M-1 tuo Hartwallille vahvan #FinnMMA kattauksen

5.8. legendaarisella Hartwall Arenalla nähdään M-1 Globalin järjestemä otteluilta pitkän tauon jälkeen. Viimeksi 2010 Suomessa piipahtunut organisaatio onkin ladannut kortilleen huikean kattauksen pääkaupunkiseudun kovimpia nimiä.

Vaikkakin ilta koki hetkellisen notkahduksen illan päänimeksi lukitun Anton Kuivasen loukkaannuttua, organisaatio käänsi negatiivisen positiiviseksi julkaisemalla Marcus Vänttisen comebackin.

Tällä hetkellä kortille on julkaistu neljä suomalaisottelijaa sekä heidän vastustajansa.

Toni Valtonen (27-15) vs Boris Polejay (16-6)

Erittäin kokenut Toni Valtonen saa vastaansa nuoren Ukrainalaisen Polejayn.

Polejay on aktiivisesti otellut erityisesti lukkoihin erikoistunut ottelija. Hän on otellut viimeksi maaliskuussa, jolloin hurja 9-ottelun voittoputki katkesi yllättävään tappioon Carlos Eduardolle.

Valtonen itse ei vastustajasta ota kuitenkaan paineita.

– Vastaan tulee nuorimies Ukrainasta. Eipä hänestä paljon ole kommentoitavaa. Nuori ja nopea. Sellaisiahan ne kaikki taitavat olla.

Valtosen piti otella toukokuussa NFC 2 -otteluillassa, mutta vastustaja Yuriy Zakrahets vetäytyi ottelusta aivan viime hetkellä.

Mikael Silander(16-5) vs Vitali Branchuk (22-6) 

2017 vakuuttavasti aloittanut Silander kohtaa elokuisena iltana M-1 veteraani Branchukin joka on yksi kortin kovimmista punaisen kulman ottelijan.  Branchuk on voittanut 11 ottelua viimeisestä 12:sta ja hänet on rankattu useissa lähteissä kärkisijoille kun puhutaan euroopan huippuottelijoista.

Silander odottakin kovaa ja fyysistä ottelua.

– Ottelusta Vitalia vastaan tulee varmasti kova ja raastava. Näissä olosuhteissa olen kuitenkin parhaimmillani.  Suunnitelmani on räväyttää Vitali mattoon ja tarjoilla nyrkkiä naamaan.

Aiemmin tänä vuonna kaksi voittoa Cage:ssa ahkeroinut Silander kertoo tulevaisuudestaan, että on tehnyt jo pidemmän sopimuksen M-1 organisaation kanssa ja tähtäimessä on kärpässarjanvyö.

– Tein M-1 kanssa kahden vuoden sopparin ja tällä hetkellä ainoa tavoite on voittaa organisaatiosta titteli. Valitettavasti ensimmäinen ottelu peruuntui käsivamman takia, mutta onneksi nyt pääsee jo takaisin eikä vamma pitänyt pitkään sivussa. Pyysin organisaatiolta mahdollisimman kovia ukkoja vastaan, jotta pääsen lähemmäksi titteliottelua.  Vitali on yksi kovimpia Flyweightejä mitä organisaatiosta löytyy, joten sitä saa mitä tilaa.

Janne Elonen-Kulmala (15-5) vs Heliton Dos Santos (15-6)

Huhtikuussa shokkitappion kärsinyt ”Jamba” palaa pienen huilitauon jälkeen tositoimiin Hartwallilla. Vastaan tuleva Dos Santos on otellut pääosin Brasiliassa, jossa hän on voittanut viimeisestä 9:stä ottelusta 7:n. Kaikki lopetuksilla.

Jamba itse on iloinen tulevasta mahdollisuudesta esiintyä jälleen yleisön edessä.

– Kiva otella M-1sessä. Makean oloisia iltoja ja hyvännäköistä meininkiä. Toivottavasti saadaan Hartwalille sen verran porukkaa, että tulevat toistenkin Suomeen. 

Marcus Vänttinen (24-6) vs Mikhail Ragozin (8-2)

Illan pääottelussa nähdään pitkän tauon jälkeen häkkiin nouseva Marcus Vänttinen. Kokenut Hardknocks Helsinkiläinen kohtaa väkevälyöntisen Ragozinin.

Vänttinen otteli viimeksi 2015 Cage 29:ssa, jossa hän kärsi brutaalin keskeytystappion sittemmin UFC:n siirtyneelle Jarjis Danholle.  Sitä ennen ”Caveman” oli hyvässä voittoputkessa ja voitti mm tällä hetkellä UFC:ssä vaikuttavan Joachim Christensenin.

Ragozin on otellut aktiivisesti debyyttinsä jälkeen ja on nakutellut 7:n lopetusta 8:sta voitosta.

Kuvat: Fightsport arkisto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.