Janne Elonen-Kulmala lähtee mestaruusjahtiin luottavaisin mielin : ”Kiva olla virallisestikin mestari”

Espoolainen konkariottelija Janne ”Jamba” Elonen-Kulmala (16-8-1) nousee kehään 29.5. Oktagon MMA promootion Oktagon 24 otteluillassa, jossa hän ottaa osaa 4:n miehen turnaukseen organisaation avoimesta kääpiösarjan mestaruudesta. Jamba kohtaa Oktagon debyyttinsä tekevän Arnold Queron (15-7).

Otin yhteyden vanhaan tuttuuni ja kyselin ajatukset ja mietteet hieman alle 2 viikkoa ennen ottelua.

– All gucci, eli hyvin menee kaikilla elämän osa-alueilla. Olen voinut tosi hyvin, ja kesäkin on tuloillaan. Ai että

Jamba nähtiin viimeksi tositoimissa lokakuussa Cage 51 ottelussa, jossa hän toisti olevansa painaluokkassaan Suomen #1 kukistamalla väkevän Tuomas Grönvallin. Tämän jälkeen vapaaottelu on ollut enemmän tai vähemmän jäissä vallitsevien poikkeustilanteiden vuoksi. Elonen-Kulmala kertoo ettei kuitenkaan ole lannistunut asiasta vaan on pyrkinyt jatkamaan elämäänsä parhaansa mukaan. Pää pystyssä ja lannistumatta.

– Korona-aika ei sinällään ole vaikuttanut minuun juurikaan. Mun elämä ei ole rajoittunut oikeastaan missään kohtaa millään tavalla. Nopeasti pohdittuna tää aika on ainakin alleviivannut sitä, että samaan asiaan voi reagoida monella eri tavalla. Näkökulmia ja ratkaisumalleja kaikkiin asioihin on useita.

– Harjoittelu on myös pysynyt samana, en oikein usko semmoiseen ”treenataan vaan matsia varten” meininkiin. Toki on ollut turhauttavaa. Matsit asettaa selkeitä tavotteita mun arkeen ja ajoittain on ollut vähän tyhjä olo kun ei ole mitään ollut tulossa. Nyt on . Hyvä niin.

Kuten alussa mainittiin, Jamba ottelee Oktagon MMA:n Oktagon 24 otteluillassa. Vastustaja Arnold ”Silverback” Quero on nimenä mahdollisesti tuttu, hän tarjoili Cage 35 illassa karvast kalkkia kotiyleisölle voittamalla Rafael Domingosin pitkittyneellä selkäsaunalla. Uraansa hän on rakentanut pitkin maailmaa, viimeisimmät ottelut Bahrainissa Brave MMA:ssa, tosin edellinen ottelu on ollut 2018, jolloin hän koki tappion tyrmäyksellä.

Oktagon 24 illan teemana on kääpiösarjan turnaus, joskin formaatin toteutus on itselle sekä myös Jannelle hieman epäselvä.

– En ole täysin varma onko turnauksen voittajalle vyö palkintona, vai otteleeko hän seuraavaksi vyöstä. Selvinnee kun selvinnee. Yhtenä iltana ei kuitenkaan kahta ottelua otella. Joitakin viikkoja saa parannella haavoja välissä. Ajatus vyöstä on kuitenkin huippujuttu. Kiva olla sitten ihan virallisestikin mestari.

Kamppailufanit ovat voineet bongata ilokseen Jannen viimeaikoina useamman suomalaisen kamppailijan kulmasta, fakta josta Janne on erittäin ylpeä.

_ – Kulmamies reissut on olleet kunnia-asia. Oon otettu, että jengi kokee mut semmoiseksi ihmiseksi jonka haluaa mukaan tommoselle reissulle ja tuommoiseen tilanteeseen. Se kisafiilis ja pukkarirutiinien pyörittely valmistaa myös mua mun omiin koitoksiin. Ne on aina yksi toisto lisää kisapäivään.

Seuraajilleen ja tukijoilleen Janne haluaa lähettää isot kiitokset tuesta! Lukijoille Jannella on tutut terveiset.

– Vapaaottelu on parasta paikan päällä

Oktagon 24 otellaan 29.5. Bronossa Tsekeissä. Julisteen mukaan tapahtuma streamataan PPV:nä josta löytyy varmasti tarkempaa tietoa lähempänä ottelupäivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.