JamiKuparinen.com sivuston #FinnMMA-rankingit 2017

On aika jatkaa Fightsportin perinnettä muodostamalla suomivapaaottelun ranking-listat.

Kriteerit listan muodostamiseen olivat hyvin simppelit:  aktiivisuus ja voitot (laatu ja määrä). Jos edellisestä ottelusta on kulunut yli vuosi, listalle ei ole pääsyä.

Raadissa toimivat: Jami Kuparinen, Jani Mesikämmen, Jaakko Dahlbacka, Sami Mehamedi sekä Antti Latva-Kyyny.

Pidemmittä puheitta. Alla #FinnMMA-rankingit 2017.

125LBS / 56,7KG
1. Mikael Silander

2. Aleksi Toivonen

Haastajat: Hannan Housmand, Abdul Hussein

Alinta painoluokkaa hallitsee odotetusti Mikael Silander. Pitkän linjan veteraani on nakuttanut hyvää jälkeä sekä kotikehissä että maailmalla.  Painoluokan kakkosena on yksi maamme lupaavimpia nimiä, Aleksi Toivonen. Hän on lyhyessä ajassa tehnyt ammattilaishäkissä häikäisevän hyvää jälkeä. Kahdessa vuodessa 4-1, ja kaikki voitot lopetuksella.

Kolmosta ei painoluokalle löydetty. Sekä Housmandilta että Husseinilta sopii odottaa suurtekoja tulevaisuudessa, mutta molemmat herrat ovat pudotelleet painoa maltilla kohti kyseistä painoluokkaa.

135LBS / 61,2KG
1. Janne Elonen-Kulmala

2. Toni Tauru

3. Timo-Juhani Hirvikangas

Haastaja: Jari Illikainen

Kuten ylläkin, tämän painoluokan kingi on aika selkeä. Vaikkakin Jamba kärsi helmikuussa yllätystappion, on hänen näyttönsä viimeisiltä vuosilta erittäin vakuuttavaa.

Taurun ja Hirvikankaan sijoituksesta raatimme kävi kovaa keskustelua. Lopulta vaakakupissa painoi Taurun aktiivisuus (vaikkakin tappioita on tullut) sekä vastustajien taso.

Haastajana amatöörien kultamitalisti Jari Illikainen. Hänen liikkeitään raati seuraa tarkalla silmällä.

145LBS / 65,8KG
1. Makwan Amirkhani

2. Joni Salovaara

Haastajat: Juuso Halme, Edward Walls, Marko Tani

Maku itseoikeutetusti painoluokan ykkönen. Näytöt ovat olleet kovia UFC-tasolla. Vaikka viime ottelusta tulikin tappio, niin vanhat meriitit painavat vaakakupissa.

Kakkosena Salovaara joka tekee hyvää jälkeä kotikehissä. Raati toivoisi näkevänsä ”Josaa” myös ulkomaisissa kehissä.

Kolmosta painoluokkaan ei tällä kertaa valittu. Halme, Walls sekä Tani ovat kaikki samalla viivalla. Halmeella on hyvä boogie päällä, mutta ongelmana on aktiivisuus. Tani ja Walls ovat olleet aktiivisia, mutta heidän väliltään on vaikea löytää selkeää ”voittajaa” (miesten välinen ottelu on sen verran vanhaa dataa, ettei sitä päätetty käyttää hyväksi).

155LBS / 70,3KG
1. Teemu Packalen

2. Jani Salmi

3. Aleksi Mäntykivi

Haastajat: Anton Kuivanen, Patrik Pietilä

Teemu Packalen menee UFC näytöillä listan ykköseksi.  Kakkos- ja kolmospaikka herättivät raadin keskuudessa suurta keskustelua. Salmi ja Mäntykivi ovat tehneet molemmat osallaan hyvää jälkeä. Mäntykivi on ottanut ehkä isomman askeleen kv-tasoa kohti, mutta hänellä on listallaan useampia tappioita. Molemmilla isot ja dominoivat voitot huipputason vastustajista (Mäntykivellä Soren Bakista ja Salmella Sean Carterista).

Haastajissa kauan rankinglistoja hallinnut  Kuivanen, joka palasi hienosti voittojen tielle helmikuussa kärsittyään kaksi keskeytystappiota. Samoin haastajiin nousee hurjassa vireessä oleva Patrik Pietilä. Neljä voittoa puolessa vuodessa on erittäin vakuuttavaa.

170LBS / 77,1KG /// 185LBS / 83,9KG
1. Juho Valamaa

2. Glenn Sparv

3. Olli Santalahti

Haastajat: Niko Puhakka, Jussi Halonen

Painoluokan ykköseksi menee Valamaa, joka lokakuun shokkitappion jälkeen on nakuttanut kaksi tyylikästä lopetusta. Näin ollen hän on 8-2 viimeisessä kymmenessä ottelussa.

Kakkossijaa pitää Sparv, joka on taistellut hienosti ympäri maapalloa, useimmiten vielä voittokkaasti. Valamaan ja Sparvin sijoituksen päätti lopulta Zebaztian Kadestam ottelut, joista Valamaalle voitto ja Sparville tappio.

Painoluokan kolmoseksi Santalahti, joka on todella kuumassa vireessä. 5 voittoa, 5 lopetusta. Enempää tuskin tarvitsee sanoa.

Haastajiin kotimaan kehiin palaillut Puhakka sekä Tuhma-Jussi. Molemmilta kaivataan tasaisuutta tekemiseen.

+-205LBS / 93KG
1.  Saku Heikkola

2. Toni Valtonen

Haastajat: ???

Kuten Fighsportinkin aikoihin isojen miesten tilanne on huolestuttava. Heikkola sarjan ykkösenä aktiivisuuden vuoksi. Valtonen listalla kakkosena. Teknisesti Valtosen edellisestä ottelusta yli vuosi, mutta NFC2-ottelu peruuntui hänestä johtumattomista syistä, sekä seuraava ottelu on merkittynä kalenteriin elokuuksi. Raati päätti yksimielisesti pitää hänet listalla.

Haastajia ei ole tällä hetkellä näköpiirissä. Amatööripuolella on muutamia hyviä nimiä kuten Matias Anttila ja Juuso Toivonen.

NAISET

1. Suvi Salmimies

2. Minna Grusander

Haastajat: Eeva Siiskonen, Vuokko Katainen

Naisten ykkösenä itseoikeutetusti Salmimies. Tiheä ottelutahti sekä 4-2 lista vuoden sisällä puhuvat puolestaan. Kakkosena amatöörien maailmanmestari Grusander, joka Japania notkahduksen jälkeen kuittasi vakuuttavan voiton Turussa.

Kolmosta painoluokkaan ei tällä kertaa löytynyt. Siiskonen ja Katainen ovat molemmat olleet loukkaantuneena ja viimeisistä näytöistä alkaa olemaan jo aikaa.

Kuvat: Teemu Siikarla/Fightsportin arkisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.