Marcus Vänttinen avoimena paluustaan : ”Miksi ei?”

Kun Hardknocks Helsinkiä edustava Marcus Vänttinen (24-6) astuu häkkiin 5.8. Hartwall Arenalla M-1 Global Challenge 82 tapahtuman pääottelussa, tulee hänelle kuluneeksi edellisestä ottelusta hieman alle 2,5 vuotta. Tarkalleen ottaen 889 päivää.

Aika on pitkä, mutta Vänttinen itse kertoo pysytelleensä kunnossa salilla harjoituksia ohjaten ja seurakavereita auttaen. Kone on ollut valmiina ja käynnissä jos ja kun sopiva ottelutilaisuus tulisi eteen.

-Fiilikseni on ollut loistava jo pidemmän aikaa, ja M-1 lähestyi hyvällä tarjouksella. Koko ajan takaraivoissa on ollut sellainen ajatus, että kerran vielä haluan otella. Nyt on pidemmän aikaa tuntunut että olen paineettomassa tilassa ja se on ollut loistavaa. ”Nothing to lose” mentaliteetilla mennään.

Hartwallilla Vänttistä vastaan asettuu Mikhail Zayats (22-8). Zayats on urallaan ottanut kovia otteluita ja voittanut mm Renato Sobralin, Juha Saarisen sekä Toni Valtosen.  Hän on kuitenkin pitänyt pientä taukoa ottelemisesta. Viimeksi Zayats on kamppaillut 2014, jolloin hän hävisi Bellatorin LHW-turnauksen finaalissa Muhammad ”King Mo” Lawalille.

Vänttinen kertoo olevansa enemmäin kuin tyytyväinen uuteen vastukseensa.

– Olen jo urani aikana niin monta vastustajan vaihdosta nähnyt, että osasin tätä jo odottaa. Onneksi tuli nyt tässä vaiheessa kun otteluun on vielä kuukausi.

Hyväksyin vastustaja tarjouksen heti ja minusta tämä matsi on siistimpi, sillä Zayats on kovempi nimi kuin aiempi vastus (Mikhail Ragozin).

Vänttisen edellinen matsi nähtiin helmikuussa 2015, jolloin nykyään UFC:ssä vaikuttava Jarjis Danho takoi hänet keskeytyskuntoon Cage 29 -illassa. Ottelun jälkeen Vänttinen jäi luovalle tauolle eikä ole ottelun jälkeisistä tunnelmistaan tai tauon syystä pahemmin aiemmin puhunut.

Nyt asia on Vänttisen mukaan käsitelty ja hän valoittaa hieman mikä meni pieleen.

– Lopputulokseen vaikutti moni asia, jo ennen matsia oli mielessä että ”mitä teen täällä?”. Oli suoranaisesti paha olo. Sellaista fiilistä en enää ikinä halua kokea.

Aloin ajattelemaan, että olen tätä 10v tehnyt, että nyt riittää.  Jonnekin jäi kuitenkin pieni palo kytemään ottelemista kohtaan ja nyt tauon aikana se on kasvanut kokoksi.

Moni varmasti miettii mitä tulevaisuuden suunnitelmia Vänttisellä itsellään on, mutta hän ei halua vielä tehdä mitään tarkempia päätöksiä. M-1 on laittanut pöydälle sopimustarjouksen, mutta Vänttinen haluaa ottaa asiat yksi ottelu kerrallaan.

– Käyn ottelemassa ja jos tuntuu siistiltä niin jatketaan eteenpäin. Ja jos ei tunnu hyvältä niin sitten mietitään asioita uudelleen.

Kuva: M-1 Global/Hartwall Arena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.