FinnMMA Awards 2018: Vuoden tyrmäys – Edward Walls vs Manolo Scianna

JamiKuparinen.com jakaa näin vuoden lopuksi muutamassa eri kategoriassa leikkimieliset ”FinnMMA Awardsit”, joilla halutaan palkita ja muistaa vuoden aikana menestyneitä sankareitamme.

Tänään vuorossa on vuoden tyrmäys, jonka meille tarjoilee Cagessa huikean vuoden kisaillut Edward Walls. Vastaanottajana Manolo Scianna.

Tästä pidemmittä puheitta itse suorite Wallsin omilla pohdinnoilla (kiitos Cage mainiosta videosta)

Pientä taustoitusta tälle lopetukselle.  Walls ja Scianna olivat otelleet kerran jo aiemmin, kauan sitten vuonna 2016. Tällöin Scianna kuristi Wallsin kolmiokuristuksella toisessa erässä. Paikalla olleet katsojat muistavat ottelun menneen pitkälti lappeenrantalaisen hallinnassa, ennenkuin keskittymisen herpaantumisen vuoksi jäi tiukkaan rinkeliin kiinni.

Wallsia tappio jäi kaivelemaan ja useiden yritysten jälkeen revanssi toteutui huhtikuussa. 

Scianna oli ensimmäisen Walls ottelun jälkeen kerännyt itselleen ei niin mairittelevan 1-2-1 listan, nimekkäimpänä vastuksena UFC:hen sittemmin noussut Daniel Teymur. Hävityissä otteluissa Scianni oli kuitenkin esittänyt hyviä otteita, ja hänellä olikin ja on edelleen maine vaarallisena ja vauhdikkaana ottelijana.

Se ei kuitenkaan auttanut, kun Walls läväytti hurjan yläpotkun noin 40 sekunnin kohdalla joka nukutti Sciannan käytännössä siihen paikkaan. Hän palasi takaisin todellisuuteen sillä hetkellä kun pää kopsahti mattoon.

Tästä vielä Wallsin ottelunjälkeiset tunnelmat:

Laitetaan vapun kunniaksi viimeiset #Cage43 postfightit päivän aikana ulos.Ensimmäisenä aivan huikean yläpotku tyrmäyksen yleisölle tarjonnut Edward Walls.Kyselin Wallsilta tunteet ja mietteet tuoreeltaan heti ottelun jälkeen.Mielenkiintoisia pointteja valmistautumisesta, taustatöiden tekemisestä ja tietenkin kuinka iso merkitys sillä kulmalla oikeasti on.Nappaa kuppi simaa ja tsek it out

Julkaissut Jami Kuparinen Maanantaina 30. huhtikuuta 2018
Edward Walls postfight/JamiKuparinen.com

Vuoden tyrmäyksen tästä tekee sen äkillinen ja väkivaltainen luonne. Potku tulee melko puun takaa, ja nukuttaa välittömästi kontaktin hetkellä Sciannin.  Tyrmäys myös mukavasti katkaisi Wallsin ”kuivan kauden”, edellinen keskeytys voitto oli tullut 2016.

Wallsin marraskuinen tymäys lupailee hyvää tulevaa vuotta. Wallsin kanssa keskustellessa hänestä huokuu oikeanlainen itseluottamus ja selkeästi näkee että kaveri on salilla kehittänyt itselleen sen kuuluisan ”tappajanvaiston”. Vatsanpohjassa on tunne että luvassa on lisää sensaatiomaisia tyrmäyksiä sekä kotikehissä että vierailla mailla.

Teksti: Jami Kuparinen

Videot: JamiKuparinen/Cage Youtube

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.