Kuparisen Kulma: Juho Tolppola avoinna paluustaan : ”Ottelen erä kerrallaan”

Värikäs nyrkkeilijä Juho Tolppola astuu kehään Vantaalla 13.5 Spring Break: Vantaa boksaa ja rokkaa tapahtumassa. Paluu vastustajana nähdään György Mizsei Jr.

– Lähden otteluun luottavaisin mielin. Mizsei on kova jätkä, se on ottanut kovia brittejä vastaan. Hän on kuitenkin EU-mestari, minä en ole koskaan ollut sellainen. Todella näppärä jätkä.

Lähden matsiin erä kerrallaan, voittamaan jokaisen erän.  En mieti turhan pitkälle. Tämä on minulle hyvä päänahka ja step up minun listalle, Tolppola summaa.

Vantaalainen nyrkkeilijä on ollut ottelutauolla viimeiset kaksi vuotta jäätyään kiinni SM-kisojen jälkeisessä dopingtesteissä. Tolppola itse ei asiaa enää jaksa murehtia.

– Sitä saa mitä tilaa, urheilija vastaa siitä mitä suuhun laittaa. That’s it, Tolppola toteaa.

Tolppola ottaa noin tunnin pituisessa podcastissa kantaa moniin asioihin. Käsittelyssä on niin vapaaottelijoiden pystyottelemisen taso, nyrkkeilyn merkitys Tolppolan elämässä sekä nyrkkeilyn tila Suomessa.

– Pystyottelu vapaaottelussa näyttää olevan melkoista räpsimistä ja panikointia. Ei sitä voi lyömiseksi sanoa. Mutta katson asiaa lyönnin näkökulmasta. Lajit on kovin erilaisia, Tolppola toteaa.

Kuuntele koko haastattelu alta

Kuva: Fightsport

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.