Jani Salmi rehellisenä tappion jälkeen: ”Nyt on aika tehdä töitä”

Primus Fight Teamin Jani Salmi kärsi syyskuun lopussa järjestetyssä M-1 Challenge 84 -illassa yllättävän tappion tuomariäänin paikalliselle Roman Bogatoville.

Helsinkiläinen kertoo, että vastustajan kikat olivat ennalta tiedossa, mutta Bogatovin vahva paini tuli silti yllätyksenä.

– Otteluun lähdettäessä tiedettiin että tullaan joutumaan selälleen, mutta kaveri teki helvetin hyvin päältä omaa hommaansa. Vaikka pääsin hyvin ylös, niin kaveri sitoi jalat todella hyvin ja jouduin aina aloittamaan alusta.

Ottelu käytiin lähes täysin painietäisyydeltä ja muistutti osin jopa enemmän lukkopainikamppailua, kuin täysiveristä vapaaottelua. Moni onkin jälkeenpäin miettinyt miksei Salmi lyönyt tai potkinut enemmän.

– Tällä kertaa ei lyöntejä nähty. Jälkeenpäin tietysti on helppo miettiä että olisi pitänyt tehdä niin tai näin.  Valitettavasti se ei enää tässä vaiheessa auta.

– Vaikka tiesimme etukäteen mitä kaveri tekee, niin hän yllätti tekemällä asian vain niin paljon odotettua kovemmin.

Bogatov ottelu oli Salmen kansainvälinen debyytti, ja moni odottikin että paperilla kokemattomampi vastustaja olisi täydellinen vastus ”Psalmelle” näyttää kykynsä.

– Olemme salilla jo pidempään miettinyt, että kun mennään pidemmällä on tiettyjä asioita mitä pitäisi kehittää. Tähänastisten vastustajien taso ei kuitenkaan ole ollut niin korkea että nämä asiat olisivat tulleet esille. On ollut helppo jatkaa vain samaa rataa ja omien vahvuuksien hiomista.

– Tämä ottelu toi kuitenkin nämä asiat konkreettisesti esiin. Tarkoitan siis alasvientien puolustusta ja kulmien haku. Tähän asti olen pärjännyt nykyisillä taidoilla, nyt kun mennään eteenpäin ja vastustajien taso kasvaa, niin työmäärän pitää myös kasvaa.

Suomessa Salmen matsi jäi valtamediassa hieman pimentoon, mutta vapaaottelupiireissä ottelua seurattiin erittäin kiinnostuneesti, samoin paikanpäälle Pietariin oli matkannut runsaspäinen fanijoukko. Heille Salmi haluaa lähettää ison kiitoksen.

– Haluaisin kiittää kaikkia matkassa olevia. Tuntuu todella hyvältä kun ennen matsia tulee tsemppiviestejä ja vaikka suoritus olisi mitä, niin ottelun jälkeen tulee kannustavaa palautetta.  Paskanjauhajia en jaksa miettiä sen enempää, se on osa lajissa menestymistä.

Tulevaisuudesta Salmi on tuttuun tapaan optimistinen.

– Tottakai häviäminen harmittaa, haluan olla paras rakastamassani lajissa. Pitää silti muistaa, että tämä on urheilua. Ei saa vaipua liikaa synkkyyteen.

– Tulevaisuudessa haluan jatkaa itseni testaamiseen kovimpia ottelijoita vastaan maailmalla. Tavoitteena olisi nousta häkkiin vielä ennen joulua.

Kuva: Teemu Siikarla Photography

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.