Glenn Sparv jahtaa lauantaina jo seitsemättä perättäistä voittoa

Yksi tämänhetken menestyneimmistä #FinnMMA ottelijoistamme Glenn Sparv (18-4) astuu lauantaina häkkiin RFC 2 -illassa Taiwanissa.

Ottelu on vaasalaisen kolmas tänä vuonna, ja tuttuun tapaan tulee nopealla varoitusajalla.

  – Lauantaina olisi tarkoitus otella, lyhyellä varoitusajalla. Olen harjoitellut lähes tauotta joten olen kyllä valmis. Viime kuukausina harjoituskavereina on ollut paljon huippuluokan ukkoja, kuten Tai Tuivasa, Tyson Pedro, Douglas ja Diego Lima sekä OSP.  Olen pärjännyt hyvin heitä vastaan, joten astun häkkiin luottavaisin mielin.

Sparv kohtaa illan pääottelussa paikallisen Jun Yong Parkin (8-3). Park on kovassa nosteessa tällä hetkellä. Hän on voittanut lopetuksella viisi viimeisintä otteluaan, kolme niistä ensimmäisessä erässä.  Sparvin ja Parkin oli tarkoitus kohdata jo helmikuussa, mutta ottelu peruuntui silloin Parkin toimesta.

– Odotan kovaa ottelua. Voin rehellisesti sanoa että korealaiset ovat kovimpia ja hurjimpia ottelijoita maailmassa. Haluaisin uskoa että voitan ottelun keskeytyksellä, mutta odotan kovaa kolmen erän grindausta. Aion tehdä sen mitä osaan parhaiten, ottelen omaa otteluani.

Sparva paljasti tannoisessa MMAVikingin haastattelussa että hän ja hänen taustajoukkonsa ovat keskusteluyhteydessä UFC:hen ja alustavia puheita tulevaisuudesta on jo käyty. Sparv kertoo kuitenkin ettei aio jäädä kotiin odottelemaan.

– En aio istua ja odotella soittoa. Minulla on hyvä voittoputki päällä. Tällä hetkellä minulla on kalenterissa lauantaia ja yksi ottelu syyskuulle. Katsotaan mitä sen jälkeen tapahtuu.

Sparv on tehnyt kotinsa Thaimaaseen, jossa hän elelee ja harjoittelee päivittäin.  Kiertelevän ottelijan elämä on välillä karua ja Sparv kertookin tiedostavansa riskit.

– Tällä hetkellä asiat menevät hyvin. Olen onnellinen että voin elää unelmaani. Harjoittelen täysipäiväisesti eikä minun tarvitse huolehtia juuri muusta. Taloudellisesti elämä on tottakai rankkaa, mutta menen päivä kerrallaan ja koitan pärjätä.  Olen ollut onnekas siinä mielessä etten ole kärsinyt isoja loukkaantumisia pitkään aikaan, tilastollisesti sekin on edessä kai ennemmin tai myöhemmin.

Vaikka Sparvia ei pahemmin Suomessa nähdä, hänen värikäs persoonansa ja aktiivinen sosiaalisen median käyttö ovat taanneet sen että hänellä on vahva lajiväen tuki takanaan. Sparvi tiedostaa itsekin sen ja lähettää mielellään terveiset vanhoille ja uusille faneilleen.

– Kiitos kaikille kannatuksesta ja tuesta. Jos et ole vielä hypejunassa mukana, niin kohta alkaa olemaan jo liian myöhäistä.

Kuva: Sparv/RFC

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.