#FinnMMA rankingit 2018

Tässä ne nyt ovat! Paljon kysytyt ja odotetut ääriviralliset #FinnMMA rankingit.

Raadissa tutut nimet eli Jami Kuparinen, sekä vapaaottelutietäjät Sami Mehamedi ja Antti Latva-Kyyny.

Kriteerinä tuttuun  tapaan vuoden aikana ansaitut voitot sekä aktiivisuus.  Listalta on tippunut muutama iso nimi, johtuen passiivisuudesta.

Pidemmittä puheitta, tässä ne ovat. Palautteet tuttuun tapaan voi lähettää suoraan sähköpostilla minulle 🙂

125LBS / 56,7KG
 
1. Mikael Silander
2. Aleksi Toivonen
3. Abdul Hussein
Haastajat: Hannan Housmand
 

KOMMENTIT:  Mikael Silander jatkaa ykkössijalla hänen näytöt tältä vuodelta ovat todella vahvat.  Vaikka puhtaasti paperilla vuosi on ollut mollivoittoinen, niin varsinkin viimeisin suoritus mestaruusottelussa osoitti, että Silander on oman painoluokkansa lisäksi, myös yksi Suomen parhaista aktiivisista vapaaottelijoista.

Kakkosena ”The Giant” Aleksi Toivonen, hän on jatkanut hyvällä sykkeellä. Vuotta varjosti paha loukkaantuminen, mutta siitäkin selvittiin.  Ensi vuodelle uskallan ennustaa Toivoselle läpimurtoa kansainvälisiin kehiin ja siellä oman leimansa lyömistä painoluokan kärkikastiin.

Kolmosena nuori Abdul Hussein, joka on tavasta poiketen otellut vain kahdesti, molemmat tosin ison kansainvälisen organisaation listoilla. Alkuvuotta synkisti hieman uran ensimmäinen tappio (melko brutaalilla tavalla), mutta ”Abba” otti hyvän ja tärkeän voiton joulukuun alussa. Ensi vuonna on armeija ohi ja aika tehdä kovin töitä.

Haastaja listalla hiljaista Housmandin ollessa telakalla. Haku päällä pienille miehille.

 

 

135LBS / 61,2KG

1. Janne Elonen Kulmala
2. Joni Sarkala
3. Mika Hämäläinen

Haastaja: Tuomas Grönvall, Ville Kyllönen

KOMMENTIT:  Pidän Jannen ykkösena vaikka vuosi on hänelle ollutkin vaikea. Vastustajat joille Janne on hävinnyt ovat olleet kovia ja tasoikkaita. Ensi vuodelle toivon, että Janne ja hänen taustajoukkonsa pohtivat mikä tekemisestä puuttuu verrattuna aikaisempaan.

Kakkos ja Kolmossijasta kolikonheitto Sarkalan ja Hämäläisen kanssa, Sarkalalla alla voitto, josta tosin jo pidempi aika. Kakkoseksi hänet nostaa se, että vastustajana ollut Thiago Martins on kokenut BJJ mustavyö. Hämäläinen aktivoitui mukavasti, toivottavasti ensi vuonna nähtäisiin useammin kuin kerran häkissä ja mikrofonin varressa.

Haastajiin nostetaan paluun tauolta tehnyt Tuomas Grönvall sekä Ville Kyllönen.

Tipi sekä Tauru eivät ole olleet nyt vuoteen aktiivisia, tippuvat rankingista.

145LBS / 65,8KG

1. Makwan Amirkhani
2. Edward Walls
3. Jerry Kvarnström

Haastajat:  Markus Rytöhonka, Jani Hägg
 

KOMMENTTI: Makwan itseoikeutetusti ykkösenä vuodesta toiseen,toivotaan että hänen otteluaktiivisuutensa olisi jatkossa hieman kovempi. Otteita olisi mukava nähdä enemmän kuin kerran vuodessa.

Kakkoseksi ja suoraan uutena nimenä listalle nousee kovaa jälkeä häkissä tekevä Edward Walls. Kolme ottelua, kolme voittoa. Ensi vuonna mielenkiintoists nähdä mihin suuntaan Walls lähtee. Cage olisi turvallinen valinta, tuttuine taustajoukkoineen mutta ulkomailla Wallsin kaltaisella persoonalla/taidolla olisi mahdollisuus tahkota hyvää tiliä, varsinkin kun kaveri pystyy ottelemaan useammin vuodessa.

Kolmossija mietityttää. Siellä olisi Jerry voitolla ja tappiolla Sköldille tai Rytöhonka kahdella voitolla, ne tosin Kyllösestä ja Häggistä.  Jerry nousee kolmoseksi, pitkälti koska on Jerry. Ja koska Sköld kamppailut ovat olleet Superiorin pääotteluita.

Haastajiissa Rytöhonka, jota toivon näkeväni ensi vuonna lisää sekä uransa jatkonpuolesta hienosti Lahdessa kamppaillut supersymppis Jani Hägg.

Joni Salovaara ei ole ollut nyt vuoteen aktiivinen, tippuu rankingista.

155LBS / 70,3KG
1. Anton Kuivanen
2. Toni Lampinen
3. Jani Salmi
Haastajat: Aleksi Mäntykivi,Patrik Pietilä, Patrik Kapanen, Niko Myllynen

KOMMENTIT:  Listan ykkösenä Anton Kuivanen, jolla takana huikea vuosi. Kaksi voittoa josta toinen upea esiintyminen Pancrasessa. Vuoden päätös oli melko ikävä tappio, ensi vuoden kuviot ilmeisen auki vielä. Toivoisin että jos Anton vielä ottelee, niin hänet nähtäisi juurikin Pancrasessa tai muussa isomman mittakaavan touhussa. Kaveri on totisesti isommat tilipussit ansainnut.

Uutena listalle suoraan kakkoseksi nousee rauman ihme Toni Lampinen jolla on kyllä ollut aivan maaginen vuosi. Kovia voittoja, viihdyttäviä otteluita ja mukava itseironinen asenne. Ensi vuonna toivoisin Lampista vielä kovempiin matseihin, ehkäpä jopa päämatseihin asti.

Kolmosena hiljaisen mutta hyvän vuoden viettänyt Jani Salmi. Kaksi voittoa ulkomaisista ottelijoista ulkomaisessa organisaatiossa. Loukkaantuminen hieman hidasti menoa, mutta ensi vuonna varmasti isoja juttuja luvassa.

Haastajissa useita kovia nimiä, toivottavasti ensi vuona heitä nähtäisiin useammin sekä kotimaassa, että ulkomaiden kehissä.

Packalen ja Repo eivät ole olleet nyt vuoteen aktiivisia, tippuvat rankingista.

 

170LBS / 77,1KG /// 185LBS / 83,9KG
1. Glenn Sparv
2. Olli Santalahti
3. Juho Valamaa
Haastajat: Aleksi Lukkarinen, Henri Lintula, Mikko Ahmala, Jesse Urholin.

KOMMENTIT: ”Belt Hunter” Glenn Sparv pysyy edelleen ykkösenä. Vaikka hänen seikkailujensa seuraaminen ympäri maailmaa on mukavaa ja viihdyttävää, toivoisin hänen pian löytävän pysyvän kodin joko UFC:stä tai Bellatorista.  Takuumäärä otteluita, takuu kovista vastustajista toisi varmasti Glennistä hänen parhaansa esiin.

Aktiivinen ja voitokas vuosi nostaa ”Amazing” (P4P kovin lempinimi) Olli Santalahden kakkoseksi. Maailmanvalloitus suunnitelmat ottivat pienen takapakin tappion myötä, mutta uskon että ensi vuonna tähtien metsästys jatkuu.

Juho Valamaalla hiljaisempi vuosi, yksi ottelu josta tyly keskeytystappio. Matsi oli kuitenkin M-1 joten hän pysyy TOP 3.

Haastajissa monta nimeä, kuumimpana heistä Aleksi Lukkarinen, joka on kahdessa kuukaudessa napannut kaksi ensimmäisen erän keskeytystä. Mieli tekisi jo nostaa häntä listalle, mutta järki voittaa. Ensi vuonna häntä tullaan huhujen mukaan näkemään jo isommalla areenalla, toivottavasti meno jatkuu yhtä komeana. Uusina niminä heti vaikutuksen kamppailukansaan tehnyt Jesse Urholin ja Sisu Gymin ”salainen ase” Henri Lintula. Molempien osalta isot odotukset ensi vuodelle.

Tällä kertaa en listaa isompia ukkoja, heitä kun on ollut aktiivisena ammattilaisena tasan kaksi. Toni Valtonen ja Matias Anttila.

Vänttinen ja Heikkola eivät ole olleet nyt vuoteen aktiivisia, tippuvat rankingista.

NAISET
1. Minna Grusander
2. Suvi Salmimies
3. Maiju Suotama

Haastajat: Veera Nykänen, Tiia Kohtamäki,

KOMMENTIT:  Grusander ykkösenä itseoikeutetusti. Hyvä vuosi Invictassa, joka huipentui revansiin tittelivyöstä. Vaikka ottelut ovat tappioiksi merkitty pöytäkirjaan, niin molemmissa #Brutsku on kyllä osoittanut olevansa painoluokan kärkiottelija.  Kakkosena aktiivisesti otellut Salmimies, joka kärsii valitettavasti toistuvista vastustajien vaihtumisista. Suunnittelut kovat nimet vaihtuvat väkeviin viime hetken paikkaajiin. Toivotaan että hän saa ensi vuonna haluamansa ja ansaitsemansa mahdollisuuden otella UFC:sessa. Rahkeet sinne varmasti riittävät. Kolmosena Suotama, jota toivon pian jo takaisin häkkiin. Potentiaali riittää vaikka mihin,

Haastajiin nostetaan oikeastaan ainuut muut aktiiviset ammattilaisottelijat, toivotaan että amatööreistä saataisiin lisää kaivattua vetoapua.

Siiskonen ilmoitti lopettavansa uransa, joten hän ei ole ranking listalla.

Vuokko Katainen ei ole ollut nyt vuoteen aktiivinen, tippuu rankingista.

Kuva: Nikkerton Photography

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.