Iran kieltää USA:n osallistumisen painin World Cupiin

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin taannoinen päätös rajoittaa maahanpääsyä islamin -uskontoisilta mailta kuten Iran on johtanut siihen, että yksi maailman parhaista painimaista USA ei osallistu helmikuun vapaatyylin painin World Cupiin Kermanshahissa Iranissa.

World Cup järjestetään vuosittain ja parhaat painijat ympäri maapalloa ottelevat keskenään joukkueittan. Viime vuonna kisat järjestettiin Los Angelesissa ja seuraavat kisat ovat Iowassa 2018. Iran on voittanut kisat viitenä vuotena peräkkäin.

Paini onkin yksi suosituimmista lajeista Iranissa. Maa on voittanut 69 mitalia Olympialaisissa, ja niistä 43 on tullut painissa.

Iranin ulkoministeri Bahram Qaseni tiedotti asiasta perjantaina todeten että Yhdysvaltojen hallituksen toimet eivät jättäneet heille muuta vaihtoehtoa kuin sulkea joukkue pois kisoista.

Maailman painiliiton johtaja Nenad Lalovi kommentoi asiaa kertomalla että vaikkakin päätös oli pettymys, liitto ymmärtää asian taustalla olleet tekijät.

Hän lisäsi että painiliitto selvittää kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja ja he ovat luottavaisia että Iranilaiset sekä Yhdysvaltalaiset painijat saadaan lähitulevaisuudessa samalla matolle.

2012 olympikultamitalisti ja MM-kisoihin osallistumista suunnitellut Jordan Burroughs kommentoi päätöstä NBC:lle.

– Olen todella pettynyt. Halusin olla osa jotain hienoa maassa jota arvostan suuresti. Selkeästi minun ja maani mielipiteet eroavat toisistaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Associated Press.

Kuva: Pixapay.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.