Hannan Housmand : ”Minut on luotu ottelemaan”

Vaika turkulainen vapaaottelija Hannan Housmand (3-0) on vielä ammattilaisuransa alkutaipaleelle, monet lajivaikuttajat ovat nostaneet hänet yhdeksi suuremmiksi tulevaisuuden nimiksi.

Kun katsoo Housmandin näyttöjä, on helppo ymmärtää miksi. Vasta 22-vuotias Housmand on voittanut kahdesti vapaaottelun SM-kisat, edustanut maatamme MM-kisoissa sekä voittanut kaikki ammattilaisottelunsa.  Kaksi niistä ensimmäisen erän lopetuksella.

Kuitenkin Housmandista puhuessa, yksi tietty seikka nostetaan usein esille. Hänen aggressiivinen ja väkivaltainen ottelutyyli. Housmand ei ole häkissä ottanut taka-askelia, vaan jokaisen erän alussa hän on astunut kehän keskelle ja antanut käsien ja jalkojen tehdä työnsä. Ei ihme että hänen lempinimensä onkin ”Humanterrier”.

Housmand itse kertoo, että vapaaottelu on varastanut hänen sydämensä. Lajista löytyy jatkuvasti uusia asioita opittavaksi.

– Vapaaottelussa minua viehättää kaikki. Itseni testaaminen, paineiden alla oleminen, otteleminen, sekä pelkästään häkissä oleminen. Eli suoraan sanottuna, minut on luotu ottelemaan. Häkissä kohtaa ja oppii jotain asioita, joista on vaikeeta kertoa ja selittää.

Nuori turkulainen kertoo löytäneensä lajin sattuman kautta. Urheilu oli aina ollut lähellä sydäntä, mutta hän koki muille normaaleista lajeista puuttuvan jotain.

– Kampailulajit löysin ensimmäistä kertaa silloin, ku katsoin isäni kanssa Bruce Lee elokuvia 4-vuotiaana. Tykkäsin aina seurata kamppailua ja haaveilin joskus olevani itse ottelija. Olen harrastanut jääkiekkoa, jalkapalloa sekä olen junioreiden SM hopea mitalisti uinnissa. Kaiken tämän jälkeen tiesin että jotain puuttuu, halusin päästä lyömään ja painimaan. Koska tykkäsin vain ja ainoastaan siitä. Mikään muu urheilu ei antanut mulle sitä iloa.

Ottelutyylinsä Housmand kokee olevan osa hänen luonnettaan. Periksi ei anneta. Aggressiivisuuden hän kertoo kuitenkin säästävänsä harjoitussalille.

– En koskaan ota taka-askelia. Haluan ottelijana olla viihdyttävä sekä yleisöystävällinen. Jos ne maksaa lipustaan, jotta pääsevät näkemään vapaaottelua, niin mä tarjoan heille sitä. Siviilissä olen aika rento, ellei joku koske mun ruokakuppiin.

Housmand on samassa tilanteessa kuin muutama muukin turkulainen huippulupaus. Kovista otteluhaluista huolimatta ottelumahdollisuuksia ei tule.  Housmand kertoo tiedostavansa tilanteen, mutta ei anna sen vaikuttaa hänen keskittymiseensä. Mahdollisuudet tulevat kun odottaa kärsivällisesti. Hän ei kuitenkaan aio istua kotona ja pyöritellä peukaloita, vaan käyttää aikansa hyödyksi.

– Olen vielä nuori ja odottaessa pyrin kehittämään itseäni päivä päivältä ja teen unelmieni eteen joka päivä duunia. Tavoitteena vielä saada loppuvuodesta jonkun matsin tai sitten heti ensi vuoden alkupuolella. Uskon, että kun voitan muutaman matsin, niin puheluita alkaa tulemaan.

– Aion jatkaa samaa rataa ja treenata vain. Haluan olla paras, koska tämä on nyt minun työ eikä harrastus. Muutama vuosi ja sitten teot puhuvat puolestani.

Housmand haluaa lähettää lopuksi lukijoille syksyiset terveiset.

– Terveisiä kaikille lukijoille sekä vapaaottelijoille. Kiitos perheelle, ystäville, sponsoreille, tutuille sekä treenikavereille.. I love you all. I’m blessed.

Kuva: Teemu Siikarla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.