Katsaus loppuvuoden #FinnMMA matseihin

Karmea vuosi 2020 on lähestymässä loppuaan (luojan kiitos!), mutta jäljellä olevat 3kk tarjoavat vielä mukavan määrään suomiottelijoita kilpailemassa ympäri maailmaa.

(Mainittakoon vielä, että koronatilanne elää päivä päivältä ja mikä tahansa näistä tapahtumista on riskin alla peruuntua/siirtyä tulevaisuuteen).

Alla on kätevä checklist, päivämääristä ja otteluista joita meille on tarjolla.

Varmistuneet:

19.9. Crest Muay Thai Fights vol.7 / Helsinki

Tulevana viikonloppuna Mikko Blom järjestää jälleen thainyrkkeilyn salikisat Metsälässä ja kehässä nähdään joukko lahjakkaita kamppailijoita. Vapaaottelufanien iloksi kisoissa ottelevat myös Primus Fight Teamin Niko Skonbäck sekä Sisu Gymin Omran Chaaban.

Chabaan kohtaa pääkaupunkiseudun King of The Ring seuraa edustavan Joonas Fagerholmin, Skonbäck ottelee Turku Muay Thain Volodymyr Holubievia vastaan

19.9. Vabaring 13 / Viro

Amatöörisalikisat, joihin on lähdössä muutamakin suomiamatööri, ehkäpä isoimpana nimenä tuore 2020 SM-voittaja Eemil Kurhela

19.9. Browar Północny Fight Night 2 / Puola

Samana iltana Puolassa rymistään Puolassa,, katseemme kiinnittyy illan toiseen pääotteluun, jossa Turun lahja kamppailulle sekä sosiaaliselle medialle Jerry ”AD/HD” Kvarnström kohtaa paikallisen Damian Zorczykowskin joka nousee kehään 6-5 listalla. Damianilla oli kiireinen 2019, hän nousi kolmesti häkkiin, häviten tosin nämä ottelut. Jerry niin ikään on pitänyt itsensä myös kiireisenä, otellen tänä vuonna jo kahdesti, harmillisesti molemmat ottelut ovat päättyneet tappiohin. Lähtökohdat ovat siis selvät, molemmat haluavat voittaa, Jerryn pelikirja on varmasti lukijoille tuttu, kaverin pää joko giljotiiniin tai nyrkin alle, ja kohti seuraavaa haastetta

24.9. BRAVE CF 42 / Bahrain

Yhdessä loppuvuoden isoimman profiilin #FinnMMA kamppailussa nähdään maamme kärkinimi, Espoon Kehähaiden Abdul ”Abba” Hussein (7-1), joka kohtaa UFC-veteraanin, sekä entisen Bellator mestari Zach Makovskyn (21-9).

Ottelu on Braven kärpässarjan turnausta, jonka pääpalkintona on organisaation mestaruus.

Makovsky on urallaan otellut kovia nimiä vastaan, voittaen UFC:ssä mm tittelistä otelleen Tim Elliotin, sekä tammikuussa Brave debyytissään ultrakovan Velimurad Alkhasovin. Tyyliltään Makovsky on vaarallinen mattomies, iso prosentti voitoista on kaivettu erinäisille lukoilla. Hän pystyy kuitenkin tarvittaessa ryskäämään myös pystyssä tai grindaamaan häkkiä vasten. Erittäin haastava vastustaja nuorelle Husseinille.

Abba nähtiin viimeksi Brave häkissä joulukuussa, silloin hän kaivoi tavaramerkiksi muodostuneen ”ninja choken” Martin DaBeeristä. Hänen piti otella huhtikuussa, mutta suunniteltu vastustaja Amir Albazi sai pikakutsun UFC-häkkiin.

Tulossa on todella mielenkiintoinen ja haastava ottelu, mutta Abba omaa maailmanluokan kisapään, ehkäpä Makwanin jälkeen Suomen kovimman sellaisen, ja osaa otella maailman huipulla. Tämä on jälleen vain yksi mahdollisuus näyttää se. Voiton avaimet ovat mielestäni siinä kumpi ottaa tahtikapulan käteen ja lähtee ajamaan omaa peliään. Jos Abba odottaa että Makovsky ryskää iholle ja ajaa ottelun häkkiin/mattoon, luvassa voi olla haastava ilta, jos taas Abba lähtee painostamaan ja hakemaan avoimia paikkoja pitkille suorille ja koville alapotkuille, voitto voi tulla ennen täyttä aikaakin. Ei olisi ensimmäinen vastustaja jonka Abba on rikkonut paineella.

26.9. Oktagon 16 / Tšekki

Kuun loppuun saatiin vielä mukava ylläri kun peruuntuneesta Carelia Fightista vapaaksi jäänyt, ja kuumeisesti häkkiin kaivannut Minna Grusander ilmoitti että hänet on kiinnitetty lyhyellä varoitusajalle tšekkiläiseen otteluiltaan, vastaan tulee Invictassakin viime vuonna nähty Magdalena Šormová (9-2). Tsekitär yllätti tällöin itselleen nimeään rakentaneen Kay Hansenin, joka tällä hetkellä ottelee UFC:ssä (hauskana nyanssina Hansen voitti UFC debyytissään, Grusanderin verivihollisen Jinh Yu Freyn). Šormová on viimeksi otellut hieman alle vuosi sitten. Aiemmat ottelunsa hän on otellut pääsääntöisesti kotikehässä, tehden tuhoa paikallisia vastustajia vastaan.

Kuten yllä mainittiin Grusanderin piti palata häkkiin Careliassa 3.10 , ja katkaista vajaan kahden vuoden ottelutauko, Brutskun edelliset kaksi ottelua olivat Invicta FC:n mestaruudesta Freytä vastaan. Paperilla Grusander ne hävisi, mutta katsojat ja lukijat varmasti muistavatkin että ottelut olivat hyvin tasaisia, eikä olisi edes kotiinpäin vetoa väittää että voitto olisi kuulunut Suomeen. Menneet ovat menneitä, mutta mielestäni molemmat Frey matsit osoittivat hyvin että Grusander on yksi maailmanhuippuja hiukkassarjassa, ja nyt tässä tulevassa ottelussa hän nousee painoluokkaa ylemmäs, joka antaa hänelle vielä lisää energiaa sekä voimaa.

Sormova on Euroopassa arvostettu ja syystäkin #1 kotimaassaan rankattu ottelija, hän on monipuolinen sekä kestävä ottelija, vaikea nähdä että hän ainakaan kovinkaan helpolla taipuu.

Grusander taas on käyttänyt tauon hyödyksi ja on varmisti ehtinyt kehittyä entisestään nämä kuluneet vuodet ja onkin mielenkiintoista millainen versio hänestä häkissä nähdään.

Odotan korkeatasoista, korkeatempoista ottelua, enkä olisi yllättynyt jos voittajaa haettaisiin tuomarin papereilta.

3.10. MMA Bash 22/ MMA Suomi Cup / Helsinki

Peruuntuneen Carelia Fightin yhteydessä oli tarkoitus järjestää amatööreille suunnattu MMA Suomi Cup, tapahtuma siirtyi nyt Helsinkiin GB Gymille ja nimettiin perinteikkään MMA Bash brändin alle. Kehässä nähdään varmasti tämän hetken kovimmat amatöörinimet.

10.10. Cage 51 / Helsinki

Alunperin huhtikuulle suunniteltu Cage 51 iltama, jouduttiin harmillisesti koronaviruksen vuoksi siirtymään syksylle, nyt ilta alkaa lähestyä. Ottelukorttia ei ole täysin vielä julkaistu, mutta kotikehän ottelijat ovat tiedossa . Päämatsiin on kiinnitetty Olli Santalahti, muissa otteluissa nähdään Markus Rytöhonka, Janne Elonen-Kulmala, Niko Skonbäck, Tuomas Grönvall, Aleksi Lukkarinen sekä VIHDOIN debyyttinsä tekevä Jaakko ”Japa” Honkasalo.

UDPATE!!!! 18.9. Cage ilmoitti että kortti on muuttunut poikkeusolosuhteiden vuoksi ja otellaan enemmän Cage Challenger henkisesti, estradi avataan tulevaisuuden kyvyille ja kortilla nähdään enemmän amatööriotteluita. Pääottelussa nähdään Janne Elonen-Kulmala joka kohtaa Tuomas Grönvallin.

24.10. Art Of Fight 8 / Oulu

Perinteikäs tapahtuma, jossa nähdään yleensä vapaaottelua, lukkopainia ja bjj:tä.

Tulossa olevat, mutta päivämäärättömät ottelut.

Jenni Kivioja sekä Janika ”Antinmaa” Antinmaa olivat molemmt lähdössä lokakuussa Englantiin ottelemaan UKFC 14 amatööritapahtumaan, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi tapahtuma siirrettiin toistaiseksi marraskuulle. Tarkempaa päivämäärää ei ole vielä tiedossa. Kiviojan oli tarkoitus kohdata Lexi Rook, ja Antimaan piti otella organisaation kärpässarjan mestaruudesta Dakota Ditchevaa vastaan.

Makwan Amirkhani on tällä hetkellä treenileirillä ja olettavasti olisi mahdollisesti nousemassa vielä tämän vuoden puolella häkkiin, päivämäärää tai vastustajaa ei ole tiedossa.

Suomen kokeinen vapaaottelija Toni Valtonen niin ikään myös nousemassa loppuvuodesta häkkiin, tarkempaa tietoa ei vielä päivämäärästä ole.

M.I.A (Missing in Action)

Näiden ottelijoiden suunnitelmista ei ole tietoa, mutta heitä kaivataan kovasti.

Mikael Silander (otellut viimeksi 09/2019)

Maiju Suotama (otellut viimeksi 11/2019, piti otella peruutetussa Carelia Fightissa)

Jani Salmi (otellut viimeksi 09/2019)

Patrik Pietilä (otellut viimeksi 09/2019 Bellatorissa)

Aleksi Toivonen (otellut viimeksi 07/2019 ONE Championshipissä)

Jussi Halonen (otellut viimeksi 12/2019)

Aleksi Mäntykivi (otellut viimeksi 10/2019, piti otella Careliassa)

Glenn Sparv (otellut viimeksi 01/2020)

Aleksi Savolainen (otellut viimeksi 09/2019, piti otella Careliassa)

Toni Lampinen (otellut viimeksi 02/2020)

Chamia Chabbi (otellut viimeksi 02/2020)

Jesse Urholin (otellut viimeksi 02/2020)

Edward Walls (otellut viimeksi 02/2020)

Suvi Salmimies ( otellut viimeksi 09/2019 )

Patrik Kapanen (otellut viimeksi 02/2020)

Hannan Housmand (otellut viimeksi 10/2019

Anton Kuivanen ( otellut viimeksi 11/2019, Primus Fight Teamin päävalmentaja)

Toni Tauru (otellut viimeksi 11/2019)

Tuukka Repo (otellut viimeksi 09/2019)

Henri Lintula (otellut viimeksi 08/2020)

Veera Nykänen (otellut viimeksi 08/2020)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.