#FinnMMA rankingit 2017

Päivitellään vielä vuoden loppuun tuoreet #FinnMMA rankingit.

Raadissa tutut nimet eli Jami Kuparinen, Jaakko Dahlbacka, Sami Mehamedi, Antti Latva-Kyyny sekä kunniajäsen Jani Mesikämmen.

Kriteerinä voitot sekä aktiivisuus, ottelijan nimen perässä oleva rekordi kertoo mitä hän on tehnyt edellisen kesäkuun rankingin jälkeen.

Pidemittä puheitta tässä ne ovat:

125LBS / 56,7KG
1. Mikael Silander (1-0 viime listan jälkeen)

2. Aleksi Toivonen (1-0 viime listan jälkeen)

3. Abdul Hussein (2-0)

Haastajat: Hannan Housmand (1-0),

Kommentit:  Silander ansaitusti ykkösenä, siitä tuskin kellään mitään soraääniä. Abdul Hussein nousi viralliselle listalle kolmanneksi. Sijoitus olisi ollut ylempi, jollei tuoreimmassa marraskuun voitossa olisi ollut taustalla lähes 3kg painonylitus. Housmandille toivottaisi mahdollisuutta esiintyä ison yleisön edessä!

135LBS / 61,2KG
1. Janne Elonen-Kulmala (0-1-1)

2. Toni Tauru (0-1)

3. Timo-Juhani Hirvikangas (-)

Haastaja: Jari Illikainen (-)

Kommentit: : Aika synkkää on.  Jamba ykkösenä aktiivisuudella, Tauru pysyy kakkosena pitkälti aktiivisuuden vuoksi. Hirvikangas toivottavasti pääsee antamaan näyttöjä alkuvuodesta.

145LBS / 65,8KG
1. Makwan Amirkhani (0-0)

2. Joni Salovaara (1-1)/

3. Edward Walls (1-1)

Haastajat: Juuso Halme (0-1), Edward Walls (1-1), Marko Tani (1-0), Jerry Kvarnström (1-1)

Kommentit: Tästä oli raadin kesken paljon keskustelua. Makwan on antanut aiemmin todella kovat näytöt UFC:ssä, edellinen matsi helmikuussa oli todella tiukka vaikka lopulta kääntyi tappioksi. Salovaara on otellut aktiivisesti loppuvuoden, mutta vastustajien taso ei millään mätsää Makwanin vastustajia, katsoi asiaa paperilla tai järjellä. Tällä kertaa on pakko laajentaa hieman tätä kesäkuu -> joulukuu periodia pidemmälle ja pitää Makwan ykkösenä.  Makwanin breikki on toivottavasti pian ohi, ja mies nähtäisiin lähikuukausina octagonissa.  Walls nousee listalle kolmanneksi kahden väkevän Cage esityksen voimin.  Toivottavasti alkuvuodesta nähtäisiin myös Tanin ja Halmeen paluut häkkiin. Haastajiin nostetaan myös aktiivisesti kisaava Jerry Kvarnström.

155LBS / 70,3KG

1.  Aleksi Mäntykivi (1-0)

2. Teemu Packalen (0-0)

3. Jani Salmi (0-1)

Haastajat: Anton Kuivanen (-), Patrik Pietilä (0-2), Tuukka Repo (2-0)

Kommentit: Vihdoinkin ottelun itselleen saanut Mäntykivi nappasi ykkössijan listalla. M-1 voitto toivottavasti lupailee Mäntykivelle tasaisempaa ensi vuotta.  Packalen tällä hetkellä telakalla, paluu häkkiin mahdollisesti ennen kesää. Alkuvuodesta nähdään myös Anton Kuivasen paluu häkkiin, jolla saattaa olla isot vaikutukset tuleviin listoihin.  Pietilä pysyy listalla aktiivisuuden vuoksi ja Repo nousee haastajiin vaikka liiteleekin tällä hetkellä omassa ”repoweightissä” Tähänkin painoluokkaan tarvitaan kipeästi lisää tekijämiehiä.

170LBS / 77,1KG /// 185LBS / 83,9KG
1. Glenn Sparv (2-0)

2. Juho Valamaa (1-0)

3. Olli Santalahti (1-0)

Haastajat: Mikko Ahmala (1-0)

Kommentit: Sparv nousee aktiivisuudellaan puhtaasti aktiivisuudellaan ykköseksi. Molemmat Valamaa ja Sparv on napannut hyvät päänahat, Sparvin eduksi laskettakoon vielä että hän kisaa jatkuvasti kansainvälisesti. Molemmat ottelijat tullaan toivottavasti näkemässä arvoisiansa vastustajia vastaan alkuvuodesta. Santalahti jatkaa kolmosena, voitto kovasta vastustajasta marraskussa lupailee hyviä ja kovia matseja ensi vuodelle.  Ahmala palasi häkkiin Karkkilassa ja nousi samalla haastajiin. Halonen sekä Puhakka tippuvat pois, molempien osalta odotellaan tarkempia tietoja uran jatkon suhteen.

+-205LBS / 93KG

1.  Saku Heikkola (0-1)

2. Toni Valtonen (0-1)

3. Marcus Vänttinen (0-1)

Haastajat: ???

Kommentit: Vänttinen nousee listalle comebäkkinsä ansiosta. Jäikö se vain yhden ottelun pituiseksi, on tällä hetkellä vielä epäselvää. Valtosen tulevaisuus on myöskin epäselvä, otteluuko hän seuraavaksi Suomessa vai ulkomailla?  Heikkola pysyy ykkösenä pitkälti sen takia, että hän oli ainut näistä kolmesta joka oli ottelussaan hetkittäin voittoasemissa. Tähänkin painoluokkaan olisi huutava tarve ottelijoille.

NAISET

1. Minna Grusander (1-0)

2. Maiju Suotama (1-0)

3. Suvi Salmimies (0-1)

Haastajat: Eeva Siiskonen (-), Vuokko Katainen (-)

Kommentti: Brutsku nousee ykköseksi, comebäkkinsä tehnyt Suotama uutena nimenä litsalle ja suoraan toiselle sijalle. Molemmat esiintyvät viikonloppuna Puolassa, tätä kannattaa pitää silmällä. Raati odottaa ja toivoo että ensi vuonna tällä hetkellä sivussa olevat ottelijat pääsisivät häkkiin asti. Samoin raati odottaa mielenkiinnolla Anette Österbergin seuraavia siirtoja, olisiko mahdollisesti ammattilaiskehät edessä 2018.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.