Hannan Housmand valmiina tekemään läpimurron : ”Luvassa on lisää matseja, lisää voittoja, lisää historiaa”

Turkulainen vapaaottelija Hannan Housmand (3-0-1) on monelle hardcore vapaaottelufanille tuttu nimi, miehen jokainen esiintyminen häkissä on ollut täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pentti Perusfanille hän ei ole kuitenkaan päässyt vielä lyömään itseään läpi, omasta mielestäni pitkälti kotimaisten ottelumahdollisuuksien puutteesta johtuen.

Halusinkin ottaa yhteyden ”Human Terrieriin” ja kysellä tuoreita kuulumisia

– Päivä kerrallaan kiitos kysymästä. Katuvalot loistaa syksyn pimeydessä ja samalla yritän kohdata mun demoneita.

Housmand nähtiin viimeksi ottelemassa reilu kuukausi sitten Saksassa, jossa hän kohtasi paikallisen We Love MMA illan pääottelussa Ashab Elichanovin. Ottelu päättyi kolmen erän hurjan taistelun jälkeen hieman kiistanalaisesti tasapeliksi. Ottelua edelsi pitkä kahden vuoden ottelutauko. Kysyinkin hieman taustoja matsille ja Housmandin omaa näkemystä lopputuloksesta.

– Oli tullut monesta paikkaan matsitarjouksia mut ei ne koskaan toteutunut. Saksassa mun piti otella viime vuonna, mut 3 vastustaja peruutti. Tänä vuonna sain sitten niiden ranking #1. Otin tasurin ja mun mielestä voitin matsin vaikka huono matsi omalta osalta, mut it is what it is. Aina oppii uusia asioita ja ensi vuonna on tarkoitus toivottavasti otella 3-5 kertaa.

Saksaan Housmand lähti siis koska sinne tarjottiin ottelua. Kysyin häneltä miksi häntä ei ole nähty useammin ottelemassa, missä ovat olleet ottelutarjoukset?

– Miten niin matsitarjouksia ei tule? Kato mua Jami, you need people like me. Jokainen on erilainen ja tää on mulle oikea paikka, joten kyllä niitä matsitarjouksia tulee, mut tulee myös peruutuksia ja loukkaantumisia jne jne. Ensi vuonna toivottavasti kaikki on paremmin ja näette enemmän mut häkissä.

Ammattilaiseksi 2016 siirtynyt Housmand on nähty häkissä näiden kolmen vuoden sisällä 4 kertaa, kolme näistä esiintymisestä on tullut Suomessa. Uran ensimmäiset ottelut hän kävi jo edesmenneessä NFC organisaatiossa, sekä Carelia Fight 13:sta. Ennen ammattilaisuraa Housmand edusti Suomea amatöörien arvokisajoukkueessa 2015 MM-kisoissa.

Minua kiinnosti kuulla mieheltä itseltään hieman taustoja, miksi hän on valinnut vapaaottelun ja mitä se hänelle tarkoittaa?

– Löysin vapaaottelun joskus 17-vuotiaana, ennen sitä harrastin uintia. Kloori alkoi ottaa päähän ja muutenkin aina olen ihaillut Bruce Leetä, Muhammad Alia, Mike Tysonia, Aleksandr Karerlinia ja näitä. Joten siitä se lähti pikkuhiljaa.

– Itselleni vapaaottelu on elämän tapa, en osaa sanoa oon jäänyt siihen koukkuun. Pakkomielle treenata ja kehittää itseni niinku peleissä. Haluan olla champion ja monta vyötä sekä muutama shekki mulle ja mun perheelle ja löheisille ois jees.

– Olen myös iloinen että vapaaottelu kehittyy koko ajan ja ihmiset ihailevat sitä entistä enemmän. Enemmän vanhemmat uskaltavat laittaa lastensa kamppailukursseille.

Housmandista puhuttaessa monet muistavat hänen debyyttinsä NFC 1 otteluilassa ja ottelua mainostavan promovideon, jossa Housmand lupaa yleisellö ”veren roiskuvan” hänen matsinsa aikana. Tämä herättikin silloin pienimuotoisen kohun.

Halusinkin kysyä Housmandilta itseltään miten hän kokee väkivallalla markkinoimisen ja häiritseekö se häntä. Kokeeko hän, että se erottaa hänet joukosta?

– Mun mielestä ensinnäkin väkivalta ei ole vastaus mihinkään, mutta sitten ku häkin ovi menee kiinni ei ole muuta vastausta ku se. Eikä se tuu yllätyksenä kyllä, ku puhutaan väkivallasta niin huoneessa on vain yksi real dog and thats me. En halua erottua joukosta, koska ei ole joukkoa. Jokainen on oma yksilö ja jokainen voi olla jotain.

Tähän asti uralla eteneminen on ollut hitaampaa, johtuen juurikin pitkistä väleistä ottelujen välillä, nyt turkulaisen on tarkoitus muuttaa asia ja otella aktiivisemmin. Hänellä on myös nimi mielessä kenet hän haluaisi kohdata.

– Päivä kerrallaan ja allday, yritän olla niinku water niinku tähänkin asti. Lisää matseja lisää voittoja lisää kokemuksia lisää muistoja lisää historiaa. Itseasiassa on, olen odottanut tätä päivää jotenkin että saisin esittää haasteen. Tämä herra on Toni Tauru. Arvostan ja kunnioitan Tonia. Eniten saavutuksia, Cage Warriors mestari, otteli ONE Championshipissä Bibiano Fernandesia vastaan. En voi muuta ku nöyränä poikana kumartaa, mutta sitten ku häkin ovi menee kiinni niin anna olla. Tauru on kova nimi ja tykkään hänestä ottelija sekä ihmisenä ja hyvänä perheen isänä, tämä on vain fight game. Toivottavasti hän suostuu.

Mielenkiintoinen strategia, yleensä Suomessa tämänkaltaiset haastot ja ”call outit” ovat olleet enemmän kieli poskessa esitettyjä vitsejä, mutta jostain syystä minulle tulee tunne että Housmand ei vitsaile.

Kysyin loppunn vielä klassisen kysymyksen, millaisia terveisiä Housmandilla on teille lukijoille.

– Kiitos paljon kaikille lukijoille ja mun perheelle ja ystäville ja treenikavereille, FFG, sponsoreille. Appreciate. Always blessed allday

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.