Jani Salmi kohtaa lokakuussa voittamattoman venäläisen

Primus Fight Teamin painijyrä Jani Salmi (9-3) tekee M-1 debyyttinsä 27.10. oteltavassa M-1 Global – 20 Years of MMA superillassa Pietarissa.

Vastaan tulee voittamaton Roman Bogatov (3-0). Helsinkiläinen Salmi on ehtinyt jo hieman tutustua Bogatovin otteluihin ja on muodostanut kuvan tämän ottelutyylistä.

– Bogatov on selkeästi painitaustainen kaveri, eli maitohapoille saadaan taas puristaa. Kaverin kykyjä on hieman vaikea arvioida, kun hän ei ole vielä oikeen ketään kovaa vastaan otellut. Sanoisin että samantyyppinen grindaaja kun minä. Voittaminen tulee vaatimaan päätä ja sydäntä. Uuvutan Romanin ja katkaisen selkärangan.

Bogatov teki ammattilaisdebyyttinsä alle vuosi sitten ja on otellut kolmesti ammattilaisena. Viimeksi hän otteli heinäkuussa, tällöin hän kuristi vastustajansa ensimmäisessä erässä.

Salmi on tyytyväinen Bogatoviin, mutta kertoo että loppupeleissä vastustajan nimi on hänelle toissijainen.

– Loppujenlopuksi se on ihan sama kuka siellä häkin toisessa kulmassa seisoo, kaikki vastaantulijat pitää kuitenkin voittaa. Olen oppinut että kun luottaa omaan tekemiseen, elämässä pääsee melko pitkälle.

Ottelu käydään kuuluisassa Pietarin jääpalatsissa, joka tunnetaan jääkiekkojoukkue SKA:n kotihallina. Paikalle voidaan odottaa runsaspäistä yleisöä.

Salmi kertoo odottavansa innolla yleisöä ja sen reaktiota häneen.

-Odotan sitä hetkeä kun käteni nostetaan ylös voitonmerkiksi ja tuhatpäinen yleisö buaa kotikehän ottelijan tappiolle. Haluan myös tutustua Pietariin ja siellä oleviin ihmeisiin.

– Paikalle tulee tottakai oma Support Crewini jonka tuki ja kannustus saavat minut löytämään vielä yhden vaihteen moottoriin. Haluan myös jakaa heidän kanssa tämän kokemuksen. Ero siitä kun ottelin muutaman sadan ihmisen edessä, siihen että pääsen edustamaan Suomea yhdessä Venäjän hienoimmista areenoista, tulee olemaan jotain mitä en koskaan unohda.

Tulevaisuuden suhteen Salmella on mielessä jo selkeät kuviot.

– Bogatov on minulle ensimmäinen astinlauta kohti isompia ja parempia asioita. Haluan saada vielä toisen ottelun ennen vuoden loppua ja ensi vuonna lyödään sitten mahdollisuuksien mukaan 3-4 ottelua.

Kuva: Sammy Hämäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.