Glenn Sparv oli lähellä lopettamista: ”Ottelutarjous muutti kaiken”

Thaimaassa vaikuttava Glenn Sparv (14-4) astuu jälleen häkkiin vieraassa maassa. Hän kohtaa Australiassa paikallisen Hex Fight Series 10 otteluillassa Brandon Ropatin (8-2).

Ropatilla on urallaan vakuuttava 75% lopetusaste. Hän on tunnettu varsinkin kivenkovista nyrkeistään. Sparv tiedostaa tilanteen ja lähtee otteluun tuttuun rentoon tyyliinsä.

– Hän vaikuttaa enemmän pystyotteluun orientoituneelta kaverilta, suunnitelmana on viedä ottelu sinne minne haluan ja katsoa mitä tapahtuu.

Sparv on otellut suhteellisen aktiivisesti ympäri maailmaa. Hän on tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa, viimeisin voitto Yuki Sasakia vastaan huhtikuussa.

Silti moni vapaaotteli fani hieraisi silmiään kun kesäkuussa Sparv julkaisi blogikirjoituksen, jossa hän vahvasti vihjasi lopettavansa ottelemisen. Sparv myöhemmin julkaisi positiivisten uutisten saaneen hänet muuttamana mieltään.

– Minulla on tälläinen juttu että lopetan ottelemisen kerran vuodessa, yleensä se vain kestää pari päivää. Minulla oli kaksi ottelua sovittu heinäkuuksi, kunnes yhtäkkiä molemmat peruuntuivat. Yhtäkkiä olin tyhjän päällä ja tunsin oloni kyllästyneeksi. Pian minuun oltiin yhteydessä Hex Fightsin toimesta ja tämä ottelutarjous muutti tilanteen täysin.

Sparv kertoo, että vaikka vapaaottelu onkin aiheuttanut hänelle monta unetonta yötä, ei hän silti vaihtaisi uraansa mihinkään.
–  En ole varma saanko lajilta juuri sitä mitä haluan, mutta nautin elämästäni. Saan matkustaa ympäri maailmaa ja saan palkkaa siitä että testaan taitojani häkissä. Olen elänyt normaalia elämää ja tehnyt täysipäivästä työtä. En nauttinut siitä, ja ajatus siihen palaamiseen tuntuu mahdottomalta nytkun olen elänyt unelmaani jo lähes 5 vuotta.

Kuva: Fightsport arkisto/Teemu Siikarla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.