Markus Rytöhonka odottaa launtain ottelua ”Tuntuu hyvältä olla back in business”

Lauantain Cage 42 -illan aloittava #FinnMMA koitos Jani Hägg:n ja Markus Rytöhongan välillä on mielenkiintoinen ottelu. Molemmat ottelijat ovat erittäin kokeneita kisaajia, joiden ensimmäiset koitokset löytyvät jo vuosikymmenen alkupuolelta.

Toukokuussa comeback ottelunsa 6,5v tauon jälkeen ottanut Primus Fight Teamin Markus Rytöhonka kertookin, että odottaa kehään astumista kuin kuuta nousevaa. Edellinen Cage kokemus häneltä on vuodelta 2011.

– Tosi hyvä lataus päällä! Treenit kulkenu, paikat kondikses ja oon muutenki hyvässä kunnossa.

– Viime kerrasta on paljonkin asiat muuttunu, on tullut kokemusta niin kehässä kun kehän ulkopuolella. Treenikuviot muuttu aika paljon vuoden 2011 jälkeen. Treenaan tällä hetkellä niin kuin ammattilais urheilijan kuuluu treenata ja elää. Ja henkisesti myös paljon vahvempi ja kokeneempi ihminen.

Rytöhonka teki ammattilaisdebyyttinsä UFC-tähti Makwan Amirkhania 2011 Turku Fight illassa. Samana vuonna hän ehti astua häkkiin neljästi nakuttaen listan 2-2-1. Tämän jälkeen katastrofi iski.

– Aloutin vaparin alkeiskurssin 2009 syksyllä  GB Gymillä,jos en väärin muista. Siitä lähti mun vapari ura. Aluksi oli satunnaisesti lajireeneissä ja sitten aika nopeesti päätin että kisaamaan pitää päästä ja rupesin käymään amatöörikisoja läpi. 2011 voitin SM kultaa -70kg  ja sen jälkee siirryin ammattilaiseksi. Kerkesin 5 ottelua käydä ja sitten jouduin veitsen alle kun rustorengas repesi treeneissä. Siitä alkoi sitten meikän 6v breikki. Nuorena ja hölmönä kuntoutin käden huonosti ja tein kaikki maholliset virheet varmaan mitä vaan pysty tekemään. Välissä tuli myös tehtyy lapsi mikä vei ison osan ajasta ja toi omat haasteensa niinkuin voi arvata.

– No lopulta sain itteni niskasta kiinni ja alotin kuntoutusprojektin koska vapaaottelu oli ollut mulle helvetin tärkee osa elämää ja nautin siitä enemmmän ku mistään. Joten oli pakko saada ainaki sen yksi ottelu viellä. Käden sain sit kondikseen, pitkän kuntoutuksen ja lääkärissä juoksun jälkee, ja sai sen matsin otettua ja nyt ollaan taas back in business!! Nyt on tarkotus Cagen jälkeen hoitaa koulu loppuun kevään aikana ja sitten olisi tarkotus omistautu vaparille muutama vuos ja kattoo miten pitkälle tämä mies pääsee. Vain taivas on kattona vai miten se meni!

Hägg on ottelijana tuttu Rytöhongalle, ovathan kaverit taka vuosina harjoitelleet yhdessä. Tämä ei kuitenkaan miehen mukaan vaikuta ottelun lopputulokseen millään tavalla.

– Luulen että Jani tulee pyrkimään viemään mattoon. Itsellä on pysty kehittynyt ja viihdyn oikein hyvin jaloillani. Joten pyrin pitämään matsin varmasti pystyssä mutta aina pitää varautuu b suunnitelmaan ja jos tulee matto tilanne nii se passaa mulle myös, olen mielestäni hyvin monipuolinen ja löytyy aseita vähän joka osa aluelle.

Kotikehässään otteleva Rytöhonka lupailee paikalle tuleville faneille ja tutuille yhtä illan viihdyttävimmistä kamppailuista.

– Omalta osalta voin luvata viihdyttävää vapaaottelu matsia niinku turussa nähtii nii vauhtia tulee olemaan mutta ehkä vähän maltillisempaa tekemistä. Luulen että ei mene täyttä aikaa mutta katsotaan mitä mä tarjoilen teille!!!

Kuva: Teemu Siikarla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.