Mikael Silander valmiina mestaruusotteluun ”Tulevaisuus näyttää hyvältä”

Espoon Kehähaita edustava vapaaottelija Mikael Silander (17-5) otteli reilu kuukausi sitten Hartwall Arenalla uransa isoimmassa ottelussa M-1 Global Challenge 82 illassa.

Vastassa oli yksi Euroopan vaarallisimmista kärpässarja ottelijoista Vitaliy Branchuk (23-7). Panoksena ottelussa oli ainakin epävirallisesti mahdollisuus otella M-1 organisaation kärpässarjan mestaruudesta.

Silander venyi erinomaiseen esitykseen ja voitti ottelun selkeästi kaikin tuomariäänin.

– Olen tyytyväinen omaan tekemiseen. Alussa annoin liikaa tilaa kaverille, ja hän pääsi osumaan parilla vahvalla lyönnillä. Aina tietysti löytyy paljon parannettavaa.

– Olen aina tiennyt omat vahvuuteni ja oman tasoni, mutta oli hienoa päästä näyttämään tämän hetkiset taidot Branchukia vastaan. Hän on otellut kovissa paikoissa ja viimeiset pari vuotta tehnyt vakuuttavaa jälkeä.

Kärpässarjan mestaruus ratkotaan syyskuussa kun Alexander Doskalchuk kohtaa Vadim Malyginin. Silander uskoo kohtaavansa tämän otteluparin voittajan lähitulevaisuudessa.

-Tulevaisuus näyttää siltä osin hyvältä, organisaatio on antanut merkkejä että olisin seuraava haastaja mestaruudesta.   Se käy hyvin, vyön lunastaminen oli yksi tavoitteistani kun solmin ottelusopimuksen M-1:seen.

Silander on viimeiset vuodet otellut ympäri Eurooppaa. Venäjällä hänet on nähty niin ACB:n kuin myös EFN illoissa. Suomessa hänet muistetaan vakuuttavista esityksistä Cage häkissä. Nyt hän on kuitenkin sitoutunut seuraaviksi vuosiksi M-1 leipiin.

– Nyt tuli hyvä mahdollisuus ja M-1 antoi hyvät puitteet, joten kannatti tehdä pidempi sopimus. Vapaana oleminen on tottakai mukavaa, kun voi itse enemmän vaikuttaa omaan tilanteeseen ja olla avoimempi tarjouksille. Voi otella missä itse haluaa.

– Tämä sopimus on tietyllä tavalla turva ja todella mukava juttu. M-1 on arvostettu organisaatio ja heillä on tulevaisuuden tavoittena tulla useamminkin Suomeen, joten hyvällä tuurilla kerkeän otella vielä niissäkin illissa.

Seuraavasta ottelusta Silanderilla ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta ”Hulk” kertoo olevansa valmis astumaan kehään lyhyelläkin varoitusajalla.

– Tilanne on jossain määrin auki. Periaatteessa se,  että saan painot kohdille ilman suurempia kärsimyksiä vaatii kuukauden diettaamisen.  Jos eteen tulisi todella kova tarjous saisin hätätapauksessa painon kuntoon parissa viikossa. Se tosin vaatisi aika kovaa tekemistä

– Tavoitteena olisi että saisin vuoden loppuun vielä yhden ottelun. Jos se ei onnistu niin sitten heti vuoden alkuun, jotta saisin ensi vuodelle sen kolme – neljä matsia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.