Mikko Ahmala haluaa jo takaisin häkkiin ”Karstat saatiin nyt koneesta pois”

Viikonloppuna otellussa FNF 15 otteluillassa nähtiin Hardknocks Helsinkiä edustavan Mikko ”Maniac” Ahmalan paluu häkkiin pitkän, loukkaantumisten värittämän ottelutauon jälkeen.

Ahmala kohtasi illan toisessa pääottelussa Mika Kurosen. Ottelu oli viihdyttävä ja vauhdikas, ja täyden 15 minuutin ottelemisen jälkeen Ahmalan käsi nostettiin voiton merkiksi.

Tavoitimme iloisen Ahmalan ja kyselimme herran kuulumisia voiton jälkeen.  Ahmala kertoo, että sai kutsun otteluun lyhyellä varoitusajalla ja joutuikin hetken miettimään onko vielä valmis paluuseen.

– Olin ollut kuukauden pois treeneistä, oli sairastelua yms ja kun ottelutarjous tuli 12 päivän varoitusajalla niin ainut asia mikä pisti miettimään oli, että olenko ollenkaan ottelukunnossa. Saatiin sitten sovittua, että saan käydä pari reeniä ottamassa alle ja ilmoitan seuraavana päivänä voinko otella vai en. Tulin sitten siihen tulokseen, että jos lopetan ajoissa, niin ei tarvi kuntoa miettiä.

– Niin tosin ei käynyt, mutta loppuun vedettiin ja voitto tuli! Kuronen sinällään oli vastustajana hyvä vaihtoehto tähän väliin, sillä tiesin, että olen pystyssä parempi ja matossakin pärjään kunhan en jää alle. Kukapa haluaisi tuollasen vahvan painijan alle jäädä. Jälkeenpäin voin kertoa, että kyllä siellä alla oli aika tukalat oltavat.

Edellisen kerran Ahmala oli ollut häkissä helmikuussa 2106. Hän myöntää että pientä jännitystä oli vatsanpohjalla ennen häkkiin nousua. Lisäjännitystä toi epäonnistunut sisääntulomusiikki valinta.

– Pientä tervettä jännitystä oli ennenkuin oli oman ottelun aika, mutta kyllä sinne hymyssä suin asteltiin.

– Takahuoneessa oli hyvä ja keskittyny fiilis, minkä tosin pilas se, että sisääntulobiisi oli sama mikä musiikkivideossa ja siinä tuli jotain turhaa vinkumista alkuun, niin piti venaa kauemmin, että biisi lähtee rytiseen.

Vahvana painijana tunnettu Kuronen edustaa ottelijatyylinä sellaista, joka on aiemmin aiheuttanut Ahmalalle ongelmia. Aggressiviinen alasviejä ja vahva grindaaja.

Näihin asioihin oli kuitenkin ”Maniacin” mukaan varauduttu ottelusuunnitelmaa tehdessä.

– Suurimmaksi osaksi gameplan toimi. Tarkotus oli otella pystyssä, hallita etäisyys ja keskikehä, ei mennä liian lähelle eikä pakitella, ettei Kuronen pääse liian lähelle ja  vie maahan. Pari alasvientiähän se sai kun oli niin olemattoman laiska puolustus ja varsinkin ensimmäisessä erässä jäin Kurosen ja häkin seinän väliin niin ahtaasti puristuksiin, että sieltä ei voinut oikeen nousta edes ylös. Päätin vaan sitoa ja antaa kaverin väsyttää itsensä, jotta seuraavaan erään oli sitten helpompi lähteä.

– Matsissa ei yllättänyt oikeastaan mikään muu kuin se, että Kurosella kesti kupoli yllättävän hyvin iskuja. Itsellä tuntui rystysissä saakka, mut ei vaan ukko tippunu.

Ottelun jälkeen brutaalin rehellinen Ahmala ei ole täysin tyytyväinen suoritukseensa. Itsevarmuutta kuitenkin antaa se että lyhyellä varoitusajalla ja pitkän tauon jälkeen, kunto kesti täydet 15 minuuttia.

– Tosi helpottunut fiilis, pitkä ottelutauko alla ja voittoa lähdin hakemaan. Kouluarvosanana antaisin suoritukselle 7.  Pystyyn täytyy olla tyytyväinen, mutta en päässyt näyttämään sitä parasta maniacia.

– Oikeastaan koko tauon olen vain odottanut sitä, että pääsen ottelemaan ja karistaan karstat koneesta. Kiva olisi ollut lopetus saada, mutta toisaalta kokemuksen kannalta on välillä hyvä saada niitä minuuttejakin.

Tulevaisuuden osalta Ahmala ei ole lyönyt mitään lukkoon, mutta halu päästä ottelemaan on kova.

– Jukalle  ja Onelle sellasia terveisiä, että Cagessa olisi kiva otella helmikuussa, se olisi ajankohtanakin todella hyvä! Mutta toki jos ulkomailta tarjotaan jotain, niin kyllä sitä vois sielläkin käydä haisteleen meininkiä.

– Kokoajan yritän kehittyä joka osa-alueella, mutta kunhan seuraavaan  otteluun pääsen reenaamaan kunnolla, niin kyllä on jälki taas sitten parempaa.

Loppuun vielä lukijoille tuttuun tapaan terveisiä.

– Ottakaa meikän some tilit seurantaan jos ei jo ole. Pysytte sitten tulevista suunnitelmista selvillä!

Kuva: Fightsport arkisto

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.