FNF 14 – Tuloksia ja tunnelmia Turun Kupittaalta

Kotimaisen vapaaottelun ilopilleripromoottoreiden järjestämä Fight Night Finland 14 oteltiin Turussa Kupittaan urheiluhallilla. Kortilla oli yhteensä 11 ottelua, joista ensimmäiset neljä oli tarkoitus käydä IMMAF amatöörisäännöillä. Viimeiseksi amatööriotteluksi suunniteltu Tomi Sormusen ja Lari Lindemanin ottelu jouduttiin kuitenkin peruuttamaan sairaustapauksen johdosta. Toisena otteluna amatöörikortilla on tämänkin sivuston diktaattorina, itsevaltiaana ja el jefenä tunnettu Jami Kuparinen.  Jami kohtaa häkissä illalla myöhemmin ottelevan Minna Grusanderinkin puolisona tunnetun Matti Hirvosen.

Alla kaikkien otteluiden tulokset ja analyysit ammattilaisotteluista.

Ammattilaisottelut:

77.1 kg
Juho Valamaa Primus Fight Team / FFG vs Anton Radko Ukraina

Illan pääottelussa Turun Juho Valamaa kohtasi Ukrainan Anton Radkon. Radko aloittaa väkevästi, mutat Valamaa kääntää minuutin jälkeen jo tilanteen itselleen ja pääsee matossa sideen. Radko vetää puolustuksen päälle ha Valamaa kierähtää välittömästi selkään hakemaan kuristusta. Ote on kova, eikä Radko saa rimpuiltua itseään irti. Ukrainalainen ei myöskään luovuta, vaan vie tilanteen niin pitkälle, että menettää tajuntansa. Kehätuomari on kuitenkin valveilla ja keskeyttää ottelun.

Voittaja: Juho Valamaa 1. erä 2:39, tekninen luovutus (takakuristus)

70.3 kg
Jani Salmi Primus Fight Team vs Sergei Grecicho The Knight of Plunge

Illan toisessa pääottelussa illan kovaäänisimmän fanijoukon kanssa saapunut Jani Salmi kohtasi Liettuan Sergej Grecichon. Ottelu lähtee todella vauhdikkaasti liikkeelle ja Grecicho lähtee aggressiivisesti hyökkäämään. Salmi kääntää ottelun mattoon, mutta liettualainen saa todella kovan näköisen giljotiinin kiinni. Helsinkiläinen ei kuitenkaan hätäänny tilanteesta, vaan pitää itsensä liikkeessä, eikä päästä vastustajaansa kiristämään kuristusta. Salmi pääsee guardiin ja hallitsee monipuolisilla iskuilla vastustajaansa. Kolmen minuutin kohdalla tuomari nostattaa ottelijat ylös. Liettualainen vie ottelun vielä mattoon, kun erää on jäljellä minuutin verran. Salmi kuitenkin saa itsensä jälleen guradiin ja pitää erän lopunkin hallinnassaan.

Salmi aloittaa erän väkevästi ja pitää hallinnan itsellään. Minuutin jälkeen mennään jälleen mattoon Salmen johdolla. Hetken kiivaan mattokamppailun jälkeen Grecicho yllättää Salmen ja saa haettua kovan anankondakuristuksen kiinni. Salmi yrittää rimpuilla itseään irti otteesta, mutta ote pitää. Salmelle ei jää muuta vaihtoehtoa, kuin taputtaa ennen pyörtymistä luovutuksen merkiksi.

Voittaja: Sergej Grecicho, 2. erä 2:27, anakondakuristus

70.3 kg
Patrik Pietilä Lahden Gentai / Primus Fight Team vs Ville Yrjölä Porin Kamppailu-urheilukeskus

Matsi käynnistyy heti vauhdikkaasti ja Yrjölä painaa Pietilän häkkiä vasten. Lahtelainen kuitenkin kääntää tilanteen edukseen ja pääsee painostamaan hetken aikaa. Yrjölä vie ottelun mattoon hetkeksi, mutta Pietilä saa kohtalaisen nopeasti itsensä ylös. Selvästi pidempi ja ulottuvampi Pietilä pitää keskustaa hallussaan ja väistelee hienosti Yrjölän lyönnit. Reilun kolmen minuutin kohdalla Pietilä vie ottelun mattoon ja pääsee päälle. Lahtelainen tarjoilee muutaman kovan osuman selällään makaavalle Yrjölälle, mutta ne eivät kuitenkaan riitä tyrmäykseen asti. Porilainen pääsee vielä ennen erän loppua pystyyn, mutta vie heti Pietilän mattoon. Osumia vaihdetaan molemmin puolin, mutta Pietilä ehkä hienoisesti vahvempi ensimmäisessä erässä.

Toinen erä menee heti mattopainiksi ja Yrjölä saa giljotiinin kiinni. Pietilä kuitenkin pitää tilanteessa hermonsa kurissa ja odottaa rauhassa, että vastustaja päästää otteen irti. Lahtelainen pitää ottelun edelleen matossa ja hakee aktiivisesti osumia eri positioista. Pietilä ei anna vastustajalleen yhtään siimaa, vaan hakee jatkuvasti eri tilanteista pisteitä. Lahtelainen on erässä selvästi niskan päällä ja pitää hallitsee erää alusta loppuun.

Yrjölä tietää olevansa perässä ja lähtee selvästi hakemaan heti lopetusta. Porilainen saa pari lyöntiä perille Pietilän leukoihin, mutta Lahtelainen kääntää tilanteen nopeasti jälleen hallintaansa. Pietilä on kolmannen erän puoilvälissä vielä selvästi paremmissa voimissa ja kääntää Yrjölän hyökkäysyritykset joka kerta edukseen. Yrjölä pääsee vielä hakemaan maasta kuristusta, mutta parempikuntoinen Pietilä puolustaa tilanteesta itsensä vielä pystyyn. Pietilä päättää erän vielä komeaan heittoon ja sinetöi sillä itselleen voiton.

Voittaja: Patrik Pietilä, täydellä ajalla kaikin tuomariäänin.

75 kg
Marcus Peltonen Pankration Gym Hamina vs Jyri Mikkilä Sports academy nro1

Mikkilä ottaa hetkeksi keskustan haltuun ja ajaa Peltosen kovaa häkkiä vasten. Peltonen ottaa kuitenkin tilanteen hyvin vastaan ja pääsee hakemaan selällään giljotiinia, joka lopulta lipsahtaa irti. Peltonen sitoo kuitenkin hyvin, eikä päästä Mikkilää irti syleilystään. Mikkilän onnistuu antaa muutamia kyynärpääiskuja vastustajansa kylkiin kipeän näköisesti, mutta Peltonen pitää miehen otteessaan. Aivan erän lopussa ottelijat nousevat vielä hetkeksi pystyyn, mutta siinä ei ratkaisua kamppailuun saada. Mikkilältä ehkä hienoisesti vahvempi suoritus.

Lyhyen pystykamppailun jälkeen Mikkilä vie vastustajansa maihin. Peltonen on ikävästi häkkiä vasten, eikä pääse muuta, kuin sitomaan vastustajansa. Tuomari nostaa ottelijat pystyyn ja heti sen perään on Peltosen vuoro viedä ottelu alas. Mikkilä kuitenkin puolustaa hienosti ja kääntää itsensä päälle. Jossain vaiheessa ottelua Peltonen sai aiemmin ottelussa osuman silmäänsä ja se alkaa häiritä jostain syystä niin paljon, että kohtalaisen normaalin oloisessa kamppailutilanteessa Peltonen taputtaa itsensä ottelusta pihalle.

Voittaja: Jyri Mikkilä, 2. erä 3:14, luovutuksella.

50 kg
Minna Grusander FFG vs Tiia Kohtamäki Primus Fight Team

Illan ainut naisten välinen kamppailu alkaa pystyotteluna. Grusander ottaa heti erän alussa kovan osuman nenäänsä, mutta toipuu tilanteesta nopeasti. Kovalyöntinen Kohtamäki on hetken selkä häkkiä vasten Grusanderin painostuksen alla, mutta viel ottelun nopeasti kehän keskialueelle. Grusander kuitenkin hallitsee keskustaa ja pakottaa vastustajansa jälleen häkkiä vasten. Kun erää on jäljellä hieman vajaa minuutti, Grusander saa vietyä kamppailun mattoon ja saa kammettua itsensä mountiin erän loppuvaiheilla. Grusander pääsee vielä hakemaan selästä kuristusta aivan erän loppuhetkillä, mutta aika ei riitä. Grusanderille pisteet ekasta erästä.

Kohtamäki lähtee toiseen erään selvästi kovemmalla asenteella, eikä päästä Grusanderia hallitsemaan häkin keskustaa ensimmäisen erän malliin. Ensimmäiset pari minuuttia menevät muutamia iskuja vaihtaessa. Kohtamäki osuu pariin otteeseen kovaa ja Grusander on lievästi alakynnessä. Toinen erä pisteillä Kohtamäelle.

Kohtamäki jatkaa kolmannessa erässä vahvaa esitystä, eikä päästä Grusanderia enää yllättämään lyönneillä. Kahden minuutin kohdalla Kohtamäen painostus on sen verran voimakasta, että Grusander ajaa tämän häkkiä vasten ja lähtee hakemaan alasvientiä, siinä myös onnistuen. Grusander antaa kyynärpäälyöntejä half guardista, kohtamäki vetää kilppariin ja Grusander pääsee selkään jakamaan kovia iskuja vastustajalleen. Kohtamäki on hetken aikaa puolustuskyvytön, eikä kehätuomarin ainoa oikea ratkaisu on keskeyttää ottelu.

Voittaja: Minna Grusander, 3. erä 4:02, tekninen tyrmäys

65.8kg
Markus Rytöhonka Primus Fight Team vs Ville Kyllönen WFC Warriors

Ensimmäinen erä käynnistyy vauhdilla ja Rytöhonka osuu heti ensimmäisessä iskujenvaihdossa Kyllöstä leukaan. Kyllönen saa kuitenkin kerättyä itsensä nopeasti ja ottelu jatkuu pystyssä häkkiä vasten. Rytöhonka painostaa, mutta Kyllönen puolustaa hyvin. Kolmen minuutin kohdilla Rytöhongan painostus tuottaa tulosta ja hän pääsee painostamaan päältä vahvoilla iskuilla. Erän viimeisellä minuutilla Rytöhonka laittaa ison vaihteen silmään ja alkaa takomaan selällään olevaa Kyllöstä joka suunnasta. Iskusarjan aikana Kyllösen tajunnantaso laskee sen verran, että kehätuomari katsoo parhaaksi keskeyttää ottelun ja tuomiona Rytöhongalle tyrmäysvoitto.

Voittaja: Markus Rytöhonka, 1. erä 4:12, tyrmäyksellä

70.3kg
Toni Lampinen MMA Rauma vs Janne Sinersaari Team East Front

Lampinen päätyy erän ensimmäisellä minuutilla mattoon, mutta saa kammettua itsensä ylös. Sinersaari saa kuitenkin vietyä ottelun uudelleen maahan ja pääsee mountiin. Sinersaari hallitsee ottelua maassa reilun kolmen minuutin kohdalle, kunnes Lampinen saa itsensä kammettua pystyyn. Lampinen kuittaa tilanteen viemällä itse ottelun mattoon ja pääsee hyvästä positiosta jakamaan osumia vastustajalleen. Molemmilla on tasaisessa erässä hetkensä, mutta pisteet lopuksi Sinersaarelle.

Lyhyen pystyottelun jälkeen Sinersaari lähtee hakemaan alavientiä, mutta Lampinen puolustaa hyvin ja kääntää tilanteen itselleen. Sinersaari pääsee hakemaan alta uhkaavasti jalkalukkoa pariinkin otteeseen lyhyen ajan sisällä, mutta ei saa vietyä lukkoa ihan kiinni asti. Lampinen jatkaa päällä ja osuu ikävästi kyynärpäällä Sinersaaren hiusrajaan, johon tulee voimakkaasti vuotava haava. Lampinen hallitsee mattovoittoista erää selkeästi vieden sen nimiinsä. Erän päätyttyä lääkäri tutkii Sinersaaren otsassa olevan haavan ja ilmoittaa, että ottelun jatkolle ei ole edellytyksiä.

Voittaja: Toni Lampinen, 2. erä 5:00, TKO

 

IMMAF

+93kg Juuso Toivonen vs. Aleksi Lehto

Voittaja: Juuso Toivonen, 2. erä 2:58, TKO

cw Matti Hirvonen vs. Jami Kuparinen

Voittaja: Matti Hirvonen, 1. erä 0:53, takakuristuksella

77,1kg Jussi Lehto vs. Antti Teräs

Voittaja: Jussi Lehto, 1. erä 2:15, anakondakuristuksella

 

  • Teksti: Tuomas Piispanen
  • Kuva: Fight Night Finland

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.