Henri Lintula tyytyväinen nopeaan voittoon

Vapaaottelija Henri Lintula (2-0) nappasi nopean voiton Vladimir Golubevista toukokuun NFC 2 -otteluillassa.  Lintulan tyylipuhdas kuristusvoitto illan ensimmäisessä ottelussa oli yksi NFC 2 kohokohdista.

Nuori Sisu Gymia edustava Lintula on itse tyytyväinen suoritteeseensa vaikkakin kertoo suurimman osan harjoitteluajasta menneen painonpudotukseen.

– Tulokseen täytyy tietenki olla tyytyväinen, nopea keskeytysvoitto ja oma pää puhtaana. Odottelen tässä vielä, että päästään videolt katsomaan uusiksi mut eiköhä sieltä jotain parennettavaakin löydy.

– Sain ottelutarjouksen vapun tienoilla, eikä siinä enää kummempia kerinnyt tehdä, otin muutamat sparrit ja suurin osa-ajastani meni lähinnä painoa tiputellessa. Harjoittelin pääosin Järvenpäässä Sisu gymillä ja Väkevä boxing teamin salilla nyrkkeilemäs pitkäaikasen nyrkkeilyvalmentajan Mattilan Jannen kanssa. Sparriapua sain Hardknocks Helsingin väeltä, Lintula kertoo.

Vapaaottelun parissa jo vuosia toiminut Lintula on otellut ammattilaisena harvakseltaan. Debyytti nähtiin pikakomennuksella Cage 36:ssa syyskuussa. Syyt pitkään taukoon ovat Lintulan tapauksessa hieman normaalista poikkeavat.

–  Ongelmani on ollut jo muutaman vuoden sama. Suurin osa Suomen tapahtumista otellaan silloin kun vietän harjoituskautta Thaimaassa.  Viihdyn siellä, koska pystyn keskittymään harjoittelemiseen täysipäiväisesti ilman häiriötekijöitä. Puitteet ja valmennustiimi ovat huippuluokkaa AKA Thaimaassa, sen lisäksi harjoituskaverit ovat kivenkovia, Lintula kertoo.

Jatkossa useammin ottelemaan pyrkivä Lintula kertoo, että hänellä loppupeleissä ei ole väliä ovatko seuraavat ottelut Suomessa vai jossain muualla.

– Suomessa ottelemisen etuna näkisin laadukkaisen tapahtumien lisäksi sen että saan tutut valmentajat kulmaan. Ei minulla olisi mitään ulkomailla ottelemista vastaan vaan päinvastoin mutta kunnon tarjousta ei ole viellä Aasian suunnalt tullu että voisin lennättää tiimini sinne, Lintula pohtii.

Lintula itse haluaisi astua häkkiin seuraavaksi heti kesätauon jälkeen. Tavoitteet vapaaottelu-uran jälkeen on myös mietitty tarkasti.

– Haluaisin seuraavan ottelun heti alkusyksystä. Ja kun urani on ohi, tavoitteena on että Keravan keskustaan pystytetään patsas kunniakseni. Jokainen voitto on askel oikeeseen suuntaan, Lintula veistelee.

Kuva: Teemu Siikarla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.