Janne Elonen-Kulmala ”Tulos jätti tyhjän olon”

Vapaaottelija Janne ”Jamba” Elonen-Kulmala otteli viime viikonloppuna järjestetyn M-1 Global Challenge 82 otteluillan esipääottelussa erittäin viihdyttävän ottelun brasialaista Heliton Dos Santos Davilaa vastaan.

Ottelu aaltoli suuntaan ja toiseen niinkin tiukasti että ottelua arvostelleet tuomarit päätyivät suhteellisen harvinaiseen hajaäänitasuriin. Suomeksi siis yksi tuomari näki ottelun brassille, yksi Jamballe ja kolmas tasapeliksi.

Lopputulos on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa, ja monia kiinnostaakin tietää miltä Elonen-Kulmasta itseltään tuntuu.

– Hajaäänitasuri jätti aika tyhjän olon.  Ei päässyt kokemaan voiton riemua, tai edes tappion pettymystä. En usko että oikeen kukaan on täysin tyytyväinen tilanteeseen.

Ottelussa oli paljon hyvää, mutta myös paljon epäonnistumisa. Annoin alussa liikaa tilaa ja kun Davila sai minut mattoon, en yrittänyt tarpeeksi aktiivisesti päästä ylös. Jäin sinne odottelemaan erän päättymistä.

Ensimmäinen erä olikin melko kylmää kyytiä, mutta toiseen erään espoolainen oli löytänyt toisen vaihteen ja osuikin moneen otteeseen vahvoilla iskuilla.

– Kulmassa sanoin kavereille että tuntuu että kaveri on hitaampi enkä vaan osu siihen. Kulmasta käskettiin vain lyödä, kyllä se osuu. Ensimmäiset iskut löytyivätkin sitten painavasti perille.

 Toinen erä oli mielestäni selkeästi minulle. Davilalla ei ollut kuin yksi alasvienti ja jos sillä voittaa erän, niin pystyähän on turha treenata.

Jamba myöntää että kolmas erä oli niin tiukka että ymmärtää sen pisteyttämisen kummalle tahansa ottelijoista. Vaikka nyt ei tullutkaan voittoa niin aina hyvätuulinen kehähai kertoo illasta jääneen monia hyviä juttuja mieleen.

– Kaikenkaikkiaan kokemus oli hyvä, ilta oli viihdyttävä. Oma ottelu olisi voinut mennä hyvin, mutta turha siitä on enää ottaa stressiä.  Aina olisi kiva voittaa ensimmäisessä erässä tyrmäyksellä mutta joskus käy näin.

Ennen ottelua uutisoitiin että Jamba oli solminut monen ottelun sopimuksen M-1 organisaation kanssa ja yksi sopimuksen eduista onkin aktiivinen ottelutahti. Jamba kertoo ettei kärsinyt muutamaa naarmua lukuunottamatta mitään vammoja ja on valmis ottelemaan kun kutsu käy.

– Tarkoitus olisi otella vielä tämän vuoden aikana, paikalla ei ole niin väliä. Tällä tasolla vastustajat ovat kovia oteltiin sitä sitten Suomessa tai Venäjällä.

Kuva: Teemu Siikarla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.