varhain. Heille Grusanderilla lähetää pieni täky.
– Uskon, että me molemmat ottelijat halutaan osoittaa paikkamme maailman atomweightien tiukimmassa kärjessä ja tarjoillaan varmasti upea matsi. Nauttikaa vastaanottimien ääressä ja täyttäkää somet hyvällä pöhinällä! Lisäfiilistä matsin ympärille tarjoilee paikallisen home crowdin ilta, someissa aihetunnisteella #BrutskuKC
Kuva: Invicta FC

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.