Karl Albrektsson haluaa valloittaa maailman

Ruotsalainen vapaaottelija Karl Albrektsson (5-1) ei välttämättä vielä sano suurimmalle osalle vapaaottelufaneja mitään, mutta vasta 23-vuotias nuorukainen on yksi naapurimaamme suurimpia potentiaalisia tulevaisuuden tähtiä.

Albrektsson on otellut viimeiset kaksi otteluaan maineikkaassa Japanilaisessa RIZIN FF organisaatiossa. Seuraavan kerran hän astuu kehään sunnuntaina kuuluisalla Saitama Super Areenalla.

JamiKuparinen.com sai kunnian haastatella ”King” Karlia vain muutama päivä ennen hänen otteluaan Teodoras Aukstuolisia vastaan. Ensimmäisenä tottakai piti kysellä Albrektssonin tunnelmat tulevasta ottelusta.

– Olen elämäni parhaassa kunnossa ja tämä ottelu tulee näyttämään kaikille kuka olen! Olen työskennellyt koko elämäni tätä hetkeä varten, ja aion käyttää tilaisuuteni hyväksi. Olen kehittynyt jokaisella osa-alueella viime ottelustani, ja 30.8. olen pysäyttämätön.

Albrektsson on päässyt kansainvälisiin kehiin kohtuullisen nopeasti. Halusinkin tietää hieman enemmän hänen taustoistaan.

– Nuorena pelasin jääkiekkoa, mutta kun minulle tuli ikää, mielenkiintoni lajia kohtaan väheni ja 14 -vuotiaana lopetin pelaamisen kokonaan.  Lajin lopettamisen jälkeen koin oloni hyvin epävarmaski ja aloin tekemään pahoja iltaisin kaupungilla. Äitini laittoi asialle nopeasti stopin ja lähetti minut koulukotiin, jossa pääsiin koittamaan nyrkkeilemistä. Rakastuimme lajiin veljeni Ludvigin kanssa.

– Eräänä iltana isämme vei meidät katsomaan Superior Challenge 2:sta ja muutama päivä sen jälkeen aloimme harjoittelemaan Pancrase Gymillä.  Veljeni kehittyi salilla nopeasti ja tajusin, että jos en itse opettele lukkoja ja kuristuksia Ludvig löylyttää minut. Päätin alkaa ottaa harjoitukset tosissaan ja olen ollut koukussa siitä lähtien. Rakastan treenaamista ja ottelemista. Koen, että se on kutsumukseni elämässä. En tiedä mitään mikä testaisi sinua paremmin niin henkisesti kuin fyysisesti.

Miten Albrektsson sitten päätyi Ruotsista ottelemaan Japanin isojen valojen alle. ”Yllättäen” jälleen kerran tärkeintä on se kenet tunnet.

– Ottelin aktiivisesti Ruotsissa. Vaikka minulla onkin lyhyt ammattilaisura, niin ottelin aktiivisesti Ruotsissa niin shootfightingissa kuin vapaaottelussa. 18-vuotiaana voitin Ruotsin Shootfighting mestaruuden.

– Valmistautuessani Metamorista varten (Karl otti osaa Road to Metamoris karsintaturnaukseen) loin hyvät kontaktit CWS (Combat Submission Wrestling) salin Erik Paulsoniin sekä Josh Barnettiin. He auttoivat minua saamaan jalan oven väliin.

UFC on Ruotsissa erittäin suosittua kiitos Alexander Gustafssonin sekä Ilir Latifin. Karl myöntääkin, että UFC on hänenkin päätavoitteensa. Mutta kiirettä ”King” ei aio pitää.

– Vapaaottelun harjoittelemista on tullut muodikkaampaa kiitos Alexanderin menestyksen. Tosin jos et ottele UFC:ssä olet käytännössä tuntematon.  Tämä ei minua haittaa. Aion kaataa kaikki haastajani matkallani menestystä joka tarkoittaa UFC mestaruusvyötä. Japanilla on kuitenkin aina paikka sydämessäni ja aion otella pitkän uran Rizinissä ja katsoa mitä voin saavuttaa siellä.

Debyyttinsä Rizinissä Albrektsson teki huhtikuussa 2016, kun hän voitti sitkeän Vadim Nemkovin hajaäänituomioin. Pyysin Karlia muistelemaan ensi reaktiota ja tunnelmaa kuuluisan japanilaisyleisön edessä.

– Tunsin että oli minun hetkeni, että olin saavuttanut jotain. Tunne oli sanoinkuvaamaton.  Ottelun aikana yleisö oli hiirenhiljaa, pystyin kuulemaan kaiken mitä kulmani sanoi. Koin, että toisen otteluni aikana kaikki kävi liian suureksi minulle ja hävisin osittain ottelun sen takia. Nyt en tee samaa virhettä.

Suomalainen haluaa tottakai aina tietää ulkomaalaisen ajatukset omasta rakkaata kotimaastaan, joten pyysin Karlia kertomaan kokemuksiaan Suomesta ja lähettämään terveiset lukijoille.

– Rakastan Suomea ja suomalaisia. Minulla on monia hyviä muistoja kun olin veljeni kulmassa Imatralla Carelia Fightissa. Jostain syystä en ole itse koskaan otellut Suomessa, kukaan ei kai uskaltanut kohdata minua.  Olen käynyt kyllä painimassa siellä.

Terveiset kaikille suomalaisille faneilleni! Kiitos kannustuksestanne ja tiedoksenne, tulen asumaan siellä kun Ruotsi romahtaa.

Kuva: Karl Albrektsson 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.