Jani Hägg valmiina valloittamaan maailman

Lahtelainen ammattilaisottelija Jani Hägg (1-1) nappasi uransa ensimmäisen voiton keskeytyksellä lokakuussa otellussa Total Fight Night 2 illassa kotikaupungissaan.

Vastassa Häggillä oli itseään paperilla kokeneempi Ilya Gudz (2-3).

– Ottelu meni oikeastaa niinkuin ajattelinki mutta oli yllätys että Ilya lähti hakee kaatoa, jossa onnistuikin huolimattomuuteni takia.

Häggin matka ammattilaiseksi on ollut normaalisti poikkeava. Amatööridebyyttinsä mies meinaan teki jo 2009.

– Kamppailun pariin päädyin tuolloin 2008 -2009 kun Lahdessa oli vahva tekemisen meininki Shooto lahdessa.

– Valmentajana oli Toivosen Tero. Hänen tyylinsä valmentaa oli kova ja se piti kyl myös huolen ettei päässyt leijailee ku rupes pärjää. Terolla oli uskomaton kyky psyykata matseihni ja sillo amatöörinä ei paljo matseja valittu vaa kaikkia vastaan oteltiin ja parissa eri painoluokassakin.

– Joka matsii Tero sai kuitenkin uskomaan että kukaan muu ei ole treenannut nii kovaa ku me.

Amatööriurallaan Hägg on kohdannut lähes kaikki Suomen huippunimet. Vastaan on tullut mm Makwan Amirkhani, Mikael Nyyssönen, Jari Illikainen sekä Abdul Hussein.  Amatöörinä hän ehti edustaa Suomea myös amatöörien EM-kisoissa 2015. Ammattilaiseksi Hägg siirtyi lopulta 2016.

– Amatöörinä halusin pysyä pitkään kun tuntui tyhmältä että olisi sanonut itseää nparin vuoden treenin jälkee urheilussa ammattilaiseks. Halusin olla ensin valmis.

– Nykyään kun alottaa amatöörinä saa otettua viellä paremmin matseja ja arvokisoja ja minusta onkin todella tyhmää kiirehtiä ammattilaiseksi.

Debyyttiottelunsa Hägg hävisi Edward Wallsille. Sen jälkeen ottelemiseen tuli yli vuoden tauko. Kisaamisen tosin ei.

– Vuoden tauko tuli ku oleilin nelisen kk Thaimaassa. Painotin thainyrkkeilyn opettelua ja ottelinkin siellä pari kertaa. Samoin Suomessa otin viime vuonna kolme thaimatsia pitääkseni ottelutuntumaa yllä, kun ei tullu vapaaottelupuolelta matsitarjouksia.

– Toivotaa että ensi vuonna saisin esim 3 matsia.

Hägg edustaa Lahtelaista vapaaottelua, joka voi tällä hetkellä erittäin hyvin. Pienestä kylästä on ponnistanut monia kovia nimiä kuten Aleksi Toivonen sekä Patrik Pietilä. Häggin mukaan vaikka kaupungissa on monta salia, kaikki treenaavat kuitenkin ristiin. Jokainen auttaa kaveria kehittymään.

– Lahdessa kaikkien seurojen vapaaottelijat treenaa keskenää koska meitä ei ole hirveen paljon. Olisi tyhmää treenata vaa omien seurojen jäsenien kaa ku kaikki kokeneemmat ollaa vähä erillää ja Gentain ukoissakin on mun todella hyviä ystäviä niin kuin kamppailulajikeskuksellaki.

– Esim Aleksi Toivonen on todella isossa roolissa mun vaparin treenaamisessa.

– Mut Total Centteriä edustan ja se on mun kotisali jossa treenaan LTBC ja Barreto JJ kanssa.

Tavoitteekseen Hägg on asettanut ulkomaille pääsyn. Hieman normaalista poiketen UFC ei ole ainakaan vielä mielessä.

– Tän hetkiseks tavotteeks oon asettuna päästä ottelee merkittävään kansainväliseen organisaatioon. Tällä hetkellä ei ole UFC:ssä vaan pienemmissä ja realistisimmissä.

Lukijoille ja seuraajille Hägg lähettää tutut terveiset.

– Terkkuina Faneille ja tutuille et muistakaa seuraa ja tulla kattoo myös kotimaista vaparia eikä ainoastaa UFC:tä töllöstä.  Täällä on mielettömii matseja ja ottelijoita joita perus ” UFC FANI” ei edes tiedä #supportyourlocal

Kuva: Jani Hägg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.